USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

09 Ağustos 2021 13:31

Grigory Nizovsky: Hedefimiz temiz enerji ve sürdürülebilir malzemeler kullanmak

Acer EMEA Başkan Yardımcısı Grigory Nizovsky, Acer'in sürdürülebilirlik hedeflerini Platinonline.com'a anlattı. Nizovsky "Bugün, Acer'ın temiz enerji ve sürdürülebilir malzemeler kullanma konusunda net bir hedefi var. Acer, sürdürülebilirlik odaklı bir dizüstü bilgisayar olan Aspire Vero'dan başlayarak, tedarikçileri ve ortaklarıyla Earthion platformunu inşa etmek için yola güçlü bir şekilde devam ediyor" dedi.

Grigory Nizovsky: Hedefimiz temiz enerji ve sürdürülebilir malzemeler kullanmak

Next@Acer 2021'de Acer, Yenilenebilir Enerji Ligi RE100'e katıldığını ve Earthion sürdürülebilirlik misyonunun bir parçası olan yeni Aspire Vero dizüstü bilgisayarını duyurdu. Bu son gelişmeler ışığında Acer'ın sürdürülebilirlik vizyonunu değerlendirebilir misiniz?

Acer olarak uzun süredir enerji verimliliğini artırma konusundaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. 2008 yılından bu yana, tedarik zincirinin çevresel etkilerini yönetmek için CDP'nin küresel ifşa sistemini benimsiyoruz ve sistemi tedarikçi katılımının iki kademesine kadar genişlettik. 2009'u baz yıl olarak aldığımızda, 2012'den itibaren, enerji yönetimi ve yeşil enerji kullanımı yoluyla karbon emisyonunu azaltma hedeflerimizi belirlemeye başladık. Yeşil enerjiyi, 2013'ün başından beri farklı iş alanlarında kullanılıyoruz, hatta grubumuza ait bazı konumlarda güneş enerjisi üretmek için güneş panellerinden faydalanılıyor. Bu vizyon ve çabalar neticesinde Acer Group olarak, 2020'de %44 yenilenebilir enerji kullanımına ulaştık. İştiraklerimizin de dahil olduğu global çalışmalar ile karbon emisyonlarını dünya çapında %60 azaltma konusundaki 2020 hedefimizi başarıyla gerçekleştirdik.

"ACER'IN TEMİZ ENERJİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR MALZEMELER KULLANMA KONUSUNDA NET BİR HEDEFİ VAR"

Son olarak 2035 yılına kadar tüm enerji kullanımı için yenilenebilir enerji kaynağı sağlamak adına yeni bir taahhütte bulunduk ve %100 yenilenebilir elektriğe kendini adamış yüzlerce büyük işletmeyi bir araya getiren küresel bir kurumsal yenilenebilir enerji girişimi olan RE100'e katıldık. Bununla birlikte çalışanlarımızın ve tedarik zinciri ortaklarımızın güçlü yönlerini birleştiren ve şirketin sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarının etkisini artıracak "Earthion" platformunu hayata geçirdik. Ve yine bu kapsamda ilk sürdürülebilirlik odaklı ürünümüz dizüstü bilgisayarımız olan Aspire Vero'yu, Earthion platformunun çatısı altındaki çalışmalarımızın somut bir örneği olarak hayata geçirdik. Bugün, Acer'ın temiz enerji ve sürdürülebilir malzemeler kullanma konusunda net bir hedefi var. Acer, sürdürülebilirlik odaklı bir dizüstü bilgisayar olan Aspire Vero'dan başlayarak, tedarikçileri ve ortaklarıyla Earthion platformunu inşa etmek için yola güçlü bir şekilde devam ediyor.

Hem eğitim hem de iş hayatında Chromebook cihazlara olan talebin arttığını görüyoruz çünkü çok farklı alanlarda kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyorlar. Bunların başında üretkenlik geliyor. Bu alandaki gelişmeleri de değerlendirir misiniz?

Bundan 10 sene önce ilk Chromebook'un tanıtıldığından bu yana, Acer, cihaz form faktörlerini yenilikçi bir şekilde geliştirerek kullanıcılarımızın daha fazla üretmesini ve öğrenmesini mümkün kılıyor. Acer Chromebook cihazları, BT ekiplerini günlük yönetimsel işlerden kurtarırken, birlikte çalışmayı, bulut iş gücü için verilere ve uygulamalara güvenli erişimi kolaylaştırıyor. Bu yıl, evden çalışan ve uzaktan eğitim gören kullanıcılar için ideal boyut olan 17,3 inç ekrana sahip bir modeli tanıtan ilk Chromebook üreticisi olarak, yeni bir kilometre taşını geride bıraktık diyebiliriz.

2020 Ekim'de lanse edilen Porsche Design Acer Book RS son derece büyük ilgi gördü. Bu ortaklıktan da biraz bahsedebilir misiniz?

Porsche Design iş birliği bizim için son derece heyecan verici. Bu ortaklığın meyvesi olan Porsche Design Acer Book RS ise Acer'ın teknolojideki uzmanlığı ile Porsche Design'ın tasarım anlayışını bir araya getiren, estetik ve performansın buluştuğu bir ürün. Hem şık hem de kullanışlı özellikleri ile iş hayatındaki profesyonellerin fazlasıyla ilgisini çekiyor. Porsche Design Acer Book RS ve uyumlu aksesuarı Porsche Design Acer TravelPack RS'in, ürün tasarımı kategorisindeki en yüksek ödül olan Red Dot: En İyinin En İyisi ödülünü aldığını da hatırlatmakta fayda var.

Porsche Design Acer Book RS, özel tasarım aksesuarları, mouse, mousepad, çanta ve kılıf ile 2021 Ocak ayı sonu itibarıyla Türkiye'de de satışa sunuldu. Porsche Design Acer Book RS'i, ultra ince, hafif dizüstü bilgisayar kategorisinde rahatlıkla render alınıp video içerik üretilebilecek ve birçok oyunu rahatlıkla oynatabilecek bir ürün olarak değerlendirmek mümkün.

2021 yılı için beklentileriniz neler? 2020'de pandemi ile yaygınlaşan uzaktan çalışmanın dizüstü bilgisayar pazarına etkileri bu yılın ikinci yarısında da devam edecek mi sizce?

2020'de, evden çalışma, uzaktan eğitim ve oyun oynama etrafında şekillenen mobil PC'lere olan yüksek talep, temel bileşenlerin maliyetlerini artırdı. Bunun en azından 2021'in 4'üncü çeyreğine kadar devam etmesini bekliyoruz. Nakliye ve ticari sigorta kapasitesinin yetersiz olması ve gelişmekte olan piyasalardaki kur dalgalanmaları, raftaki bilgisayar fiyatı üzerinde baskı kurarken Euro bölgesindeki son kullanıcı fiyatlarının nispeten istikrarlı olmasına izin verdi.

"PC ÜNİTELERİ AÇISINDAN ORTA DERECEDE BÜYÜME PLANLIYORUZ"

Genel olarak, bütünleşmiş bir fiyat artışı beklentisinin mantıklı olacağını düşünmüyorum ama yıl içinde dizüstü bilgisayarlar için bir önceki yıla göre çok daha az kampanya ve fiyat indirimi gördüğümüzü söyleyebiliriz. Türkiye de dahil olmak üzere EMEA pazarlarının büyük kısmında, 2021'in 2020'ye kıyasla, sabit olmasını veya sevk edilen PC üniteleri açısından orta derecede büyüme planlıyoruz. Hem dizüstü bilgisayarlarda hem de masaüstü bilgisayarlarda uzaktan eğitim ve üst düzey oyun, ana itici güç olmaya devam edecek.

Acer'in gelecek yol haritasını sizden dinleyebilir miyiz?

1976'da kurulan Acer, kendini insanların hayatlarını iyileştirecek yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine, tasarlanmasına, pazarlanmasına, satışına ve desteğine adayan bir donanım, yazılım ve servis şirketidir. Bu misyonuyla Acer'ın teknolojiyi belirli bir kesime değil, herkese ulaştırmayı hedeflediğini, insan ve teknoloji arasındaki engeli kaldırmak için çalıştığını söyleyebiliriz. Acer olarak toplumun ihtiyaç ve taleplerine karşılık gelecek en güncel ürün ve hizmetleri satışa sunmaya ve satış sonrasında da kullanıcılarımıza destek olmaya devam edeceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR