USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

29 Kasım 2023 09:43

“Marka değerinizi hızla güçlendirebilirsiniz”

Moof Digital Agency Chief Growth Officer'ı İsmail Emrah Demirayak, "Kişiselleştirme yakın gelecekte e-ticaret sitelerinin başarısındaki önemli unsurlardan biri olacak. Aynı zamanda farklılaşmayı sağlayarak marka değerine ciddi katkı sağlayacak” diyor.

“Marka değerinizi hızla güçlendirebilirsiniz”

Moof Digital Agency Chief Growth Officer'ı İsmail Emrah Demirayak, Platin Dergisi Kasım 2023 sayısında e-ticaret sitelerinin başarısında kişiselleştirmenin önemine dikkat çekti. Demirayak, şunları ifade etti:

E-ticaret siteleri, yüksek rekabet içerisinde pastadan pay alabilmek için yapacakları çalışmalarla güncel olmalı ve en iyi hizmeti sunmaya odaklanmalı. 2024 e-ticaret trendlerinde kişiselleştirme de önemli bir rol oynayacak. Kişiselleştirme yakın gelecekte e-ticaret sitelerinin başarısındaki önemli unsurlardan biri olacak, aynı zamanda farklılaşmayı sağlayarak marka değerine ciddi katkı sağlayacak. Buna paralel olarak SEO da e-ticaret sitelerinin önemli silahlarından biri olmaya devam edecek.

KİŞİSELLEŞTİRMENİN İPUÇLARI

Yeni yöntemler:

Popülerliğinin artması ile birlikte e-ticaret siteleri müşteri beklentilerini, ihtiyaçlarını ve tercih etme kriterlerini yani elde edilen veriyi doğru yorumlamak için farklı yöntemler kullanıyor.

Veriler doğru okunmalı:

E-ticarette kişiselleştirme, big data verilerini doğru okumaktan geçiyor. Müşterilerin alışverişlerine özel kampanyalar üretilmeli, özelleştirilmiş ürün önerileri ve içerikler hazırlanmalı, kişiye özel alışveriş deneyimi sunulmalı.

İhtiyaca yanıt veren teklifler sunulmalı:

Rekabet avantajı sağlamak için müşteri davranışları, geçmiş alışverişler odağında kullanım alışkanlıkları, demografik verilerini ve hedef kitlelerinizin veriler detaylı olarak analiz edilmeli. Verileri doğru analiz ettikten sonra müşterilere en uygun ürünler teklif olarak sunulabilir.

(Moof Digital Agency Chief Growth Officer'ı İsmail Emrah Demirayak)

2024 SEO TRENDLERİ

* Yapay zeka kesinlikle SEO'nun geleceğinde çok önemli bir role sahip olacak ve 2024 SEO trendleri içerisinde öncelikli olarak yerini alacak.

* Google önümüzdeki süreçte algoritmasına yapay zekayı ekleyeceğini açıkladı. SEO çalışmalarında ise içerik oluşturmaktan veri analizine, optimazasyondan performans ölçümüne kadar pek çok uygulamayı çok hızlı ve etkili şekilde gerçekleştirebilecek.

* Kullanımdaki sesli asistan sayısının 2024 yılında dünya nüfusunun üzerine çıkması bekleniyor. Yapay zekanın sunduğu fırsatlar ile sesli aramaların SEO için kritik bir öneme sahip olacak. Sesli arama optimizasyonunu SEO'da bir adım öne geçirecek.

* Kullanıcı deneyimi optimizasyonu SEO'nun başarısında anahtar rol oynayacak.

EN ÇOK OKUNANLAR