USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

17 Mayıs 2023 13:18

Ayakkabı Dünyası, inovasyon odaklı koleksiyon hacmini artırıyor

Mart ayında doğa dostu malzemelerle ürettiği Provoq Recycled Koleksiyonu'nu çıkaran Ayakkabı Dünyası, ürün ve koleksiyonlarında inovasyonun etkisini artırmaya odaklandı. Bu yıl Provoq Pati Koleksiyonuyla patili dostların yaşamını kolaylaştıran ürünlerini hayvan severlerle buluşturan marka, mayıs sonunda Eclipse Sport Koleksiyonu ile de spor markaları arasına adını yazdırmaya hazırlanıyor.

Ayakkabı Dünyası, inovasyon odaklı koleksiyon hacmini artırıyor

Ayakkabı Dünyası, 1923 yılında kurulan, çok köklü bir marka. Cumhuriyetimizle yaşıt şirket, bugün Türk moda perakendesinde öncü rol üstleniyor. 15 ilde 40 mağazanın yanı sıra www.ayakkabidunyasi.com.tr ve Trendyol ile Hepsiburada'da açmış olduğu e-mağazaları ile hizmet veren Ayakkabı Dünyası, 2022 yılını hedeflerinin ötesine geçerek, başarılı bir şekilde tamamladı. Yılı yüzde 120 büyüyerek 550 milyon TL ciro ile kapatan şirketin, fiziksel mağaza satışları yüzde 125, kurumsal satışları yüzde 130, e-mağaza satışları yüzde 80 arttı. Bu yıl ise yüzde 80 büyüme hedefi belirleyen Ayakkabı Dünyası, ciroyu 1 milyar TL'nin üzerine çıkarmayı planlıyor.

Ayakkabı Dünyası CEO'su Gürkan Ergenekon, Türkiye'nin her yerinden yoğun talep aldıklarını belirterek, "Bu talebi karşılamanın en efektif yolu ise e-ticarete yapay zekaya dayalı yatırımlar yapmak. E-ticarete kesintisiz bir şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz. Büyüme trendimizi 2023'te de sürdürmeyi ve bu dönemde yüzde 90 büyümeyi hedefliyoruz" diyor.

SATIŞLARIN YÜZDE 30'U KENDİ MARKALARINDAN

Provoq, Eclipse ve Kiddo olmak üzere 3 öz markalarının bulunduğunu kaydeden Gürkan Ergenekon, "Her 3 markamız da gelecek planlarımızda ana aktör konumunda bulunuyor. Markalarımız özelinde açacağımız monobrand mağazalarımız, bizi fazlasıyla heyecanlandıran yatırım hamlelerimizden biri örneğin. İlk olarak Provoq markamızın monobrand mağazasını hizmete alacağız. Mayıs ayında İzmir Optimum AVM'de açılacak Provoq mağazamızın, sektörde de ilgi oluşturacağını düşünüyoruz. Satışlarımızın yüzde 30'dan fazlası, kendi markalarımızdan geliyor" açıklamasını yapıyor.

Ürün ve koleksiyon bazında yaptıkları yeniliklerden bahseden Gürkan Ergenekon, şöyle devam etti: "Mart ayıyla beraber #DoğayaAdımAt mottosuyla hayata geçirdiğimiz, doğa dostu ve çevreye saygılı Provoq Recycled Koleksiyonumuz, sıklıkla tercih edilen ayakkabı modelleriyle ilgili doğa dostu malzemeleri buluşturdu. Koleksiyonumuz, geri dönüşümlü ipliklerden elde edilen örgü keten kumaş, organik vegan deri ve geri dönüşümlü kauçuk malzemelerden elde edilen tabanlar ile sürdürebilir ve çevre dostu malzemelerin birleşiminden ortaya çıktı. Koleksiyonda geri dönüştürülebilir ürünlerin sayısını artırarak önümüzdeki sezonlarda da sürdürmeyi ve koleksiyon hacmini artırmayı planlıyoruz."

PATİLİ DOSTLARIN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRIYOR

2023'te gerçekleştirdikleri yeniliklerden birinin de Ayakkabı Dünyası Provoq Pati Koleksiyonu olduğunu ifade eden Gürkan Ergenekon, patili dostların yaşamını kolaylaştıran koleksiyonlarını hayvanseverlerle buluşturduklarını dile getiriyor. Ergenekon, Mayıs sonunda mağazalarında müşterilerin beğenisine sunacakları Eclipse Sport Koleksiyonu ile de spor markaları arasına adını yazdırmaya hazırlandıklarını vurguluyor.

EN ÇOK OKUNANLAR