USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sosyal Fayda

15 Ocak 2024 15:35

Bağışlar Hatay için toplandı

Hayaller Gerçek Olsun Derneği, Hatay'da gerçekleştirecekleri ilk projelerine kaynak yaratmak amacıyla özel bir bağış gecesi düzenledi. Dernek Başkanı Gizem Cevahir, “Ekolojik kavramını içeriğinde barındıracak olan atölyelerimiz bölgenin kültürel, bilimsel ve sanatsal anlamda ihtiyacını karşılayacak” dedi.

Bağışlar Hatay için toplandı

Ulusumuzun geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın potansiyellerine inanan, bilgili ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerine destek olmak amacıyla kurulan Hayaller Gerçek Olsun Derneği, Hatay'da gerçekleştirecekleri ilk projelerine kaynak yaratmak amacıyla özel bir bağış gecesi düzenledi. Depremin yaralarını sarmaya çalışan Hatay'da hayata geçirilecek Ekolojik Bilim ve Sanat Atölyeleri Projesi Milli Eğitim Bakanlığı, Hatay Valiliği ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek. Grand Cevahir Otel'de gerçekleşen gecede özel bir açık arttırma düzenlendi ve Hatay'ın sembol ismi haline gelen sanatçı Haluk Levent konser verdi.

HEDEF HATAYLI ÇOCUKLAR VE KADINLAR

Çocuklara ve kadınlara yönelik bilgi ve beceri atölyeleri olarak planlanan 'Ekolojik Bilim ve Sanat Atölyeleri' şehirde herkesin kolayca ulaşabileceği bir lokasyonda, Hatay'ın merkezinde inşa edilecek. Fütüristik ve çevreci peyzajıyla dikkat çeken bir kompleks olarak hizmet verecek olan atölyelerde eğitimler Hatay Valiliği'nin koordinasyonuyla, Milli Eğitim Bakanlığı'nın alanında uzman kadrolarınca yürütülecek.

Ekolojik bilim ve sanat atölyelerine katılan çocuklar edinecekleri ekstra bilgi ve becerilerle gelecek hedeflerini çok daha yukarılara taşırken, Hataylı kadınlar ise edinecekleri teori ve pratik kazanımlarla iş ve meslek sahibi olabilecek.

BÖLGEYE DEĞER KATACAK

1.5 yıl önce bir hayal kurarak çıktıkları yolda önemli adımlar attıklarını belirten Hayaller Gerçek Olsun Derneği Başkanı Gizem Cevahir, "Çocuklarımızın hem kendileri hem de gelecek nesiller için kendi hayallerini gerçekleştirebilen bireyler olarak yetişmeleri ancak alacakları kaliteli eğitimle mümkün olabilirdi. Biz hedef olarak önümüze bunu koyduk ve işe mutfaktan giriştik. Eğitimden, okullardan yola çıktık. Bu doğrultuda ilk projemizi deprem dolayısıyla büyük yara alan Hatay için planladık. Depremin yaralarını sarmaya çalışan Hatay'da çocuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik bilgi ve beceri atölyelerinin bulunacağı Ekolojik Bilim ve Sanat Atölyeleri için yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Yeni dünya ile uyumlu bir şekilde inşa edilmesini arzu ettiğimiz ve dünyada da önemli bir akım halini alan 'Ekolojik' kavramını içeriğinde barındıracak olan atölyelerimiz bölgenin kültürel, bilimsel ve sanatsal anlamda ihtiyacını karşılayacak" şeklinde devam etti.

Cevahir'in konuşmasının ardından proje ile ilgili kısa bilgilendirme yapan başkan yardımcıları Lerzenur Elik ve Gözde Dizdar tüm yönetim kurulu ile birlikte çok heyecanlı olduklarını ve Hatay için yapılan çalışmalara dernek olarak katkı sağlayacakları için büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.

ELLER HATAY İÇİN HAVADA

Hatay için yola çıkan Hayaller Gerçek Olsun Derneği'nin gecesinde Karadeniz Antik desteğiyle gerçekleşen açık arttırmada eserler hem salondaki misafirlere hem de geceye çevrimiçi bağlanan misafirlere satışa sunuldu. Açık arttırmada Raşit Altun, Şahin Ergin, Birim Aksuyek, İpek Güven, Elif Nil, Neslihan Yetişkin'e ait tablolar, Galatasaraylı Icardi'nin imzalı forması, Fenerbahçe Kulübü futbol takımının tam kadro imzalı iki forması ve bir adet Beşiktaş Kulübü futbol takımının tam kadro imzalı forması satışa sunuldu. Galatasaraylı Icardi'nin imzalı formasına ilgi büyük oldu. Açık arttırmadan elde edilen gelir de derneğin projesine kaynak olarak aktarılacak.

İş, sanat, spor ve cemiyet hayatının önemli isimlerini buluşturan bağış gecesine Haluk Levent de şarkıları ve programı ile renk kattı.

EN ÇOK OKUNANLAR