USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

08 Ekim 2020 17:25

PILOTCAR'ın ürettiği elektrikli mini kamyonet yollarda

Bursa’da Nilüfer OSB’de faaliyet gösteren PILOTCAR’ın, yerli ve milli imkanlarla ürettiği elektrikli mini kamyonet P -1000, yakıt maliyetinde 7 kat avantaj sağlıyor. 1 tona kadar yük taşıma kapasiteli, tek şarjla 120 kilometre gidebilen P-1000 elektrikli mini kamyonet, Türkiye’nin yanı sıra ab ülkeleri ve ABD’de yolları fethetmeye hazırlanıyor

PILOTCAR'ın ürettiği elektrikli mini kamyonet yollarda

Uzun yıllardır otomotiv sektöründe faaliyet gösterdiklerini, 2011’den beri de elektrikli golf ve hizmet aracı ürettiklerini söyleyen PILOTCAR Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, “Türkiye’de ilk defa yerli olarak yapılan elektrikli mini kamyoneti ürettik. Tamamen yerli aracımız 1 ton yük taşıyabiliyor. Ayrıca bu aracın Türkiye’nin yanı sıra tüm AB ülkeleri ve ABD’de satılabilmesi ve trafiğe çıkabilmesi için gerekli olan evrak işlemlerini tamamladık. Artık Türkiye’de ilk defa yerli, elektrikli, seri üretilebilen ve trafiğe çıkabilen bir kamyonet olduğunu söyleyebilirim” dedi. Son yıllarda yaptıkları Ar-Ge çalışmaları neticesinde elektrikli ticari araç sınıfında bir boşluk olduğunu gördüklerini belirten Özkılıç, aracın yoğun ilgi gördüğünü belirtirken, “Özellikle belediyeler, kargo, dağıtım şirketleri, e-ticaret firmaları aracımıza çok ilgi gösteriyor. Birkaç firmayla ön anlaşma imzaladık” şeklinde konuştu.

KARBON EMİSYONU SIFIR

Şükrü Özkılıç, P-1000 elektrikli mini kamyonet ile ilgili bilgi verirken şunları söyledi: “Aracımızda normal kamyonetlerde olduğu gibi elektrikli cam, merkezi kilit sistemi, klima ve kalorifer sistemi mevcut. Ayrıca aracın üst yapısını müşterinin isteklerine göre, bizim de dizayn kriterlerimize de uygunsa tasarlayabilme yeteneğine sahibiz. Tamamen yerli ve elektrikli, karbon emisyonu sıfır olan, çevreci olarak tanımladığımız P-1000’i ürettik. 

Şu an için kurşun asit pil paketleriyle ürettiğimiz elektrikli mini kamyonet P-1000’i kısa bir zaman içinde lityum pil paketleriyle satışa sunacağız. P-1000, tek şarjla 120 kilometre gidebiliyor. Lityum pil paketlerinde bu aracın menzilini 180 ve 250 kilometre olmak üzere 2 versiyon daha oluşturacağız.”

YAKIT MALİYETİNDE 7 KAT AVANTAJLI

P-1000’in kullanıcılarına ciddi avantajlar sağladığını, ürettikleri mini kamyonetin 100 kilometrede 6-7 liralık enerji tükettiğini söyleyen PILOTCAR Genel Müdürü Şükrü Özkılıç “Herhangi bir dizel motora sahip araçla karşılaştırdığınızda aradaki fark neredeyse 7’de 1 oluyor. Bu anlamda özellikle belediyeler, kargo, dağıtım şirketleri ve e-ticaret şirketlerinin filolarında yakıt ve işletme maliyetleri açısından ciddi şekilde avantaj sağlayacağını gördük. Yaptığımız ön anlaşmalar da bunu gösteriyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde ülkemizdeki elektrikli araç altyapısının daha da gelişeceğini ve araçlarımızın yaygın kullanılacağını öngörüyoruz. Biz yüzde 90 yerlilik oranına ulaştık. Bunu daha da artırmayı planlıyoruz. Aracımızı gururla Türkiye’nin kendi alanında ilk yerli ve milli elektrikli kamyoneti olarak lanse edebiliriz” dedi.

“ÜLKE GENELiNDE MOBİL SERVİS İMKANI SAĞLIYORUZ”

Çöp kasalı araç için hedef kitlenin belediyeler olduğun ifade eden Şükrü Özkılıç, “Hem Avrupa’da hem ülkemizde şehir merkezlerine içten yanmalı motora sahip büyük araçların girmesi çevre bilinci ve operasyonel açıdan çok da verimli değil. Avrupa’da düşük emisyon bölgeleri oluşturulmaya başlandı. P-1000’in çöp kamyoneti modeliyle özellikle dar sokaklarda iyi bir çözüm üreteceğimize inanıyoruz. Zaten ülkemizdeki belediyelerden de ilk etapta güzel geri dönüşler aldık” dedi. P-1000 elektrikli mini kamyonet için yurt içinde ve yurt dışında yedek parça, teknik destek ve satış sonrası hizmeti verdiklerini vurgulayan Özkılıç, “Türkiye’nin her yerinde araçlarımızda herhangi bir problem çıkması durumunda müdahale edebiliyoruz. Ayrıca mobil servislerimiz de var” diye konuştu.

 

EN ÇOK OKUNANLAR