USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

05 Mart 2024 14:04

Tarih, kültür, lezzet ve sanat dolu Kars

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı (CISOP) kapsamında, Kars Valiliği himayelerinde Serhat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen' Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi' kapsamında düzenlenen tanıtım etkinliklerini Platin olarak takip ettik.

Tarih, kültür, lezzet ve sanat dolu Kars

Çıldır Gölü'nde kızak gezintisi, Eskimo usulü balık avı, Gazi Kars Bedesteni'nde kaz yemeği şovu, âşık atışması, konserler, Sarıkamış'ta gece kayağı ve gösterisi... Kars kültürüne özgü pek çok zenginlik, 'Tarihi Kars Kimliği ile Kars Kenti Projesi' kapsamında düzenlenen Kars Uluslararası Konferansı ve Tanıtım Etkinlikleri katılımcıları ile buluştu.

KARS'IN KÜLTÜREL MİRASI VURGULANDI

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda başlayan Uluslararası Kars Konferansı'nın açılış konuşmalarını Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof Dr. Mehmet Öcal Oğuz ve Kars Valisi Ziya Polat gerçekleştirdi. Konferans; UNESCO, UNFWP, OceanLab, COP24, EUSALP gibi uluslararası kuruluşlardan konuşmacıların katıldığı panellerle devam etti. Panellerde; 'Yöresel Gastronominin Turizme Etkisi', 'İklim Değişikliğinin Dağ ve Kış Turizmi ile Kayak Merkezlerine Etkileri ve Bu Yönde Avrupa'da Alınan Önlemler ile En İyi Örnekler' ve 'Zaman ve Tarihe Yolculuk: Kars'ın Kültürel Miras ve Tarih Alanlarındaki Zenginliği' konuları ele alındı.

ANİ ÖREN YERİ

Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ve Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin'in katılımlarıyla basın mensuplarıyla birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Ani Ören Yeri gezildi. Program katılımcıları, gezi öncesi gerçekleşen Kafkas Dansı gösterisinde Kars'ın yerel müziği ve dansı ile yerel kıyafetlerini de izleme imkanı buldu.

ÇILDIR GÖLÜ'NDE BALIK AVI

Ulusal ve uluslararası basın mensuplarının da dahil olduğu heyet, ilk olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı su ve Van Gölü'nden sonra en büyük ikinci gölü olma özelliği taşıyan Çıldır Gölü'nü ziyaret etti. Program katılımcıları, yüzeyinde yaklaşık 20 santimlik buz tabakası oluşan Çıldır Gölü'nde kızak gezintisi gerçekleştirdi. Ziyaretçiler daha sonra gölde Eskimo usulü balık avlama tekniklerini izledi. Balıkçılar buz tabakasını kazma ile kırarak buz altındaki ağları çekerek balıkları topladı. Ünlü TV programcısı Ayhan Sicimoğlu'nun da eşlik ettiği etkinlik büyük ilgi gördü.

GASTRONOMİ VE MÜZİK ETKİNLİKLERİ

Gazi Kars Bedesteni'nde Masterchef All Star Yarışması'nda kaz yemeği ile birincilik kazanan Esra Tokelli'nin yemek şovunun ardından, Kars halkının yoğun katılım gösterdiği programda âşık atışması da büyük ilgi gördü. Âşık Bilal Ersarı ile Âşık Ensar Şahbazoğlu sazlarını ve sözlerini kullanarak âşık atışmasının güzel bir örneğini izleyenlere sundu. Organizasyon çerçevesinde Arzu Aras, Ercan Kaya ve Mümin Sarıkaya sahne aldı.

ÜNLÜ SNOWBOARDCUDAN KARS VALİSİ ZİYA POLAT'A TÜRK BAYRAĞI

Sarıkamış Kayak Merkezi'nde meşaleler ile gerçekleştirilen kayak gösterisi ve ünlü snowboardcu Süleyman Atlı'nın gece kayağı şovuyla tanıtım etkinlikleri sonra erdi. Atlı, kendisi için özel hazırlanan rampadan atlayış gerçekleştirerek gösteriyi izleyen Kars Valisi Ziya Polat'a Türk bayrağı sundu.

EN ÇOK OKUNANLAR