USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Portre

04 Aralık 2021 16:52

"Dijital dünyaya uyum sağlayan bir dönüşümü gerçekleştireceğiz"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Marka Konseyi Başkanı Süleyman Orakçıoğlu "Yeni dönemde dijital dünyaya uyum sağlayan bir dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefledik" dedi.

"Dijital dünyaya uyum sağlayan bir dönüşümü gerçekleştireceğiz"

İhracatta yaptıkları swot analizleri öne çıkmayı hedefleyen (TİM) Marka Konseyi Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ile sektörün önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasını Dijital İhracat Sohbetleri'nde konuştuk. Orakçıoğlu'na sorduğumuz soru ve aldığımız cevaplar şu şekilde:

TİM marka konseyi olarak bugüne kadar neler yaptınız?

TİM marka konseyi olarak, konseyi oluşturan markalarımızın temsilcileri ile bir araya gelerek genel bir değerlendirme yaptık. Bu değerlendirmelerin sektörler bazında ve ihracattaki kilogram bazındaki değer artışını nasıl gerçekleştirebileceğimiz konusuyla ilgili yol haritası belirleme yönünde, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş, TİM Başkanımız İsmail Gülle ve İhracat Genel Müdürlüğümüz ile birlikte önemli değerlendirmeler yaparak, bu konudaki destekler ile ilgili bir swot analizi gerçekleştirdik.

2022 hedeflerinizi nasıl revize ettiniz?

2022 hedeflerimizi yeni nesil rekabet düzeninde, değerler ekonomisinin ön planda olduğu ve bununla ilgili sektörler bazında, swot analizi yaparak kilogram değer artışını nasıl gerçekleştirebileceğimizin analizi üzerine komiteler oluşturduk. 2022 hedeflerimizi bu doğrultuda kurgulayarak hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Yeni dönemde nasıl bir strateji uygulayacaksınız ve yol haritanız nedir?

Yeni dönemde özellikle dijital dönüşümü gerçekleştiren firmalarımızla, dünyadaki online satış kanallarıyla ve pazar yeriyle iş birliği yaparak ihracata bir ivme kazandırmak ve konvansiyonel iş yapma biçiminden, dijital dünyaya uyum sağlayan bir dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefledik. Bu konudaki yol haritamızda, firmalarımıza deneyim kazandırarak ve özellikle Uzak Doğu pazarları ile yakından ilgilenerek, Uzak Doğu pazarındaki iş platformları ile yakın işbirliği içerisinde olarak, ortaya çıkan fırsatları değerlendirerek çalışmalarımıza devam edeceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR