USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

03 Mayıs 2019 16:13

Silverline fırın üretimine başlıyor

Avrupa’nın ilk 5, dünyanın ise ilk 10 davlumbaz üreticisi arasında yer alan Silverline, Merzifon’da yer alan fabrikasına yaptığı ek yatırımla fırın üretimine de başladı.

Silverline fırın üretimine başlıyor

Silverline, aspiratör ve davlumbaz üreticisi olarak çıktığı yolda üretim hattına önce ocağı, kısa bir süre önce de fırını ekledi. Amasya Merzifon’da 103 bin metrekare alana yayılan fabrikasına yaptığı 35 milyon TL’lik yatırımla kurduğu yeni hattın kapasitesi yıllık 500 bin adet olacak. Merzifon’da fabrikayı birlikte gezme şansı elde ettiğimiz Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin, yeni yatırımlarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu yatırım ihracat atağımız için de çok önemli bir kaldıraç olacak.  Davlumbaz ve ocak üretiminde dünya çapında yakaladığımız başarıyı fırın üretimiyle devam ettirmeyi hedefliyoruz. Havalandırma grubu uzmanlığından, pişirici grubu uzmanlığına geçiyoruz. Yıllık 80 bin adet olan fırın satışını üretime geçtikten sonra 2020’de 100 bin adete, 2023’te ise 300 bin adete çıkarmayı planlıyoruz. Hedefimiz markalı fırın satışı gerçekleştirdiğimiz ülkelerde ilk 3’e girmek. İngiltere, Afrika ve Amerika gibi yeni pazarlara da fırın ile girmek istiyoruz. 25 yıllık serüvenimize nice başarılar sığdırdık, 455 milyon TL’lik ciroya ulaştık. Hedefimiz 30’uncu yılımızda 1 milyar TL ciroya ulaşmak.”

24 ayrı model üretilecek

Silverline Ankastre, fabrikasında kurduğu uluslararası akreditasyona sahip Ar-Ge merkezinde teknolojik, güvenilir, çevreye duyarlı ve az enerji tüketen ürünler geliştiriyor. Tüm süreçlerinde dijital dönüşüme öncelik veren marka yeni ürünleri ile en iyilerle yarışıyor. Yeni geliştirdiği uzaktan yönetilebilen akıllı davlumbaz Vision HI ile geçtiğimiz yıl sektörde bir ilke imza atan Silverline şimdi de yeni üretim hattından çıkacak ilk akıllı fırını tüketici ile buluşturmaya hazırlanıyor. S6 adı verilen akıllı fırın, cep telefonuna indirilecek aplikasyon üzerinden uzaktan kontrol edilebilecek. Silverline Haziran ayı itibari ile 6 farklı tasarım ve 24 ayrı modelde fırın üretmeye başlayacak.

2019 sonunda 600 milyon TL ciro hedefi…

Silverline Ankastre, 2018 yıl sonu verilerine göre, ihracatta yaptığı atılımlarla yüzde 24 büyüme kaydederek 455 milyon TL ciroya ulaştı. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 360 bin satış adedine ulaşan marka, 2019 yılı sonunda bu rakamı 1.5 milyona çıkarmayı hedefliyor. Marka ve üretim yatırımlarıyla 2019 yılında 600 milyon TL ciro hedefleyen Silverline’nin 2020 hedefleri arasında, Türkiye’nin en büyük ilk 300 şirketi arasına girmek, 2 milyon adet ürün satışı, 100 ülkeye ihracat ve ankastre ürünlerde yüzde 10 pazar payı yer alıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR