USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

05 Haziran 2018 10:29

Turkcell Bulut ile BT maliyetleri azalıyor

Vmware çözümleriyle birlikte Turkcell veri merkezi üzerinden hizmet alan kullanıcılar veri merkezi kapasitesi için yatırım yapmalarına gerek kalmadan bulut servisleri ile bulundukları sektördeki iş fırsatlarını daha kolay ve hızlı yakalama imkanına sahip oluyorlar.

Turkcell Bulut ile BT maliyetleri azalıyor

Yarım milyonun üzerinde kuruma hizmet veren, Türkiye’nin en büyük veri merkezi ve bulut hizmetleri işletmecisi Turkcell, Türkiye’de ortaya çıkan dijital veri ihtiyacını en etkin şekilde karşılamak üzere 2016 yılında faaliyete geçirdiği Turkcell Gebze Veri Merkezi ile beraber 5 farklı veri merkezinde kullanıcılarına katma değerli hizmet veriyor. VMware’in bölgedeki en büyük bulut tedarikçisi olarak Turkcell, bulut, güvenlik ve erişim hizmetleri ile uçtan uca tüm kurumların ihtiyaçlarını karşılayan çözümler sağlıyor. Turkcell, servis olarak altyapı ve uygulama olarak altyapı çözümlerini ‘kullandığın kadar öde’ modeliyle müşterilerine sunuyor. Bu sayede şirketler yapacakları teknoloji yatırımları için hem maliyet avantajına hem de büyük bir esnekliğe kavuşuyor. Kurumlar, Turkcell Gebze Veri Merkezi üzerinden VMware teknolojileriyle birlikte sunulan Sanal Sunucu, Sanal Veri Merkezi gibi bulut çözümlerine dayalı yenilikçi uygulamalara kolaylıkla erişebiliyorlar. Bunun yanı sıra şirketler VMware teknolojileriyle birlikte Turkcell’in yakın zamanda duyurduğu ve 3 farklı veri merkezi üzerinden sunduğu Sanal Sunucu İş Sürekliliği Hizmeti’ni de alabiliyor. 

İŞLETMELER ASIL İŞLERİNE ODAKLANABİLİYOR
Turkcell Veri Merkezi ve Bulut Çözümleri Müdürü Ali Kurtul, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Kurumların bilgi teknolojileri bütçelerinin büyük çoğunluğu veri merkezi giderlerinden oluşuyor. Yüksek bir ilk yatırım maliyetine sahip veri merkezinin kurulması hizmetin ömür boyu sağlanacağı anlamına da gelmiyor. Veri merkezi için çalışacak personel gideri, enerji, donanım bakımı gibi harcamalar, maliyetleri sürekli yukarı çekiyor. Veri merkezi hizmetinin Turkcell’den karşılanması durumunda ise şirketler ciddi tasarruf sağlıyor ve işletmeler asıl işlerine odaklanabiliyor. Bugün, kurumların bizden 3 tane önemli beklentisi var. Bunlardan ilki, BT altyapısı büyümesini esnek olarak yönetirken maliyetlerini öngörmek. İkincisi, yüksek kalitede hizmeti uluslararası standartlardaki servis seviyeleri ile tedarik etmek. Son olarak ise verilerini güvenli şekilde Türkiye’de barındırmak. Dünya standartlarında, güvenilirliği uluslararası sertifikalarla kanıtlanmış Gebze Veri Merkezimiz üzerinden VMware ile birlikte müşterilerimizin bu beklentilerini karşılayabildiğimiz için mutluyuz.”

HEDEF, BÖLGENİN VERİ MERKEZİ ÜSSÜ OLMAK
Turkcell Kurumsal Ürün Yönetimi ve Çözüm Mimarisi Müdürü Ömer Gazimihal ise şu açıklamaları yapıyor: “Turkcell olarak kurumsal müşterilerimize sunduğumuz tüm bulut servislerimizi www.turkcellbulut.com üzerinde bir portal deneyimi ile bütünleştirdik. Turkcell Bulut servisleri ile müşterilerimiz tüm bilgi teknolojileri altyapısını Turkcell Veri Merkezleri’nde konumlandırabiliyor, böylece maliyetlerini düşürürken daha esnek bir altyapıya sahip olabiliyorlar. Bu platform üzerinden, altyapı ve uygulama hizmetlerinin istenilen kapasitede dakikalar içerisinde kurulmasını ve yönetimini sağlayabiliyorlar. Bu sayede veri merkezi maliyetlerini üstlenmeden donanım, lisans, bakım ve yönetim maliyetlerinde de tasarruf sağlayarak BT bütçelerini daha verimli kullanabiliyorlar. Türkiye’nin en büyük veri merkezi ve bulut hizmetleri işletmecisi olarak, önümüzdeki senelerde tamamlanacak olan İzmir ve Ankara veri merkezi projelerimizle birlikte, bölgenin veri merkezi üssü olmayı hedefliyoruz.”

EN ÇOK OKUNANLAR