USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

26 Ocak 2023 14:41

SUNAR'da ikinci yüzyılın hedefi küresel pazar liderliği

Tarım, tarıma dayalı sanayi ve gıda sektörünün Türkiye'deki etkin şirketlerini bünyesinde bulunduran Sunar Şirketler Grubu, ülke ekonomisine değer katmaya devam ediyor. Yenilikçi, ithal ikame stratejik ürünleriyle büyüyen Sunar Şirketler Grubu, Cumhuriyetin ikinci yüzyılı hedefini küresel pazar liderliği olarak belirledi.

SUNAR'da ikinci yüzyılın hedefi küresel pazar liderliği

İstihdam ve ihracat rakamlarını her yıl artıran Sunar Şirketler Grubu, yarım asrı geride bırakmaya hazırlanıyor. Yenilikçi ve katma değeri yüksek üretimini yeni yatırımlarıyla artıran Sunar Grup'un şirketleri 'Türkiye'nin 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu', 'Türkiye'nin En Fazla İhracat Yapan Şirketleri' gibi listelerdeki yükselişini sürdürüyor. Sunar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Nuri Çomu, Sunar Özlem, Sunar Mısır, Elita Gıda, NÇS Tarım, Sunar Pazarlama ve Sunar NP şirketlerinde önceliğin sürdürülebilirlik olduğuna vurgu yaparak, "Gücümüzü topraktan alarak sürdürülebilir kalkınmayı yaşamak ve yaşatmak olarak belirlediğimiz hedeflerimizi gerçekleştirirken doğadaki ayak izimizi azaltmak ve toplumsal faydamızı artırmak istiyoruz. Her yıl artan istihdam ve ihracatla geride kalan 50 yıllık mazimizi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yenilikçi yatırımlarımızla devam ettireceğiz" dedi.

KALİTE VE HİZMET ÖN PLANDA

Çukurova'da mısır tarımının öncüsü olan, sanayide yenilikçi yatırımlar yapan, doğaya ve insana değer katan Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleriyle anılan Sunar'ın bugün dünya çapında saygın bir şirketler grubuna dönüştüğünü belirten Mustafa Nuri Çomu, "Daima istikrar, kalite ve hizmeti ön planda tutan bir anlayışa sahibiz. İki yıl önce ebediyete uğurladığımız Sunar Şirketler Grubu Kurucusu merhum Hacı Nuri Çomu'nun attığı sağlam temeller üzerinde yükselen Grubumuz, Şeref Başkanımız Hüseyin Nuri Çomu'nun vizyoner hamleleriyle büyümesini sürdürüyor. Genç yöneticiler olarak bizler de yenilikçi ürünlerimizin ve markalarımızın global pazardaki payını artıracak çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.

Yıllık 1 milyon ton hububat ve yağlı tohum işleyen Sunar'ın, ürettiği katma değeri yüksek ürünler sayesinde Uzakdoğu'dan Amerika'ya kadar dünyanın çeşitli bölgelerindeki pazarlarda küresel ölçekteki oyuncularla rekabet halinde olduğuna dikkat çeken Çomu, "Sunar Şirketleri, Türkiye'nin nişasta, glikoz ve mısır yağı ihracatında önemli aktörlerden biri. Gıdadan kâğıda, tekstilden ilaç endüstrisine birçok sektöre yönelik üretim yapıyoruz. Osmaniye ve Konya'daki fabrikalarımızla hayvancılık sektörünün yem ihtiyacında önde gelen markalar arasındayız" diye konuştu.

'HÜNER' MARKAMIZ RAFLARDA

Sunar Şirketler Grubu'nun gıda sektöründe lider markalar arasında yer alan 'Hüner'le yeni bir hamle yaptığını belirten Çomu, "Türkiye'de lezzet ustası olan herkesin yakından tanıdığı Hüner, ayçiçek yağı, mısır yağı ve un ürün gamıyla hızlı tüketim ürünleri pazarında yerini aldı. Mutfak profesyonellerine özel markamız 'Hüner Profesyonel'le de ayçiçek yağı, mısır yağı ürünlerimizle ev dışı tüketim kanalında 'Usta İşi' lezzetlerin sırrı olmaya devam ediyoruz" dedi.

SEKTÖRÜN İLK AR-GE MERKEZİ

Gıda ve tarım alanındaki faaliyetlere ek olarak son yıllarda farklı endüstrilere de hizmet vermek amacıyla ürün çeşitliliğini artırdıklarını vurgulayan Mustafa Nuri Çomu, "Sektörünün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı ilk AR-GE merkezini kurarak, bugün ürün gamımızı gıda, hayvancılık, tekstil, kâğıt, oluklu mukavva, tutkal, kimya sanayii ve yapı sektörü gibi alanlarda oldukça geniş yelpazeye hitap eden katma değerli ürünlerle çeşitlendirdik" dedi. Çomu, "Yağlı tohumu tarladan alıp modern entegre tesislerde özenle işledikten sonra üstün lezzetli sıvı yağ olarak son tüketiciye ulaştıran Elita Gıda ve grubumuzun diğer şirketleri, İSO 500, İSO İkinci 500, TİM 1000 gibi listelerde ve ayrıca saygın ekonomi dergilerince hazırlanan araştırma listelerindeki yükselişini sürdürüyor" diye konuştu.

Tarımsal sanayide yarım asrı geride bırakmaya hazırlanan Sunar Şirketler Grubu'nun yüksek katma değerli üretim hedefiyle kurduğu Sunar NP'nin dünyanın en prestijli iş ödülleri arasında değerlendirilen 'International Business Awards' (Stevie Awards) kapsamında iki ödül birden aldığını hatırlatan Çomu, "Tamamen doğal bir ürün olan mısırdan Türkiye'de ilk termoplastik nişasta ve biyopolimerler üreten Sunar NP, 2015 yılında TÜBİTAK destekli "Termoplastik Nişasta Bazlı Ekolojik Hammaddelerin Geliştirilmesi" projesinde ilk uluslararası ödülünü almış oldu. Bu hem Grubumuz hem ülkemiz adına gurur verici bir gelişme" dedi.

(Sunar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Nuri Çomu)

BİYOÇEŞİTLİLİĞE DOST HAMMADDE

Sunar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Nuri Çomu, uzun soluklu AR-GE, pazar ve know-how araştırmaları sonucunda gerçekleştirilen yatırımla termoplastik nişasta ve biyopolimerler üretimine başlayan Sunar NP'nin Türkiye'ye armağan ettiği bu ürünlerin anlamlı olduğunu belirterek, 'Yerli' ve 'Milli' vurgusu çerçevesinde artırılan inovatif ürün çalışmalarının karşılığını almaktan mutlu olduklarını söyledi. Çomu, "Kendi AR-GE personelimiz, akademisyenlerimiz ve çalışanlarımızla ülkemizin ihtiyacını karşılayacak kapasitede nişastadan biyopolimerler üreten yatırımımızı hayata geçirmiş olmaktan mutluyuz. Bu yatırımımızla Türkiye ve Avrupa'daki plastik üreticileri için insan, çevre ve biyoçeşitliliğe dost hammaddede çözüm ortağı olduk" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR