USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

16 Mayıs 2023 12:58

PayPorter, geleceğin dijital ödeme dünyasına yön veriyor

Türkiye'nin genç nüfusu ve teknolojileri hızlı bir şekilde benimsemesi, dijital ödeme sistemleri alanında büyük bir potansiyele işaret ederken, 2022 yılında ülkemize 4 milyar dolar döviz girişi sağlayan öncü şirket PayPorter, ülke ekonomisinin büyümesine ve istikrarına sağladığı katkı ile dikkat çekiyor.

PayPorter, geleceğin dijital ödeme dünyasına yön veriyor

Dünya genelinde e-ticaret ve dijital ödemelerin gelişmesiyle birlikte ödeme sektörü de hızla değişiyor. Akıllı telefonların yaygınlaşması, pandemi sürecinin getirdiği yeni alışkanlıklar ve online alışverişlerdeki penetrasyon oranlarının artmasıyla birlikte küresel E-ticaret ödeme pazarının 2026 yılına kadar 8 trilyon doların üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Bu doğrultuda, tamamen yerli sermaye ile kurulan PayPorter, 2017 yılında BDDK'dan lisans alan ve halen TCMB yönetmelikleri uyarınca faaliyetlerini sürdüren bir elektronik para şirketi olarak öne çıkıyor.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA ÜCRETSİZ HIZLI PARA TRANSFERİ HİZMETİ

Şirketin faaliyet gösterdiği ana iş alanları arasında 'Yurt içi ve Yurt dışı Para Transferi', 'Dijital Cüzdan', 'Sanal POS' ve 'Ödeme Aracılık' hizmetleri bulunduğunu söyleyen PayPorter Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Metcan, ana hizmetleri olan para transferi alanında PayPorter markası ile 500'e yakın temsilci ve şube ile hizmet vermeye devam ettiklerini belirtti. Metcan, "Yurt dışı para transferi alanında dünyada 200'e yakın ülkeye ve 650.000'den fazla noktaya ister isme, ister banka hesaplarına para gönderebiliyor ve yine bu ülkelerden gelen para transferlerinin alıcılarına anında ücretsiz bir şekilde ödenmesine aracılık ediyoruz. Türkiye çapında yaygın 500'e yakın temsilci ağına sahibiz. 'kuikpara' Dijital Cüzdan Uygulaması ve 'kuikpos' Sanal POS uygulamasıyla bireylerin ve işletmelerin hem ödemelerinin tahsilatına hem de her türlü para transferlerine aracılık ediyoruz" dedi.

ÖDEME SİSTEMLERİNE YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER

Müşterilerine kolay, hızlı ve güvenli bir ödeme deneyimi sunarak hayatlarını kolaylaştan PayPorter, müşterilerin işlemlerini daha rahat ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. Ayrıca, PayPorter'in geliştirdiği teknolojiler, ödeme sistemlerinde yenilikçi çözümler sunulmasına da yardımcı oluyor. Bu da Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkı sağlıyor. PayPorter'ın dünya çapındaki muhabirlik ağı sayesinde 2022 yılında ülkemize yaklaşık 4 milyar dolara yakın döviz girişine aracılık ettiği bilgisini veren Metcan, bu döviz girişinin Türkiye'nin ekonomik büyümesine ve istikrarına katkı sağladığını söyleyerek ekledi: "PayPorter, elektronik para ve para transferi alanında öncü bir şirket olarak 2023 ve sonrasındaki vizyonuyla, müşterilerine daha kapsamlı ve yenilikçi bir hizmet sunmayı hedefliyor. Şirketimiz, dijital ödeme sistemleri konusunda daha fazla teknolojik yenilik ve ürün geliştirme çalışmaları gerçekleştirerek, müşterilerinin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermek istiyor."

