arabam.com Aylık Fiyat Endeksi'ne göre, nisan ayında 912.045 TL olan ilan fiyatları mayıs ayında ortalama 913.190 TL oldu. Enflasyondan arındırılmış reel fiyatlar bir önceki aya göre %1,56 düşüş gösterdi.
arabam.com CEO'su Önder Oğuzhan, konuyla ilgili "Mayıs ayına hareketli bir başlangıç yapılmış olsa da ayın ilerleyen dönemlerinde Kurban Bayramı ve resmi tatillerin iş günü sayısına etkisiyle geçtiğimiz aylara göre pazarda daha sakin bir görünüm öne çıktı. Otomobil markalarının indirim kampanyalarını sürdürmesine karşın, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre 2026 yılı mayıs ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı %22,55 daraldı. İkinci el pazarında ise mayıs ayına ilişkin resmi veriler henüz açıklanmamış olsa da mevcut piyasa göstergeleri doğrultusunda ikinci elde de %15-20 civarında bir yavaşlama yaşandığını tahmin ediyoruz" açıklamasında bulundu.
İLANLARDA EN ÇOK GÖRÜLEN MARKA VE MODELLER
Mayıs ayında arabam.com ilanlarında en çok görülen markalar sırasıyla Renault, Fiat, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, BMW ve Citroen oldu. Model bazında bakıldığında ise mayıs ayında ilanlarda en çok bulunan otomobil modelleri sırasıyla Clio, Megane, Egea, Corolla, Focus, Astra, Passat, Civic, Polo ve Corsa oldu.