USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

02 Aralık 2022 19:45

Necip Fazıl ödülleri sahiplerini buldu

Her yıl farklı temalarla düzenlenen Necip Fazıl ödülleri, bu yıl "Yük kimin omzunda?" sloganıyla hazırlandı. Necip Fazıl ödülleri, onur konuğu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kültür-sanat dünyasından önemli isimlerin de katılımıyla düzenlendi.

Necip Fazıl ödülleri sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle "Yük Kimin Omzunda?" temasıyla düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene onur konuğu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılım gösterdi.

Cumhuriyet tarihinin en önemli edebiyatçı ve fikir adamlarından Üstad Necip Fazıl'ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star Gazetesi tarafından düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri'nin 2022 yılı sahipleri, 24 TV canlı yayınında AKM'de düzenlenen görkemli törenle ödüllerini aldı.

NECİP FAZIL ÖDÜLLERİ'NİN 2022 YILI SAHİPLERİ

Kültür sanat dünyasında büyük yankı uyandıran ve bu sene 9'uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri'nde 6 ayrı dalda 7 isim ödüle layık görüldü.

Jüri heyetinde Prof. Dr. M. Fatih Andı, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Turan Karataş, Doç. Dr. Ahmet Murat Özel ve Necip Tosun'un da bulunduğu 2022 Necip Fazıl Ödülleri'ne layık görülen isimler şöyle:

Necip Fazıl Şiir Ödülü: Mehmet Can Doğan

Necip Fazıl Hikâye-Roman Ödülü: Ayşegül Genç

Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü: Mustafa Özel

Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Elif Genç

Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Can Acer

Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü: Elçin İlyasoğlu Efendiyev

Necip Fazıl Saygı Ödülü: İlhami Atalay

EN ÇOK OKUNANLAR