Amundi, altını üç ayın en düşük seviyesine çeken satış dalgasının ardından, altın fiyatının ons başına yaklaşık 4 bin 500 dolara yükseleceğini öngörüyor.
Bloomberg'te yer alan habere göre, Amundi Investment Institute Çapraz Varlık Stratejisi Başkanı Lorenzo Portelli, en kötüsünün geride kaldığını belirtti. Portelli, geçen haftaki geri çekilmenin ardından yatırımcıların pozisyonlarının hafiflediğini ve bunun da önümüzdeki haftalarda bir toparlanma yaşanması lehine bir durum olduğunu sözlerine ekledi.
Altın, yatırımcıların başka alanlardaki zararlarını karşılamak için değerli metal satmaları ve yapay zeka odaklı işlemlerde yaşanan genel çözülmenin etkisiyle, geçen hafta ons başına 4 bin doların altına düşerek temmuz ortasından bu yana en düşük seviyesini gördü. Eylül ayından bu yana yaklaşık yüzde 10 değer kaybeden altın, söz konusu eşiğe yakın seyretmeye devam ediyor. Zira beklenenden yüksek gelen enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar faiz oranlarını artıracağına dair beklentileri güçlendirdi.
Canlı altın fiyatlarını takip etmek için TIKLAYINIZ