USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sağlık

17 Ekim 2022 14:58

The Purest Solutions; doğa, insan ve topluma saygı içeren ürünlerini dünyada daha çok insanla buluşturacak

23 ülkeye ihracat yapan The Purest Solutıons, özellikle cari açığın fazla olduğu cilt bakım kategorisindeki ürünlerini 3 yılda en az 80 ülkede son tüketiciye direkt ulaştırmayı planlıyor.

The Purest Solutions; doğa, insan ve topluma saygı içeren ürünlerini dünyada daha çok insanla buluşturacak

Yoğun rekabetin yaşandığı kozmetik sektöründe faaliyet gösteren The Purest Solitions, doğaya saygılı, temiz içeriğe sahip, sosyal sorumluluğun farkında olan ve insana değer veren bir marka hayalinden doğdu. Özellikle cilt bakımı gibi cari açığın yüksek olduğu bir kategoride ihracat yaparak ekonomiye katkı sağlayan The Purest Solitions Co-Founder/CEO'su Alim Ozan Evliyaoğlu, şirketin Co-Founder / CMO'su olan Hazal Evliyaoğlu ile ortak yönettikleri projelerinin gelişimini ve gelecek planlarını anlattı.

> Kurumsal hikayeniz nasıl gelişti?

Ozan Evliyaoğlu olarak bir kimya şirketinde stajyer olarak başlayan profesyonel hikayem asistan, uzman ve sorumlu olarak 5 yıl sürdü. Bir finans şirketinde Hindistan'da çalışan Hazal Evliyaoğlu ise mevcut projemize start verebilmemiz için kurumsal hayatı bırakarak Türkiye'ye geri döndü. İkimizin de yıllardır aklında olan ortak proje yönetme fikri ve doğaya saygılı, temiz içeriğe sahip, sosyal sorumluluğun farkında olan, insana değer veren marka hayali The Purest Solutions ile gerçeğe dönüştü. Şimdi hayalimiz bu markanın global yolculuğunda başarıya ulaşması.

DEĞERLERİYLE YERLİ MARKA ALGISINI GÜÇLENDİRİYOR

> Yerli ve yabancı markaların yoğun rekabetinin olduğu bir sektörde yarattığınız fark ile nasıl bir ulusal ve uluslararası konuma sahipsiniz?

Özellikle yabancı rakiplerimiz/markalar köklü geçmişleri ve menşei ülkelerinin kozmetik sektöründeki lider veya öncü olma algısı sebebiyle ön plandalar. Öncelikle markamızın konumlandırmasında doğru hamleler yaparak ve değerler oluşturarak bu algıyı yıkıp, farklılaşabildik. Bu değerlerden en önemlisi markamızın ilk günden beri sürdürülebilirlik yaklaşımı ve tüm iş modellerini doğaya saygılı bir şekilde geliştirmiş olması. Bir diğeri sosyal sorumluluk bakış açımız ve ''giving back'' algısı ile kazancımızı 3 farklı yapıdaki yardım kuruluşu ve şirketler ile paylaşıyor olmamız. Haçiko Derneği ile sokaktaki can dostlarımız özelinde projeler; Hayata Destek ile topluma kazandırılmaya çalışılan kadınlar ve mevsimsel işçi çocuklar özelinde projeler; Ecording ile ulaşılamayan kurak arazilere dronelar ile tohum topları atarak teknolojiyi en verimli şekilde kullanıp ekolojik alanda projeler yürütmekteyiz.

Son olarak her firmanın odaklandığı fakat bizim çok titiz davrandığımız kullanıcı memnuniyeti ve kullanıcı deneyimi için çözümler ürettiğimiz müşteri ilişkileri yönetim stratejilerimiz. Bulunduğumuz sektör gereği çok fazla sayıda aldığımız soruları doğru ürünler ve doğru rutinler ile yönlendirerek kullanıcılarımızın ürünlerden efektif fayda almasını amaçlıyoruz. Satış sonrası destek ve iptal/iade prosedürlerini çok verimli bir şekilde yürütüyoruz. Lokalde uyguladığımız tüm bu çalışmaları ihracatta kurguladığımız sistem ile partnerlerimize/distirbütörlerimiz aktarmaktayız. Her ayın ilk pazartesi günü bu konuların tartışıldığı, farklı bir konu üzerine planlama yapılan distributer summit toplantıları da düzenlemekteyiz.

(The Purest Solitions Co-Founder/CEO'su Alim Ozan Evliyaoğlu)

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLER SUNAN İNOVASYON ANLAYIŞI

> Ar-Ge ve inovasyon yaklaşımınız ile güncel projelerinizden söz eder misiniz?

Kurum kültürümüz gereği doğaya olan borcumuzu ödeme mottosu ile süreçlerimizi yönetmekteyiz. Bizim için en önemli inovasyon olan sürdürülebilir çözümlerde en önemli hamlelerimizden birisi güçlü olduğumuz e-ticaret sektöründe sıfır plastik ile kargo gönderimi. Son 500 bin kargo sürecinde, kargo poşeti dahil sıfır plastik ile gidiyor ürünlerimiz. Kraft kutularımız da sağlıklı bir şekilde kullanıcılarımıza ulaşıyor. Sürdürülebilirlikte bir çözümümüz daha var. E-ticaret ağırlıklı çalıştığımız için taşıma kolilerimiz operasyon merkezi sonrası kullanılmıyordu. Fakat operasyon ekibimiz 24'lü taşıma kolilerimizi istifleyip sağlıklı bir şekilde fabrikaya gönderip tekrar kullanılabileceğini iddia ettiler ve bunu başardık; taşıma kolilerimiz minimum 3 kere kullanılıp kağıt atık bölümüne ayrılıyor. Bu süreci çalıştığımız zincir mağazalara ve offline satış noktalarına proje olarak sunmayı planlamaktayız.

Markamızın teknik altyapısı ve ürün geliştirme aşamalarını çift taraflı takip etmekteyiz. Mühendis kadrosuna sahip 6 kişilik iş geliştirme departmanımızla pazar araştırma, saha analizi, ürün geliştirme, içerik araştırma, konsept fikir taramaları gibi süreçleri yöneterek yeni geliştirilecek ürünler ve konseptleri Ar-Ge partnerlerimiz ile paylaşarak beraber Ar-Ge aşamasına taşımaktayız. Test, analiz süreçlerini de dünyanın önde gelen laboratuvarları ve Türkiye'deki önemli üniversiteler ile yürütmekteyiz.

KULLANICI ETKİLEŞİMİNİ MERKEZE ALAN DİJİTALLEŞME

> Dijitalleşmenin şirketinize yansımaları nasıl?

Değişen satın alma alışkanlıkları ve dijital teknolojiler, tüketicilerin markaları ve ürünleri yeni yollarla deneyimlemelerini sağlıyor. Bu durumu ilk günden beri tam anlamıyla avantaja çevirmiş markalardan biriyiz. Beş değerimizden biri olan daimi kullanıcı danışmanlığını sürdürülebilir kılmak için yoğun şekilde sosyal medya başta olmak üzere web sitemizdeki uzman hattımız, WhatsApp hattımız ve canlı destek hattımız ile etkin bir müşteri ilişkileri deneyimi sunmayı sağlıyoruz. Dijitalleşme kullanıcıların işin mutfağına dahil olmasını da kolaylaştırıyor. Modern tüketicinin beklediği iki yönlü bir etkileşim kozmetik endüstrisinde çok daha değerli bir hal aldığından kullanıcılarımız ile etkileşimimizi üst seviyede tutmak için farklı alanlarda dijital yatırımlar yapıyoruz. Feedback veri tabanımız sayesinde, kullanıcılarımız ürünlerimizin güncellenmesi ve yaratılış süreçlerine de bize ulaştıkları kanallardan bırakmış oldukları feedbackler ile dahil oluyorlar ve kendilerini işin bir parçası gibi hissediyorlar. Yüksek oranda dijitalleşme firmaların lojistik, tedarik gibi süreçlerine teknik anlamda fayda sağlıyorsa da, asıl kök değer, kullanıcı etkileşimini ve kullanıcı deneyimini markamızın merkezine koymamız. Bunun kısa sürede elde ettiğimiz pazar payı başarımız ile doğrudan ilgisi olduğuna inanıyoruz.

(The Purest Solitions CMO'su Hazal Evliyaoğlu)

80 ÜLKEDEKİ TÜKETİCİYE DİREKT ULAŞACAK

> Türkiye'nin ihracatına nasıl bir katkı sunuyorsunuz?

İhracata şu anda ürünlerimizi 23 ülkeye satarak katkıda bulunuyoruz. Özellikle kozmetik sektöründe cilt bakımı gibi cari açığın yüksek olduğu bir kategoride ihracat yapmamız ülkemizin cari açığının azaltılmasında en önemli değerlerimizden biri. Dijitalleşmeye, e-ticaretin mevcut durumu ve gidebileceği noktalara çok inanıyoruz. Kısa vadedeki en önemli amacımız 3 yıl içerisinde Türkiye'den minimum 80 ülkeye e-ihracat ile ürünlerimizi son tüketiciye direkt bizim ulaştırabiliyor olmamız. Bu doğrultuda yatırımlarımızı, çalışmalarımızı gerçekleştirip ekibimizi büyütüyoruz.

> Başta ihracat ve yeni pazarlar olmak üzere 2023 hedefleriniz nasıl? Yaşanan belirsizlik ortamı bu hedeflerinizi nasıl etkiliyor?

Mevcut pazarlarımız dışında geleneksel yöntemlerle etkin olmak istediğimiz öncelikli pazar Latin Amerika. Türkiye'deki başarılı e-ticaret operasyonlarımızın benzer kurgularını öncelikle Almanya lokasyonu ile tüm Avrupa'da; Akabinde Dubai lokasyonu ile Orta Doğu ve ABD lokasyonu ile Amerika kıtasında başlatmak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz kendi web sitemiz ile e-ihracat altyapısı oluşturmak, ikinci aşamada ise yurt dışındaki pazar yerlerinde ürünlerimizi listelemek.

Belirsizlik ortamından ziyade şu anda dünyanın en önemli konularından birkaçı tedarik problemi ve artan navlun fiyatları. Bu durumlar maalesef üretim planlamalarımızı, maliyetlerimizi ve sürdürülebilir ticaret yapma olanağımızı etkileyebiliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR