USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

28 Mayıs 2024 10:12

“Kesintisiz ve sürdürülebilir hizmet öncelikli hedeflerimiz arasında”

Dijitalleşmenin özel bankacılık tarafında da ciddi bir dönüşüm yaşanmasına sebep olduğunu kaydeden İş Bankası Özel Bankacılık Müdürü Tuba Tepret, kesintisiz ve sürdürülebilir hizmetin her zaman öncelikli hedefleri arasında yer aldığını vurguluyor. Tepret, bu amaçla dijital kanallardaki iyileştirme ve güncelleme çalışmalarını tamamlayarak, müşterilerin kullanıcı dostu bir deneyim yaşamasını sağladıklarının altını çiziyor.

“Kesintisiz ve sürdürülebilir hizmet öncelikli hedeflerimiz arasında”

Özel bankacılık, kişinin beklenti ve ihtiyaçlarını doğru analiz eden ve buna göre kişiye özel hizmet ve ürün sunumu gerçekleştiren bir hizmet modeli. Geleneksel bankacılıktan ayrıştığı en temel nokta da bu, özel bankacılık uçtan uca müşteriye özel bir deneyim yaşatıyor. İş Bankası da bu kapsamda özel bankacılığın kuruluş tarihi olan 2007 yılından bu yana, 'Privia' markası altında, müşterilerinin her daim yanlarında olduğu bir sadakat programı yürütüyor. 100 yıllık deneyimden ilham alarak hayata geçirdikleri bu programda, işin ehli uzmanlarca müşterilerin beklenti ve ihtiyaçlarını doğru tespit etmeye, ürün ve hizmet sunumunu üst seviyede gerçekleştirmeye ve sermaye piyasası ürünlerini içeren varlık yönetimi araçlarını aktif olarak kullanmaya özen gösterdiklerini vurgulayan İş Bankası Özel Bankacılık Müdürü Tuba Tepret ile Türkiye'nin özel bankacılıktaki konumunu ve İş Bankası'nın bu ekosistemdeki yerini konuştuk.

"%80'LERİN ÜZERİNE ÇIKAN DİJİTAL KANAL KULLANIMI DAHA DA ARTACAK"

* Dünyada ve Türkiye'de özel bankacılık nasıl bir noktada?

Küresel krizler, pandemi sonrası değişen piyasa koşulları ve artan belirsizlikler, kişilerin varlıklarını, getiri hassasiyetlerini de karşılayacak şekilde doğru yatırımlarla daha da iyi yönetmelerini gerekli kıldı. Özel bankacılığın önemi, bu dönemden sonra daha da belirginleşti ve bu segmentte hizmet almak isteyen müşteri talebi arttı. Pandemi öncesi ihtisas şubeler kanalını daha yoğun kullanan bu kitle, pandemi ve sonrasındaki dönemde dijital kanalları da en az şube kanalı kadar kullanmaya başladı. Özel bankacılık tarafında şu anda yüzde 80'lerin üzerine çıkan dijital kanal kullanımının daha da artması bekleniyor. Finansal okuryazarlığı üst seviyede olan bu müşterilerin, portföy yönetimine olan ihtiyaçları, tüm dünyayla paralel, ülkemizde de artış gösterdi. Piyasalardaki oynaklık, jeopolitik riskler ve buna bağlı oluşan belirsizlikler, getiri ve risk profillerine göre ürünlerin çeşitlendirilmesine dayanak oluşturdu. Müşterilerin bu yöndeki taleplerinin artması, rekabetin hızlanmasına ve bankalar tarafında özel bankacılık bölümlerinin yanı sıra portföy ve yatırım şirketlerinin de sayısının artmasına neden oluyor. Özel bankacılık tarafında yer alabilmek için gerekli olan alt limit dünya genelinde 500 bin -1 milyon dolar civarındayken, Türkiye'de bu limit 250 bin dolar seviyesinde.

"MÜŞTERİYİ İYİ TANIMAK İLERİYE DÖNÜK VARLIK VE HİZMET YÖNETİMİNİN EN ÖNEMLİ ANAHTARI"

* İş Bankası olarak özel bankacılık alanında sunulan ayrıcalıklı hizmetler nelerdir?

