USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

27 Ağustos 2021 15:49

Elektrikli otomobillerde temiz enerji devri

Zorlu Enerji'nin enerji markası Zorlu Energy Solutıons (ZES), 81 il ve KKTC'de kurduğu elektrikli araç şarj istasyonlarında çevre dostu elektrikli otomobillere sağladığı elektriğin, temiz enerjiden elde edildiğini ‘Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası' (I-REC) ile belgelendiriyor

Elektrikli otomobillerde temiz enerji devri

Türkiye'de bin lokasyona ulaşan ZES markası ile çevre dostu elektrikli otomobillerin devinimini hızlandırmak için faaliyetlerini sürdüren Zorlu Enerji, santrallerinin bulunduğu Pakistan ve İsrail'de ürün satışı ile başlayan çalışmalarını network kurulumu ile bir sonraki aşamaya taşımaya hazırlanıyor. ZES şarj istasyonu ağında sağladığı elektriği, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayandırdığını 'Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası' (I-REC) ile belgelendiren şirket, yavru vatan Kıbrıs ve Doğu Avrupa'yı da ZES ile kapsama hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Zorlu Enerji olarak sürdürülebilir bir ekosistem yaratmak için yenilenebilir enerji kaynaklarını merkezlerine aldıklarını ve yeni yatırımlarını bu çerçevede geliştirdiklerini belirten Zorlu Enerji Ticaret Genel Müdürü İnanç Salman, "Çevre dostu, enerji tasarruflu, düşük emisyonlu ve aynı zamanda sessiz olmaları nedeniyle tüm dünyada kullanım oranı artan ve sürdürülebilir bir geleceğin en önemli sacayaklarından biri olan elektrikli otomobillerin ülkemizde de yaygınlaşması için çalışmaya devam ediyoruz. Elektrik üretimimizin yüzde 100'ünün yenilenebilir enerji kaynaklara dayanması sebebiyle, 81 ile yaydığımız ve bugün sayısı bini aşan ZES şarj istasyonu ağımızda elektrikli otomobil kullanıcılarına temiz enerji ile araçlarını şarj etme imkanı sağlıyoruz. Bu kapsamda aldığımız bu sertifika, tüm çalışmalarımızı sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimizi ve birbirini destekleyen, yenilenebilir enerjiyi merkeze alan bir sistem yarattığımızı ortaya koyuyor" dedi.

Opel Astra, şarj edilebilir hibritle elektriklendi

Opel'in en çok tercih edilen modellerinden Astra'nın altıncı nesli, Opel'in ilk hatchback modeli olmasıyla ön plana çıkıyor. Bununla beraber yeni Astra, şarj edilebilir hibrit teknolojisine sahip versiyonlarıyla da ilk kez elektrikleniyor.

Altıncı nesil Astra, SUV modeller Mokka, Crossland ve Grandland'in ardından Opel'in ilk hatchback modeli oldu. Alman üretici, kompakt modelin iki farklı performans seviyesiyle tercih edilebilecek şarj edilebilir hibrit versiyonlarını da duyurdu.

Böylece, Astra şarj edilebilir hibrit teknolojisiyle ilk kez elektrikliye geçiş yaptı. Yeni Astra'yı değerlendiren Opel CEO'su Michael Lohscheller, "Yeni model, elektrikli ve mümkün olan en düşük emisyonlara sahip yüksek verimli motor seçenekleriyle yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Yeni nesil Astra'nın markamızın en çok satan modeli olmaya devam edeceğinden ve markamıza birçok yeni müşteri çekmek için gereken her şeye sahip olduğundan eminiz" şeklinde konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR