USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

09 Haziran 2023 13:29

XKoren Electric, Cumhuriyet'in 100. yılına üretimle girecek

Fark yaratan yapısıyla alçak gerilim sektörüne hızlı bir giriş yapan XKoren Electric, 'elektriğin olduğu her yerde biz varız' mottosuyla çıktığı yolda, yüzde 100 yerli sermayesiyle Cumhuriyet'in 100. yılına sektöre üretici kimliğiyle girmeye hazırlanıyor.

XKoren Electric, Cumhuriyet'in 100. yılına üretimle girecek

Yerli üretimi vurgularken, üretimde yarattığı sinerjiyle de dikkatleri üzerine çeken XKoren, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları sayesinde adından sıklıkla bahsettiriyor. XKoren, oluşturduğu ürün yelpazesini yüzde 100 yerli sermaye yapısıyla birleştirerek müşterileriyle buluşturuyor. Sınırların anlamını yitirdiği ve rekabetin sınırsız hale geldiği günümüz dünyasında, sektöründe global bir marka yaratmak hedefiyle çalışan XKoren Electric Genel Müdür Yardımcısı Bekir Oğuz Türkmenoğlu ile şalt sektörünü ve XKoren'in geleceğe dair hedeflerini konuştuk.

* XKoren sektörde nasıl bir fark yaratıyor?

2006 yılında Güney Kore markası distribütörlük sistemi ile sektöre girdikten sonra yaptığımız verimli çalışmalarla bugün çok farklı bir noktaya geldiğimizi görüyoruz. XKoren markası olarak şalt sektöründe fark yaratacak bir yola girdik. Dinamik yapımız ve ürün kalitemizle sektöre yeni bir soluk getirme konusunda iddialı ve bir o kadar da heyecanlıyız. Çıktığımız bu zorlu yolda global bir marka yaratma konusunda kararlı tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin yerli ve milli markası kimliğiyle gerek yurt içine gerekse yurt dışına ihraç edeceğimiz ürün gamımızla Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalara imza atacağız. Ayrıca üretim sürecimizin Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına denk gelmesi bizler için son derece anlamlı. Bu süreci kurum olarak bir milat kabul ediyor ve tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda şekillendiriyoruz. 2023'ün XKoren Electric için üretim yılı olacağını söylemiştik, öyle de oluyor. 2024 yılında da global pazarda bilinen bir marka olarak yolumuzun açık olacağını şimdiden söyleyebilirim. Hep birlikte bu yolculuğu izleyip göreceğiz.

"DİJİTAL ARAÇLARI İNSAN GÜCÜ VE AKIL GÜCÜ İLE HARMANLADIK"

* Ürün yelpazenizi geliştirirken hangi teknolojilerden faydalandınız?

Alçak gerilim devre kesicileri, kontrol ve koruma ürünlerinde marka olarak ismimizi duyurduğumuz günden itibaren çok güzel dönüşler alıyoruz. Bunu ekibim adına söylemekten oldukça gururluyum. 'Elektriğin olduğu her yerde varız' mottosuyla çıktığımız bu yolda marka olarak gerek yenilenebilir enerji ve depolama sistemlerinde DC ürünlerimiz, gerek altyapı ve gökyüzü bilimlerine destek veren sektörlere sağladığımız elektrik enerjisinin kesintisiz kullanımı ile ilgili teknolojiler sağlıyoruz.

Daha önce de duyurduğumuz üzere 10 milyon dolar başlangıç sermayesiyle 2023 yılında taşındığımız İstanbul Esenyurt'taki 5 bin m2 kapalı alan akıllı fabrikamızda yerli üretime geçiyoruz. Üretimin titizlikle yürütülmesi için gelişimimizi öncelikle yine tüm teknolojik altyapıyı kullanarak iç kaynaklarımızla sağladık. Yapay zekâ, katmanlı üretim, IIoT sistemlerini fabrikamıza entegre ettik. Böylece işimizin titizlikle, güvenilir ve akıllıca yapılmasını sağlıyoruz. Bu gelişim de yerelde ve globalde XKoren'in hızlı büyümesi ve başarısı olarak yansıdı. Biz bilimi XKoren Electric çatısı altında; yapay zekâ destekli MES/MOM ile üretime geçerek gerçekleştiriyoruz. İnsan gücü ve akıl gücü ile dijital araçları harmanlayarak sektörün öncüsü olmayı hedefliyoruz.