Kuruluş misyonumuza uygun olarak; her dönemde olduğu gibi, ülke ekonomisinin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacak ürün ve hizmetlerin sunulması önceliğimiz. Özel bankacılık, sadece varlık yönetimini değil, müşterilerimizin hayatlarını her anlamda kolaylaştırmayı hedefleyerek uçtan uca beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan uzun vadeli bir ilişki yönetimini esas alıyor. Müşterilerimizi iyi tanımak, ihtiyaç ve beklentilerini zamanında tespit etmek, ileriye dönük yürütülecek varlık ve hizmet yönetiminin en önemli anahtarı. Bu bilinçle yürüttüğümüz aile bankacılığı, ailelerin ikinci-üçüncü kuşaklarını içine alacak şekilde varlıklarının yönetilmesine ve onların bu yönetim sürecine dâhil edilerek fırsatların daha etkin değerlendirilmesine olanak verirken, daha uzun vadeli bir ilişki yönetilmesine de imkan veriyor. Ülke ekonomisini de desteklemesi açısından bizim için çok kıymetli. Bu alanda, 'Özel Fon' hizmetimiz ile, tüm tarafların kazandığı bir iş modelinin benimsenmesini ve özel bankacılığın portföy yönetiminde daha etkin bir rol üstlenmesini sağlıyoruz. Çalışmalarımızın karşılığı olarak, Euromoney tarafından 2021 ve 2023 yıllarında 'Nesiller Arası Varlık Aktarımı Planlaması' kategorisinde 'Türkiye'nin En İyi Bankası' ödüllerine layık görüldük. Bu alandaki çabalarımızın piyasada ve müşteriler tarafında karşılık bulması bizim için gurur verici. Ayrıca Privia dünyasıyla, sanat, concierge hizmetleri, sigorta, emeklilik, miras ve vergi danışmanlığı, filantropi gibi hizmetlerle müşterilerimizin yanındayız. 'Privia Black' kart programımızla da, müşterilerimizin alışveriş, seyahat, yeme içme ve concierge deneyimlerini üst seviyelere çıkarıyoruz. Diğer taraftan, kadınların servet yönetiminde giderek daha etkin rol üstlenmeleri ve yeni nesil girişimcilerin ekonomik büyümeye olan katkıları, bizim bu grubun artan finansal ihtiyaçlarına cevap verecek çözümler üretmemizi gerekli kılıyor.

* İş Bankası özel bankacılık hizmetlerinden kimler yararlanabiliyor?

Müşterilerimizle iletişimimizi dinamik bir şekilde yürütmeye dikkat ediyoruz. Özel bankacılık hizmetlerimizi İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bodrum'da yer alan 13 ihtisas şubemizden ve KKTC'de yer alan hizmet noktalarından sunuyoruz. 2022 yılından itibaren ise, ticari ihtisas şubelerde yer alan firma ortaklarına yönelik yeni bir yapılanmayı hayata geçirdik. Co-private olarak adlandırdığımız bu yapılanmada, tıpkı ihtisas şubelerde olduğu gibi konsantre bir hizmet modelini buradaki portföy müşterilerimize sunuyoruz.

"DİJİTAL İYİLEŞTİRMELER İLE KULLANICI DOSTU BİR DENEYİM YAŞATIYORUZ"

* Dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik konusunda İş Bankası'nın da yenilikçi yaklaşımları olduğunu biliyoruz. Bu dönüşüm süreci gerek iş yapış şeklinize, gerekse ürünlerinize nasıl yansıdı?

Kesintisiz ve sürdürülebilir hizmet her zaman öncelikli hedeflerimizden biri. Bu amaçla dijital kanallardaki iyileştirme ve güncelleme çalışmalarımızı tamamlayarak, müşterilerimizin kullanıcı dostu bir deneyim yaşamasını sağladık. Bu çalışmaları yaparken, her zaman müşteri deneyimini ve taleplerini odağımızda bulundurduk. Privia web sitemizi ve İşCep'i, bu bakış açısıyla güncelleyerek, müşterilerimizin hizmetine sunduk. Sürdürülebilirlik, Bankamızın hassasiyetle ele aldığı, istikrarlı ve disiplinli bir şekilde yürüttüğü bir başlık. Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak amacıyla devreye aldığımız filantropi hizmetimizle müşterilerimizin sistematik, etkin ve izlenebilir bir bağış planı oluşturmalarına aracılık ediyoruz. Varlık yönetimi tarafında ise, sürdürülebilirliği odağına alan, çevre, toplumsal cinsiyet eşitliği, eğitim gibi alanlarda sunduğumuz tematik yatırım ürünleri ile müşterilerimizin bu yöndeki taleplerini karşılamaya ve bu ürünlerdeki hacmin büyütülerek ülke ekonomisine olan katkısının artırılmasına destek vereceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR