USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

30 Ocak 2024 12:48

“TURQUM ile firmalar Türk makinesinin kalitesini tüm dünyaya tanıtacak”

TURQUM'un makine ihracatçılarının ayrıcalıklı bir belgesi olmasını amaçladıklarını ve bu yönde TRTEST'in kapasitesinden güç aldıklarını belirten Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, TURQUM belgesinin sunacağı tanıtım imkanıyla ihracatçı firmalara güçlü bir rekabet avantajı sağlayacaklarının altını çizdi.

“TURQUM ile firmalar Türk makinesinin kalitesini tüm dünyaya tanıtacak”

TURQUM makine sektöründe faaliyet gösteren ve ihracata ağırlık veren firmaların imalat sistemi, kalite yönetim sistemi, ürün güvenliği ve kalitesi yeterliliğinin göstergesi. Bu belgelendirmeye sahip olan işletmelerin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda müşteri tarafından kolaylıkla güvenilir bir tedarikçi olarak tanınmasını sağlayan ortak bir imalatçı yeterlilik markası.

Makine İhracatçıları Birliği tarafından 2006 yılında çalışmaları başlatılan TURQUM belgelendirmesinde 2021 yılından itibaren icra görevi Türkiye Makina Federasyonu'nun teknik desteği ile TRTEST Test ve Değerlendirme A.Ş. tarafından yürütülüyor. Alanlarında öncü kurumlarımızın test ihtiyacını karşılayan TRTEST yerli test altyapı envanteri oluşturmak, Türkiye'de yapılamayan testlerin yurt içinde yapılabilirliğini sağlamak ve kamu malı test merkezlerinin işletimini üstlenmek gibi faaliyetler gerçekleştiriyor.

TURQUM denetimlerinde firmalar ihracat bilgilerinden yönetim sistemi belgelerine, sürdürülebilirlik sistemlerinden imalat kapasitesi ve teknolojisine, ölçme-değerlendirmeden Ar-Ge ve tasarıma, tedarikçi ve satın almadan garanti ve satış sonrası hizmetlere kadar puanlama sistemi içinde, pek çok denetimden geçiyor. Gelişime açık olan yanları hakkında da bilgi sahibi oluyor.

Uluslararası standartlarda, güvenilirlik, bağımsızlık ve gizlilik ilkelerine uygun olarak hazırlanan TURQUM belgesine sahip firmalar, Türk makinesinin kalitesini tüm dünyaya tanıtacaklar"

"TURQUM, İHRACATÇI FİRMALARA GÜÇLÜ BİR REKABET AVANTAJI SAĞLAYACAK"

TURQUM'un makine ihracatçılarının ayrıcalıklı bir belgesi olmasını amaçladıklarını ve bu yönde TRTEST'in kapasitesinden güç aldıklarını belirten Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, "Türkiye'de makine sanayi kendi teknolojisini geliştirebilen, ihtiyaçlara hızlı çözümler üreten ve sahip olduğu teknoloji sınıfı ya da kalite çeşitliliğiyle her kesimden müşteriye hitap edebilen sektörlerin başında geliyor. TURQUM'u sektörün bu kompozisyonundan yola çıkarak Türkiye'yi uluslararası alanda temsil eden güçlü markalar için kurumsal bir referans olarak tasarladık" diyor. TURQUM'un, sunacağı tanıtım imkanıyla ihracatçı firmalara güçlü bir rekabet avantajı sağlayacağına dikkat çeken Karavelioğlu, şunları kaydetti: "İlerleyen dönemde başta dış ticaret olmak üzere geliştirilecek yeni devlet desteklerinden faydalanma imkanına sahip olacaklar. Uluslararası standartlarda, güvenilirlik, bağımsızlık ve gizlilik ilkelerine uygun olarak hazırlanan TURQUM belgesine sahip firmalar, Türk makinesinin kalitesini tüm dünyaya tanıtacaklar."

EN ÇOK OKUNANLAR