"YERLİ SERMAYE İLE FABRİKANIN TÜM KAYNAKLARI KULLANILACAK"

* Yeni fabrikanızın öne çıkan özellikleri neler?

XKoren'in yeni fabrikası kendi üretimini yapan, testlerini gerçekleştiren aynı zamanda üretim, Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon çizgisinde yeni ürünler geliştirebileceği potansiyelde tasarlandı. USGBC tarafından geliştirilen, 'enerjide ve çevresel tasarımda liderlik' anlamına gelen 'Çevre Dostu Bina Sertifikası' olan LEED Sertifikalı binası tamamen yenilenebilir ve akıllı bir sistem üzerine kuruldu. Bina, güneş enerjili paneller sayesinde kendi enerjisini kendisi üreten ve atık su arıtma sistemi sayesinde kendi atık suyunu arıtıp dönüştürebiliyor. Ayrıca enerji verimliliği kapsamında A Plus düzeyinde EKB sertifikasına da sahip.

XKoren Electric olarak ithalat ve ihracata da büyük önem veriyoruz. Ürün yelpazemizi artırırken yerli sermaye ile fabrikamızın tüm kaynaklarını kullanıyoruz. Ürünlere olan yoğun talep, artan sayısız siparişler, genişleyen Türkiye ve dünya müşteri portföyü ile fabrikamız da üretime geçip 'Made in Turkey" baskısını alıyor.

"TİCARETTEN ÖTE GÜVENLİ VE KALİTELİ ENERJİ TEMİNİNİ ÖNEMSİYORUZ"

* Müşteri memnuniyeti sizin için ne ifade ediyor?

Üretim için gerekli altyapı çalışmalarında makine, elektrik, üretim ve kalite departmanlarının iş birlikleriyle yenilikler ve araştırmalar yapıyoruz. Bu sayede üretim sırasında ürünlerin tüm aşamalarını elden geçirerek güvenli bir şekilde müşteriye teslim etmeyi hedefliyoruz. Bunun için büyük bir özveri ve heyecanla çalışan bir ekibe sahibiz. Müşteriler XKoren ürünleriyle ilgili soruları karşısında birebir ilgiden ve hızlı çözümlerden oldukça memnun; çünkü şirket gönül bağını önemsiyor ve yaptığı işi ticari bakış açısından önce güvenli ve kaliteli enerji temini üzerine kuruyor. XKoren, yerli üretimle birlikte müşterinin birebir ihtiyacını, talebini, ürüne ulaşabilme kolaylığını ve gözle görülebilir kalite farkını daha da ön plana çıkarmayı hedefliyor.

"SEKTÖRDE İSTİKRARLI BÜYÜME DEVAM EDECEK"

* Türkiye'de şalt pazarı için gelecek beklentileriniz ne yönde?

Türkiye şalt pazarı büyüklüğünün 2020'de 2.5 milyar dolar olduğu ve 2021'den 2028'e kadar olan tahmin döneminde yüzde 5,2'lik bir YBBO (bileşik büyüme oranı) ile büyümesi bekleniyor. Pazardaki büyüme, ülkedeki artan elektrik talebinden kaynaklanıyor. Yenilenebilir enerji sektöründeki yatırımlar, iletim ile dağıtım altyapısını iyileştirmeye yönelik çalışmalar, konut sektörü ve ticarette artan inşaat faaliyetleri ve enerji verimliliğine artan odaklanma da pazarın büyümesini sağlıyor. Önümüzdeki dönemlerde de sektörün istikrarlı bir şekilde büyümeye öncülük etmesini bekliyoruz. XKoren olarak da artan talep ve büyüme sürecinde yerimizi, konumumuzu ve pozisyonumuzu güçlendirip süreci verimli bir şekilde yöneteceğimizi belirtmek isterim.

EN ÇOK OKUNANLAR