USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

04 Kasım 2023 10:06

Birleşik Krallık'ın kalbi: Londra

Londra, hakkında ne söylense eksik kalacak bir şehir. Birleşik Krallık ve İngiltere'nin başkenti olan Londra, tarih boyunca dünyanın en önemli şehirlerinden biri olmayı başardı. Tam anlamıyla bir dünya metropolü olan şehir, her yıl dünyanın en çok turist çeken şehir sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. Yılda 30 milyona yakın turistin şehri ziyaret ettiği tahmin ediliyor.

Birleşik Krallık'ın kalbi: Londra

Sürprizlerle dolu olan Londra, dünyanın en büyük ve zengin müzelerine ev sahipliği yaparken aynı zamanda doğal güzellikleri ve parkları ile de görenleri büyülüyor. Şehrin sokaklarında gezerken kültürel ve doğal zenginlikler seyahatseverlerin her bir adımına eşlik ediyor. Londra, ılıman okyanus ikliminde olduğundan yağmurlarıyla da ünlenmiş bir şehir. Bu nedenle ne kadar yaz aylarında seyahat planları yapmak daha iyi gibi görünse de yazın çok kalabalık olacağından sonbahar ve ilkbahar ayları Londra ziyareti için çok daha uygun ortam sağlıyor. Ayrıca bahar aylarındaki yağmurlar bu tarihi şehirde oldukça etkileyici görüntüler sunuyor. İstanbul ve Ankara'dan ortalama dört saat gibi kısa bir sürede Londra'ya uçmak mümkün.

DÜNYA TARİHİ BU ŞEHİRDE YAŞIYOR

Londra, kısa sürede gezmekle bitmeyecek bir şehir. Neredeyse her bir noktasında farklı bir eser karşınıza çıkıyor. Mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında 96 metre uzunluğa sahip Big Ben Saat Kulesi, 1759 yılında açılan şehrin en önemli müzesi olarak değerlendirilen British Museum ve İngiliz Parlamentosu'na ev sahipliği yapan Westminster Sarayı geliyor.

KRALİYET EVİNİ ZİYARET EDİN

1700'lü yıllarda Buckingham Dükü için inşa edilen saray, Kraliçe Victoria'nın tahta çıkmasıyla kraliyet sarayı oldu. Kraliyet ailesine ve sarayına ilgisi olanlar, 800'e yakın odası bulunan bu sarayın halka açık olan 19 odasını ziyaret edebilir.

YEŞİLLİKLER İÇİNDE BİR MOLA

Tarihi mekanlarının yanı sıra parklarıyla da ünlenen şehrin en büyüğü 150 hektarlık alana sahip olan Hyde Park. Yapay göletleri, etrafta koşuşturan hayvanları ile huzurun adresi olan parkta geziniz sırasında dinlenmek için mola verebilirsiniz.

FESTİVALLER ŞEHRİ

Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı Londra'da ilkbaharda Çiçek Festivali'nden ocakta Kış Işıkları Festivali'ne, Notting Hill Karnavalı'ndan Çin Noel'ine kadar her şey kutlanıyor. Çeşitli spor etkinlikleri yapılıyor.

MUTFAĞIN EN ZENGİN HALİ

Kozmopolit yapıya sahip olan Londra, yeme-içme kültürü bakımından da çok zengin bir mutfağa sahip. Hint, Çin, Alman, Fransız ve Türk mutfağından birçok lezzet bulunuyor. İngiliz kültüründen ise İngiliz kahvaltısı, fish&chips ve donut denenebilir.

ANILARINIZA LONDRA'YI DA EKLEYİN

Hazır Avrupa'nın en popüler şehrine gelmişken sevdiklerine hediye almadan dönmek istemeyenler, şehrin simgesi olan Big Ben'in veya Londra otobüslerinin olduğu biblo, magnet ve tabloları ya da İngiliz çayı, çikolata ve bisküvileri tercih edebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR