USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

18 Aralık 2019 11:57

'Asgari şartlar' lüks olarak sunulmamalı

Space Gayrimenkul Kurucusu Filiz Çakmur, lüksün değişim kodlarını Platin Aralık sayısında açıkladı...

'Asgari şartlar' lüks olarak sunulmamalı

"Bildiğiniz gibi artık ortalama pazarlama dili o kadar sıradan ve o kadar taklitçi ki, lüks tanımı da değerini ve anlamını yitirmiş durumda. Gayrimenkul sektöründe asgari gereklilikler lüks tanımı ile çok uzun süredir pazarlanıyor. Yeni bina, güvenlik, otopark ve ebeveyn banyo sunan her yere lüks denilir oldu. Lüks konut tanımlı akımın öncüsü olan ve kendi içinde özgünlüğünü koruyan projeler, tabii ki her zaman bulunduğu statüyü ve değerini korumayı başaracak. 

Önemini asla yitirmeyen metropol şehirlerde, enfes güzellikte manzaraları ile dünyadaki cennet diye tanımladığımız Boğaz hattı gibi eşsiz konumlardaki gayrimenkuller her zaman lüks olarak anılacak. Tarihi ve özgün mimarisi ile yalılar ve köşklerin ise bu tanımın en üst noktalarındaki yerini koruyacağını belirtmek isteriz. 

LÜKSÜ HAYALLER TANIMLIYOR

Ancak daha genel bir anlamda bakarsak, gelişen, zenginleşen ve gelir dağılımından eşit paylar alan, refahı tabana yayılan tüm toplumlarda sadece gayrimenkulde değil her alanda dünün lüksü bugünün asgarisi oldu. Dolayısı ile yarının lüksünü tanımlarken hayallerimizi de devreye sokmak gerektiğini düşünüyoruz. Geleceğin standardının; mimarisi, dekorasyonu, teknik altyapı özellikleri ile çağı yakalayan, güvenlik, otopark, depo, spor salonu, havuz, 24 saat otel hizmeti ve akıllı ev imkanlarının olacağını umuyoruz. 
Umarız ki gelecekte, bahsettiğimiz standartların üstüne doğa ile barışık, kendi ısıtma-soğutma enerjisini üreten, atık ayrıştırma ve geri dönüşüme gönderme imkanlarına sahip, vasıfsız işlemlere yönelik işlerin otomatize edildiği, acil sağlık ihtiyaçlarının bina içinde karşılandığı, daha çok ve gereksiz tüketimi özendiren konutlar yerine sade ve elit bir anlayış ile konforu sunan konutlar lüks konut olarak tanımlanacak ve onlar da bir gün standart özellikler haline gelecek. 

RİSKİ AZ OLAN MUHİTLER ÖNE ÇIKACAK

Bildiğiniz gibi Space olarak Bebek, Nişantaşı, Kandilli ve Kemer Country/Göktürk merkezli dört ofisi ile lüks konut arz ve talebinin en yoğun olduğu bölgelerde 15 yıla yakın süredir danışmanlık hizmeti veriyoruz. Özellikle bu bölgelerdeki lüks konut yatırımı en az risk barındıran ve en yüksek getiri olasılığı olan yatırımların başında gelmeye devam edecek. 
Ayrıca bölge ayrımı yapmadan, genç ve çalışan nüfus oranı ile çok ciddi bir pazar olan İstanbul’da, hatta Türkiye genelinde, bölgenin ihtiyaçlarını, sosyolojik yapısını önceleyen ve doğru fiyatlanmış, asgari ihtiyaçların karşılandığı, samimi ve özgün projeler her zaman fırsat sunacak.  

Son 15 yılda geldiğimiz noktada lüks trendlerin vazgeçilmezlerinde; yalnızca yüksek ve şekilsiz bir biçimde anlaşılmaması gereken ‘özgün mimari’, güvenlik, vale hizmeti, kapalı garaj, kaliteli ince dekorasyon detayları, yüksek tavan, açık-kapalı havuz ve spor alanları ve tabii mümkünse küçük de olsa bir alışveriş merkezi, sinema gibi sosyal alanlar öne çıkıyor."

EN ÇOK OKUNANLAR