Bu kapsamda, PayPorter'ın vizyonunun uzmanı olduğu alanlarda Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük etmek, müşteri odaklı hizmet anlayışıyla fark yaratmak ve sektörde lider konumunu güçlendirmek olduğunu vurgulayan Metcan, şirketlerinin dijital ödeme sistemleri alanındaki hizmet kalitesini artırmak için müşteri geri bildirimlerine daha fazla önem vererek, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı hedeflediklerinin altını çizdi ve şunları ekledi: "PayPorter, dijital ödeme sistemleri alanındaki liderliğini sürdürmek ve müşterilerine daha fazla değer sunmak için teknolojik yeniliklere ve ürün geliştirmeye devam edecek, sektördeki diğer oyuncularla iş birliği yaparak büyümeye odaklanacak. Ayrıca uluslararası alanda 'global yerel' bir şirket olarak hizmet vermeye başlayarak Türkiye'nin dünya genelindeki finansal etkinliğine katkı sağlamaya devam edecek."

"HEDEFİMİZ YERELDEN GÜÇ ALAN GLOBAL BİR OYUNCU OLMAK"

Gerek uzmanlık alanlarını gerekse geliştirdiği altyapıyı sektördeki diğer oyuncular ve fintech'lere de platform olarak sunan PayPorter, bu sayede yurt içi ve yurt dışı para transferi başta olmak üzere diğer hizmetlerini ve altyapısını kullandıkça öde mantığında hizmet olarak sunuyor. Bu hizmet sayesinde yeterli ölçüde deneyimli kadrosu, altyapısı, bilgi birikimi ve yurt dışı ağı olmayan sektör oyuncularının çok hızlı bir şekilde pazardaki yerini almasında katalizör oluyor.

Yatırımlar hakkında da bilgi veren Metcan, "2023 yılında MasterCard ve TROY üyeliklerimizle çıkartacağımız 'ön ödemeli kart' sayesinde müşterilerimizin para transferi hizmetinin yanı sıra online ödeme deneyimlerini de en üst seviyeye çıkartacağız. Halen önemli işlem adedi ve hacme sahip olduğumuz Azerbaycan başta olmak üzere Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'ndeki varlığımızı güçlendirerek büyüyeceğiz. Bu bölgede aldığımız lisanslar ve yerel banka anlaşmaları sayesinde yerelden güç alan global bir oyuncu olacağız. Ayrıca MENA bölgesi ve Avrupa Birliği'ndeki girişimlerimizin de 2024 yılı içinde meyve vermesini bekliyoruz. Bu sayede Türkiye'nin mevcut demografik yapısı ve coğrafi konumunun avantajlarını ve potansiyelini kullanarak Türkiye dışındaki ülkelerin kendi aralarındaki para transferlerine bir 'hub' olarak aracılık edeceğiz" dedi.

ARTIK PARA AKIŞI İÇİN SINIR YOK

Ülkemizin coğrafi konumu dikkate alındığında belirtilen bu bölgelerle gerek para transferi anlamında gerekse ödemeler anlamında oldukça derin ve hareketli bir ilişkinin söz konusu olduğunu söyleyen Metcan, trendleri doğru okuyup doğru pozisyon alınabilen her durumda sektörün önünde yer alıp ülkemize yapılacak ekonomik katkıyı artıracaklarını vurguladı. "Dijitalleşen dünyada artık ticaret için de para akışı için de sınırlar kalmadı" diyen Metcan şunları ekledi: "Bugün PayPorter hizmetlerinden yararlanan kullanıcılar evlerinin konforunda günün 24 saati, örneğin Hollanda'da eğitim gören çocuklarına çok uygun maliyetle euro cinsinden para transfer edebilirler. Bilgi artık nihai kullanıcının cebinde; dijitalleşme devrimi aslında tam da bu. Biz de bir fintech şirketi olarak içinde bulunduğumuz sektöre yön veren adımlarda paranın olduğu her yerde hızlı, güvenli ve yaygın temsil edilmesi misyonu ile hareket ediyoruz. Yurt dışından adınıza gönderilen paranızı ücretsiz olarak mobil cüzdanıza alıp banka hesabınızdan 7/24 çekebilmenizi sağlıyoruz." Müşteri odaklı hizmet anlayışı, yenilikçi ürünleri ve sürekli gelişen teknolojilerle birlikte geleceğin dijital ödeme dünyasında önemli bir konumda olmayı hedefleyen PayPorter, 2023 yılında ve sonrasında da sektörü dönüştürmeye ve yenilikçi çözümler sunmaya devam etmeyi hedefliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR