USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN ONS

-
-%

ALTIN GR

-
-%

Yayın Tarihi:

26 Ağustos 2026 16:14

Güncelleme Tarihi:

26 Ağustos 2026 16:14

Güncelleme Tarihi:

26 Ağustos 2026 16:14

Yayın Tarihi:

26 Ağustos 2026 16:14

Orta Doğu'dan anlaşma geldi, petrol sert düştü

İran ile Umman arasında Hürmüz Boğazı'nda geçici ortak koridorun etkinleştirilmesi konusunda anlaşmaya varılması petrol fiyatlarında düşüşe yol açtı.

Orta Doğu'dan anlaşma geldi, petrol sert düştü

Petrol fiyatları, dünün ardından bugün de düşüşünü sürdürüyor. TSİ 16:10 itibarıyla brent petrolün varil fiyatı yüzde 2,47 düşüşle 86,39 dolardan işlem görüyor.

Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler petrol fiyatının düşüşüne etken etti. İran ile Umman arasında Hürmüz Boğazı'nda geçici ortak koridorun etkinleştirilmesi konusunda anlaşmaya varılması da petrol fiyatlarındaki düşüşü destekledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, Umman ile varılan anlaşma kapsamında Hürmüz Boğazı'ndaki taşıma güzergahının 7 mil genişliğinde olduğunu belirterek, güney koridorunun kapatıldığını bildirdi. Garibabadi, Umman ile kalıcı bir güzergah oluşturulması konusunda müzakerelerin sürdürüleceğini söyledi.

ABD'nin İran'a yönelik askeri saldırılardan ekonomik baskıya yöneleceğini açıklaması da petrol fiyatlarında düşüşe neden oldu.

Öte yandan petrol fiyatı bugün öğle saatlerinde 84,86 dolara kadar gerilemişti.

EN ÇOK OKUNANLAR