USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

08 Temmuz 2021 16:14

Ersoy Tabaklar: Hibrit kongre dönemi başlıyor

Profesyonel Kongre Organizatörleri Platformu Başkanı Ersoy Tabaklar “Kongreler bir taraftan fiziksel olarak yapılırken aynı anda çevirimiçi olarak katılımcılar tarafından takip edilebilecek” dedi.

Ersoy Tabaklar: Hibrit kongre dönemi başlıyor

Türkiye için bakıldığında tüm bileşenleri ile 500 bin kişiye istihdam sağlayan bir sektörden bahsediyoruz. Bu sektörün yok olmaması için mutlaka pozitif ayrımcılık görmesi gerekiyor. Diğer birçok alanda iş yapış biçimlerini kökten değiştiren pandemi, kongre sektöründe de işlerin yapılış biçimlerinde köklü olmasa da elbette değişikliklere yol açtı. Pandemi sürecinde kongreler çevirimiçi olarak yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Ama sonbahar itibariyle fiziksel kongreleri yapmaya başlayacağız. Çevirimiçi kongreler asla ama asla fiziksel kongrelerin yerini alamaz. Peki çevirimiçi kongreler pandemiden sonra yok mu olacak? Elbette hayır. Sonbahar itibariyle 'hibrid kongre' dönemi başlayacak.

Kongreler bir taraftan fiziksel olarak yapılırken aynı anda çevirimiçi olarak katılımcılar tarafından takip edilebilecek. Kongre turizmi alanında yakın zamanda ortaya çıkan en önemli girişim, hibrit kongre girişimidir. Bir kongre turistinin, bir tatil turistine göre en az 3 kat daha fazla gelir bıraktığı göz önüne alınırsa, bu sektörün ne kadar kıymetli olduğunu sanırım herkes anlayacaktır.

EN ÇOK OKUNANLAR