USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

11 Temmuz 2023 14:23

Mobilya sektörüne özgü dijital pazarlama stratejileri

Dijital Dönüşüm Konuşmacısı ve Büyüme Stratejisti Veli Bahçeci, Platin okurları için mobilya sektöründeki dijital pazarlama stratejilerini sıraladı.

Mobilya sektörüne özgü dijital pazarlama stratejileri

"Artık hemen hemen her şirketin vaatleri arasında yer alan sürdürülebilirlik, mobilya markaları için de pazarlama stratejisinin önemli bir parçası olmalı" diyen Dijital Dönüşüm Konuşmacısı ve Büyüme Stratejisti Veli Bahçeci ile mobilya sektöründeki dijital pazarlama stratejileri üzerine konuştuk.

"DAHA GÜÇLÜ MARKA KİMLİĞİ OLUŞTURMASINI SAĞLIYOR"

Mobilya sektörü teknoloji ve inovasyon atılımlarıyla her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam ederken, mobilya markalarının uyguladığı pazarlama stratejilerinin de aynı hızla yeniliklere uyum sağlaması ve kendini sürekli güncellemesi gerektiğini belirten Bahçeci, "Yenilikçi pazarlama taktiklerini benimsemek, mobilya markalarının sadece daha geniş bir kitleye ulaşmasını değil, aynı zamanda daha güçlü marka kimliği oluşturmasını ve müşteri sadakatini artırmasını sağlıyor" diyor.

Veli Bahçeci'ye göre mobilya markaları için etkili pazarlama stratejileri şu şekilde:

Sürdürülebilirliği vurgulayarak bir adım önde olun

İnsanlar belki de dünyanın yaradılışından bu yana her zamankinden çok daha fazla bir çevre bilincine sahip. Artık hemen hemen her şirketin vaatleri arasında yer alan sürdürülebilirlik, mobilya markaları için de pazarlama stratejisinin önemli bir parçası olmalı. Markalar üretim ve dağıtım gibi alanlardaki sürdürülebilirlik taahhüdünü açıkça belirterek bu değer önermesini de vurgulamalı. Çevre dostu malzemelerin ve süreçlerin üretimde kullanıldığını belirtmenin insanlara gezegeni korumak için nasıl katkıda bulunduğunu anlatarak sürdürülebilirlikle bir hikaye yaratmış olursunuz.

Artırılmış Gerçeklik (AR) Teknolojilerini kullanın

AR teknolojileri, mobilya sektöründe giderek daha yaygın hale geliyor. Bu araçlar, müşterilere bir mobilyanın kendi mekanlarında nasıl görüneceğini satın almadan önce görmelerine olanak sağlıyor. AR teknolojiniz varsa bu yeteneklerinizi vurgulayarak, müşterilere sunduğunuz kolaylıkları öne çıkarabilirsiniz. Görselliğin ve deneyimin ön planda olduğu bu sektör için arttırılmış gerçeklik büyük önem taşıyor.

'Influencer Marketing'den yararlanın

Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarında iç mekan tasarımcıları ve yaşam tarzı ile öne çıkan influencer'larla çalışmak, daha geniş bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Bu işbirlikleri sayesinde, ürünlerinizi gerçek dünya bağlamında gösterebilme şansı ve potansiyel müşterilere özendirici içerikler sunma fırsatı yakalayailirsiniz.

Kullanıcı Üretimi İçeriği (UGC) önemseyin

Müşterilerinizi, ürünlerinizi kullanma deneyimlerini sosyal medyada paylaşmaları için teşvik edin. Bu sadece müşteri yorumları sağlamakla kalmaz, aynı zamanda potansiyel müşterilere mobilyanızın gerçek bir ev ortamında nasıl göründüğünü ve işlev gördüğünü gösterir.

Yerel SEO'ya odaklanın

İşletmenizin yerel aramalarda göründüğünden emin misiniz? Bu, özellikle fiziksel mağazalar için çok önemlidir. Pazarlamada yerel bağlantıları vurgulamak, topluluk odaklı müşterileri çeker ki özellikle kulaktan kulağa satışın çok kullanıldığı bu sektörde insanların markanıza ve mağazınıza ulaşabilir olmasını beklemelisiniz.

Yukarıda saydığım her bir öneri, mobilya markaları ve/veya üreticilerinin yeni müşterilere ulaşmasına, mevcut müşterilerle daha güçlü bir ilişki kurmasına ve rekabetçi bir pazarda öne çıkmasına yardımcı olacaktır. Elbette, en iyi pazarlama stratejisi, her işletmenin kendine özgü durumlarına ve hedeflerine bağlıdır.

Özetle, mobilya sektörü de dahil olmak üzere her sektör, sürekli evrim geçiren dijital dünyaya uyum sağlamalı ve yenilikçi pazarlama stratejileri geliştirmelidir. Sürdürülebilirlik vurgusu, AR teknolojileri, influencer marketing, kullanıcı üretimi içerik ve yerel SEO gibi taktikler, markaların geniş kitlelere ulaşmasını, müşteri sadakatini artırmasını ve sonuçta piyasada daha görünür ve rekabetçi olmasını sağlar. Etkili pazarlama stratejilerinin, dinamik bir şekilde değişen pazarda ayakta kalmanız ve başarılı olmanız için kritik bir öneme sahip olduğunu unutmamalısınız.

EN ÇOK OKUNANLAR