USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Marka Öyküsü

26 Şubat 2019 12:19

Zivella ürün geliştiriyor, dünyaya sunuyor

Çalışanların mutlu ve verimli olması artık çok önemli. Bunun için de hem mimarlar hem de ofis mobilyaları üreticileri en uygun ortamları tasarlamaya özen gösteriyor. Bu değişimin farkında olan Zivella, tasarladığı ofis mobilyaları ile trendleri yakalayan, renkli ve fonksiyonel tasarımlar yapıyor. Zivella Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Uzun, marka hikayesini paylaşırken hedeflerini de sıralıyor

Zivella ürün geliştiriyor, dünyaya sunuyor

İlk olarak Rize’nin en iyi mobilya markası olmayı, sonra Karadeniz Bölgesi’ne ardından Türkiye ve yurt dışına açılmayı hedefleyen Abdurrahman Uzun, 1999 yılında kardeşi ile ilk mağazalarını açıyor. Henüz ilk günlerinde, Gürcü bir müşteri mağazaya gelerek iki sehpa beğeniyor. Uzun Kardeşler, ürünleri hazırlarken paketin içine de bir miktar katalog koyuyor. Yaklaşık 25 gün sonra aynı müşteriden yüklü bir sipariş faksı geliyor. Böylece Karadeniz Bölgesi’ne yayılma fırsatı bulamadan, 2000 yılında ihracata başlayarak Gürcistan’a ürün gönderiliyor. Birkaç yıl sonra Bakü’de ikinci mağaza açılırken Uzun’un okul arkadaşı Ali Al da bu girişime ortak oluyor. Böylece Zivella markası olarak ilk kez Bakü’de yer alıyorlar. Mağazalaşma hedefleri doğrultusunda İstanbul’daki ilk mağaza 2008 yılında Masko’da, ikinci mağaza ise Modoko’da açılıyor. Ardından da Ankara’da bir mağaza açılıyor. 

ÜRETİM DE YAPIYOR

Üretim de yapan Zivella bugün ofisler, yeni nesil çalışma alanları ve mekanların (hastane, otel, okul vb.) değişen ihtiyaçlarına çözümler sunmak amacıyla yönetici ofislerinden ortak çalışma alanlarına, bekleme alanlarından toplantı salonlarına kadar her mekana çözüm olacak tasarımlar hayata geçiriyor.  

2019 İÇİN 300 ÜRÜN

Yenilikçi fikir ve trendleri uygulamakta cesur olan marka, genç ve dinamik bir ekibe sahip. Çalışanların ihtiyaç ve beklentilerini takip eden ve ona göre ürünler geliştiren marka, iş ortaklarına bekleme koltukları ve oturma birimleri gruplarında geniş bir ürün gamı sunuyor. İş dünyası, eğitim, turizm ve sağlık alanındaki projelerde ürün ve tasarımlar yaptıklarını ifade eden Uzun, “2019 koleksiyonumuzda beş yıl garantili 300 ürünümüz bulunuyor. Tasarımlarımız; Alp Nuhoğlu, Burak Koçak, Burak Yeşilyurt, Oğuzhan Abdik, Setsu Ito ve Shinobu Ito tarafından yapılıyor. Ayrıca her yıl ürünlerimizin yüzde 20’sini yeniliyoruz” diyor. Marka, yurt içinde Ankara, Antalya, İstanbul ve Rize’de, yurt dışında ise Bakü’de mağazalarının yanı sıra Belçika, Hollanda, İsveç, Lüksemburg ve Dubai’deki temsilcilikleriyle tasarımlarını müşterileriyle buluşturuyor. Zivella’nın bu yıla dair hedefi ise 2019’un ilk çeyreğinde İngiltere’de olmak... Bugün 200’e yakın çalışana sahip olan Zivella, yıl içinde bu sayıyı 250’ye çıkartmayı hedefliyor. 

“TRENDLER BEŞ YILDA BİR DEĞİŞİYOR”

Ofis mobilyalarının ortalama 5.5 yılda bir değiştiğine dikkat çeken Abdurrahman Uzun, “Beş yılda trendler, teknoloji ve hatta çalışma şekilleri bile değişebiliyor. Örneğin; beş yıl önce evden çalışma bir trend iken şimdi startup’ların artmasıyla ortak çalışma alanları daha çok tercih edilir oldu. Bu doğrultuda biz de bu kültüre uygun ürünler geliştiriyoruz. Türkiye’deki ofis mobilyaları pazarının büyüklüğü ise yaklaşık 3.5-4 milyar TL. 2018 yılında yatay bir seyir vardı. 2019 yılında iç talepte ciddi bir artış beklemiyoruz” diyor

“PARA DEĞİL, İTİBAR KAZANMAYA ODAKLANDIK”

Abdurrahman Uzun, mobilyacılık mesleğine nasıl adım attığını şöyle anlatıyor: “Rize’de doğdum, büyüdüm. Babam 1984 yılında Rize’de mobilya mağazası açtı. 1985 yılında da Suudi Arabistan’a mağaza açmaya gitti ve geri dönerken Şam’da trafik kazasında hayatını kaybetti. Ben, henüz 5 yaşındaydım. Babamın vefatından 10 yıl sonra 1995 yılında halamın oğlu -ki zamanında babamın şirketinde ortaktı- ile üç yıl ortaklık yaptık. 1999 yılında ise kardeşimle beraber yine Rize’de kendi girişimimizi kurmaya karar verdik. 2 bin 850 dolar sermaye ile ilk mağazamızı açtık ve 30 yaşına kadar ‘para değil itibar kazanmak’ için çalışacağız sözünü verdik.”

EN ÇOK OKUNANLAR