USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

06 Ekim 2022 15:20

Astor, yeni ürün gamında seri üretime hazırlanıyor

Ar-Ge merkezli büyüme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Astor, özellikle dünyada üretimi kısıtlı özgün transformatör ve anahtarlama ürünlerine odaklanıyor. Şirket, yakın zamanda yeni ürün gamı olan akım ve gerilim transformatörünün Ar-Ge çalışmalarını tamamlayarak seri üretime geçmeye hazırlanıyor.

Astor, yeni ürün gamında seri üretime hazırlanıyor

Elektromekanik imalat sanayinin öncü şirketlerinden Astor; güç transformatörü, dağıtım transformatörü, orta ve yüksek gerilim anahtarlama ürünlerini yurt içi ve yurt dışındaki müşterileriyle buluşturuyor. Yatırımlarında Ar-Ge'ye büyük bir pay ayıran şirket, 2022 yılında Ar-Ge yatırımlarına 100 milyon TL'nin üzerinde bütçe ayırdı. Astor, Ar-Ge çalışmalarında özellikle dünyada üretimi kısıtlı özgün transformatör ve anahtarlama ürünlerine odaklanıyor. Yakın zamanda yeni ürün gamları olan akım ve gerilim transformatörünün Ar-Ge çalışmalarını tamamlayarak seri üretime geçeceklerinin bilgisini veren Astor CEO'su Hakan Ünsal, "Öncelikle kendi üretim ihtiyaçlarımız için kullanacağımız bu ürün gamı ile verimlilik ve kalite adına önemli gelişmeler sağlayacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları elektrik dağıtım ve iletim seviyesinde artması ile ihtiyaç duyulan kapasitif yükün dengelenmesi için Manyetik Kontrollü Reaktör (MCR) analiz, tasarım, uygulama ve test doğrulama çalışmalarını tamamladık. 36 kV gerilim seviyesinde ülkemizin önemli dağıtım şirketlerinde kullanılmaya başlandı. Bu ürünümüzü 170 kV gerilim seviyesinde TEİAŞ iletim hatlarına uygun olarak geliştirmek öncelikli hedefimiz" açıklamasını yapıyor.

İHRACAT ORANINI YÜZDE 40'A TAŞIMAYA ODAKLANDI

Türkiye'de başta TEİAŞ olmak üzere özel elektrik dağıtım şirketleri, yenilenebilir enerji kaynakları müteahhitleri ve bayilerin müşterileri arasında yer aldığına dikkat çeken Hakan Ünsal, dünyada öne çıkan pazarlarının ise İspanya, Almanya, Litvanya, Senegal, Kamerun, Irak ve Malezya olduğunu dile getiriyor. 72 ülkeye ürünlerini gönderen şirket, Türkiye'de liderliği sürdürürken ihracatını da yakın gelecekte tüm satışları için yüzde 40 seviyelerine çıkarmayı hedefliyor. Hızlı lojistik imkanı ve enerji arzında yaşanan sorunlar nedeniyle öncelik Avrupa pazarındaki payı artırmak.

ÖZGÜN TEST LABORATUVARI DA YATIRIM PLANLARI ARASINDA

Üretimde verimlilik, kalite ve kapasite artışları için ise robotik üretim sistemleri başta olmak üzere ihtiyaçları analiz ederek yatırımlarına devam eden Astor, yatırımlarının tamamen devreye girmesi ile üretimde kaliteyi en üst noktaya taşımayı, verimliliği ve kapasiteyi artırmayı hedefliyor. Bununla birlikte özel transformatörlerin testlerini yapabilmek ve üretim artışına bağlı olarak test ihtiyaçlarını karşılayabilmek için özgün test laboratuvarları da yatırım planları arasında yer alıyor.

Ar-Ge merkezinde araştırmacılar, teknisyenler ve destek personeli dahil olmak üzere 100'ün üzerinde kişiye istihdam sağlayan Astor, özellikle yüksek lisans ve doktora çalışmalarını teşvik ederek konusunda yetkin çalışan altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.
EN ÇOK OKUNANLAR