USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

06 Ocak 2024 10:27

Avrupa'ya kayağa gidiyoruz!

Tatil denildiğinde akla ilk olarak deniz, kum ve güneş üçlüsü ile yaz tatilleri gelse de kış tatilinin de keyfi bir başkadır. Beyaz büyüsü ile karla kaplı merkezlerde kar sporları yapmak, şömine başında oturmak, sıcak içecekler eşliğinde dinlenmek ayrı bir huzur veriyor.

Avrupa'ya kayağa gidiyoruz!

Kış geldi, kar sporları sezonu açıldı. Tatili sadece deniz, kum ve güneş olarak görmeyen, kışın da hem doğa ile bütünleşmek hem de dinlenmek isteyenler için birbirinden güzel kayak merkezleri misafirlerini ağırlamaya başladı. Biz de hem Türkiye'ye yakınlığı hem de farklı alternatifleri barındırması sebebiyle Avrupa'da gidilecek en iyi kayak merkezlerini sizler için sıraladık.

Dünyadaki en büyük 10 bağlantılı kayak alanının 7'sine sahip olan, Avrupa'nın en yüksek kayak köyü Val Thorens, Avrupa'nın en yüksek zirvesi Mont Blanc ve dünyanın en büyük kayak alanı Trois Vellees'i (Üç Vadi) bünyesinde barındıran Fransa listemizde bolca yer alırken; İsviçre'nin yanı sıra Akdeniz iklimi ile bilinen İtalya'da da mutlaka gidilip görülmesi gereken adresler var.

Fransa Val d'Isere: Fransa ile İtalya sınırındaki Savoie bölgesinde bulunan kayak merkezi, dünyanın en geniş kayak bölgesi olarak biliniyor. Yüksek dağlar ve şelaleler ile adeta bir doğa harikası olan merkezde kayak şampiyonaları da yapılıyor. 100 bin km'lik alana ve 100 adet lifte sahip. Pistlerin boyu 300 km'yi geçiyor.

İsviçre Zermatt Kayak Merkezi: Alpler'in en yüksek dağlarından ve İsviçre'nin simgesi Matterhorn'un yamaçlarında 360 km'lik alanda karın tadını çıkarabilirsiniz. Hem profesyoneller hem de yeni başlayanlar için pistler sunuyor.

Avusturya Kitzbühel Kayak Merkezi: 2015 Dünya Kayak Ödülleri'nde 'En İyi Kayak Merkezi' ile ününe ün katan merkez, dünya kayak şampiyonalarının da düzenlendiği yer. Birçok kayak okulunun bulunduğu bölge, 14. yy'a dayanan mimarisi ile de görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi: Ülkemize yakınlığı nedeniyle de tercih edilen merkez, Pirin dağlarında yer alıyor. 75 km'lik pistlerinde doyasıya eğleniliyor. Ayrıca spa severler için bölgede bu konuda da oldukça iyi merkezler bulunuyor.

İtalya Cortina D'Ampezzo Kayak Merkezi: Alpler'in bir kolu olan Dolomit dağlarında yer alan merkez, çocuklu aileler için de ideal. 120 km'lik alana sahip merkez, güneşli gün sayısının da yüksek olması nedeniyle biraz daha ılıman bir kayak keyfi yaşamak isteyenlerin tercihi oluyor.

Kayak severler tarafından Avrupa'da en çok tercih edilen kayak merkezlerinden bazıları şöyle:

Fransa Avoriaz: Ailelerin ihtiyaçlarını karşılama konusundaki özel hassasiyeti nedeniyle World Snow Ödülü'ne sahip.

Fransa Alpe d'Huez: Gençler ve yaşça daha ileride olanlar için çok iyi altyapı, kaliteli konaklama ve aktiviteler sunuyor.

Fransa Val Thorens: Üç Vadi bölgesindeki bu merkez, 600 km'den fazla yamaç ve 140'tan fazla asansör ile en iyiler arasında yer alıyor.

Fransa Courchevel: Alanının tamamı 2.500 metrelik rakıma ve 10 zirveyi kapsıyor.

Fransa Montgenevre: En eski kayak merkezlerinden biri olan Montgenevre, tarihi ile de ilgi çekiyor. Kendinizi Ortaçağ'da hissedebilirsiniz.

Fransa Chamonix-Mont Blanc: 4.807 metrede Avrupa'nın en yüksek zirvesi olan karla kaplı Mont Blanc'da Chamonix, farklı seviyedeki kar tutkunları için ideal tatil sunuyor.

Fransa Serre-Chevalier-Briançon: En iyi ve en ucuz merkezlerden biri olmasının yanı sıra, aile dostu olarak da tanınıyor.

İsviçre Saas-Fee: Onlarca iç ve dış mekan aktivitesinin yer aldığı Saas-Fee tesisinde her yaş için özel kayak dersleri bulunuyor.

İsviçre Leysin: Birçok kayak festivaline ev sahipliği yapan merkez, Heidi'nin köyü olması nedeniyle de tanınıyor.

İsviçre St. Moritz: Ne kadar İsviçre'de yer alsa da dünyanın en güneşli kayak merkezi unvanını koruyor.

İtalya Breuil – Cirvinia: Hem çocuklar hem ebeveynler hem de yaşlılar için ayrı ayrı etkinlikler sunuyor.

İtalya Pila: Aosta Vadisi'nin üzerinde bulunan merkez, çok popüler olmasa da gidenlerin tekrar gitmek isteyeceği kaliteyi sunar.

İtalya Sestriere: Fransa sınırına yakın bu merkez, yaz sezonunda da golf tutkunlarına hizmet veriyor.

Avusturya St. Anton: Özellikle gelişmiş kayakçılara yönelik kabaca 200 off-pist seçenekleri ile tanınır. Bazılarına rehber eşliğinde gidilir.

Avusturya Zell Am See: Salzburg şehrinde yer alan Zell Am See'nin yer aldığı kasaba, özellikle muhteşem göl manzarası ve Kitzsteinhorn buzuluyla dikkat çekiyor.

Avusturya / Mayrhofen – Ahorn: Genç ve yaşlılar için özel kapalı ve açık havuzlara sahip bir eğlence parkı da tesisin içinde yer alıyor.

Finlandiya Rovaniemi: Rovaniemi kasabasında yer alan merkez, farklı deneyimler arayanlar için birebir. Ülkeye gelmişken kuzey ışıklarını da görebilirsiniz.

Almanya Garmisch: İlkbahar aylarının sonuna kadar hizmet veren kayak merkezinin hem manzarası hem de aktiviteleri keyifli zaman geçirmenizi sağlıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR