USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN ONS

-
-%

ALTIN GR

-
-%

Yayın Tarihi:

01 Temmuz 2026 13:06

Güncelleme Tarihi:

01 Temmuz 2026 13:06

Yayın Tarihi:

01 Temmuz 2026 13:06

Bosphorus Cup'ta 25 yıllık gurur: İstanbul'dan dünyaya uzanan yelken hikayesi

Türkiye'yi uluslararası arenada temsil eden en güçlü spor organizasyonlarından biri olarak öne çıkan Bosphorus Cup, 25'inci yıl kutlamalarına 27 Haziran'da Boğaz'da gerçekleştirilen Bosphorus Cup 25th Anniversary Yacht Reception ile start verdi.

Bosphorus Cup'ta 25 yıllık gurur: İstanbul'dan dünyaya uzanan yelken hikayesi

17-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek yarış öncesinde Bosphorus Cup premium partneri Turkish Airlınes Miles&Smiles, senior partnerler Audi ve Bilyoner ile medya partneri TürkMedya'nın temsilcilerinin katıldığı özel davette, sponsor markaların yelkenli takımları da görkemli bir geçit törenine imza attı.

Bosphorus Cup'ın 25'inci yıl kutlamaları, 27 Haziran'da Boğaz'da gerçekleşen Bosphorus Cup 25. Anniversary Yacht Reception ile başladı. Bosphorus Cup'ın 25 yılına emek veren dostları, partnerleri, medya temsilcileri ve VIP konukların bir araya geldiği etkinlikte, davetli yelken takımları Boğaz'da özel bir geçit gerçekleştirdi. TürkMedya'nın medya partneri olduğu Bosphorus Cup 2026 kapsamında TürkMedya Yelken Takımı da bu görsel şölenin önemli parçalarından biri oldu. M. Ziyad Varol, Mustafa Kartoğlu, Recep Mert, Serkan Karamalak, Tuğba Kaya Mursaloğlu ve Ayşenur Kuçar'dan oluşan TürkMedya Yelken Takımı, 17-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Bosphorus Cup 2026'da ana yarışta da mücadele edecek.

TÜRKİYE'DEN DOĞAN DÜNYA MARKASI

İlk kez 2002 yılında start verilen Bosphorus Cup, 25 yıldır büyük bir başarıyla devam ediyor. Türkiye'de doğan bir dünya markası olarak konumlanan organizasyon, dünyanın en önemli 10 yelken yarışından biri olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz yıl Instagram'da 7 milyon etkileşime ulaşan Bosphorus Cup, dijital dünyada da küresel bir görünürlüğe ulaştı. Yeni Zelanda akşam haberlerine kadar uzanan canlı yayın ağıyla dünyanın farklı noktalarından takip edilen organizasyon, her yıl yaklaşık 100 tekneyi ve 1000'den fazla profesyonel sporcuyu İstanbul Boğazı'nda buluşturuyor. Katılımcıların yarısından fazlasını yabancı ekiplerin oluşturduğu Bosphorus Cup 2026'da Bulgaristan, Romanya, Rusya, Ukrayna gibi Karadeniz ülkelerinin yanı sıra Yunanistan, Dubai, Amerika ve Yeni Zelanda'dan ekipler İstanbul'un rüzgarını yakalamak için yarışacak. Yaklaşık 35 yabancı televizyon kanalıyla yapılan anlaşmalar sayesinde İstanbul Boğazı'ndaki mücadele tüm dünyaya canlı olarak aktarılacak. Organizasyonun en önemli simgelerinden biri ise 2004 yılında Kapalı Çarşı'da özel olarak tasarlanan gümüş kupa... İki kıtayı ve zaferi simgeleyen 70 santimetre yüksekliğindeki özel tasarım kupa, Bosphorus Cup'ın tarihindeki yerini koruyor.

TÜRKMEDYA İCRA KURULU BAŞKANI MURAT ÇİÇEK: "2026'DA SADECE PAYDAŞ DEĞİL, DENİZDE DE BU BÜYÜK HİKAYENİN BİR PARÇASIYIZ"

"İstanbul'un simgelerinden biri haline gelmiş, ülkemizin uluslararası alanda en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Bosphorus Cup'ın 25'inci yılını birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bosphorus Cup'ın kurucusu Sayın Orhan Gorbon'a, 25 yıldır bu organizasyonu büyük bir sevgi ve emekle sürdürdüğü için gönülden teşekkür ediyorum. TürkMedya olarak böylesine değerli bir organizasyonun medya paydaşı olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu yıl sadece organizasyonun paydaşlarından biri değiliz; aynı zamanda çalışma arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz TürkMedya Yelken Takımı ile Bosphorus Cup'ın bir parçası olarak denizde de yer alıyoruz. Bu bizim için yalnızca sportif bir deneyim değil; ekip ruhunu, dayanışmayı ve birlikte başarma kültürünü sahaya taşıyan çok değerli bir adım. Yelken sporu; stratejiyi, disiplini, cesareti ve ekip çalışmasını aynı anda gerektiren çok özel bir branş. Aslında kurumların başarı hikayeleri de biraz buna benziyor. Doğru rotayı belirlemek, değişen rüzgarı iyi okumak ve hedefe birlikte ilerlemek... Bu yönüyle Bosphorus Cup'ın temsil ettiği değerlerin, iş dünyasına ve toplumsal yaşama da ilham verdiğine inanıyoruz."

(TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek)

BOSPHORUS CUP KURUCUSU ORHAN GORBON: "BU COĞRAFYA DÜNYANIN EN BÜYÜK SPOR ETKİNLİKLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYI HAK EDİYOR"

"Bosphorus Cup'ın 25 yılına emek vermiş kıymetli dostlarımızla 27 Haziran'da bir araya geldik ve 25'inci yıl kutlamalarımıza başladık. Finallerde yarışacak dört yelkenli takımı bize eşlik ederken, Boğaz'ın sularında keyifli bir gün geçirdik. Türk Hava Yolları Miles&Smiles, TürkMedya, Audi ve Bilyoner gibi dünya çapında etkisi ve itibarı olan markalarla birlikte olmak bizim için büyük bir gurur. Bosphorus Cup'a yaklaşık üç ay kaldı. Çok büyük bir hızla hazırlanıyoruz. Organizasyonumuz 17, 18 ve 19 Eylül tarihlerinde, üç gün boyunca gerçekleşecek. Perşembe, cuma ve cumartesi günleri sürecek etkinliğin finalinde 19 Eylül Cumartesi günü yine Boğaz'da olacağız. 25 senelik bir emek, 25 senelik bir hayal var. Bosphorus Cup her geçen yıl daha da güzelleşiyor. Ancak bu yıl bizim için çok daha özel. İnşallah hep birlikte Bosphorus Cup'ı önümüzdeki 25 yılda dünyanın en büyük yelken etkinliklerinden biri haline getireceğiz. Başta Efe Özbil olmak üzere tüm Vira Yatçılık ekibine, Bosphorus Cup'ın tarihine şahitlik eden kişi olarak ilk günden bu yana yanımda olan dostum Bosphorus Cup Organizasyon Komitesi Üyesi Ali Doğaner'e ve sevgili eşim Saliha Gorbon'a teşekkür ediyorum."

(Bosphorus Cup Kurucusu Orhan Gorbon)

EN ÇOK OKUNANLAR