USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

25 Şubat 2024 10:06

'Mega Kentin Kaotik Büyüsü' sergisi ziyarete açıldı

Resul Aytemür'ün yarım asra yakın profesyonel resim yaşamının devamı niteliğindeki sergi, Yapı Kredi Bomontiada Galeri'de ziyaret edilebilecek.

'Mega Kentin Kaotik Büyüsü' sergisi ziyarete açıldı

Ressam Resul Aytemür'ün hümanist duygularla ele aldığı taraftarlar, sokak müzisyenleri, seyyar satıcılar, farklı kimlikleri barındıran semt pazarları, parklar, Beyoğlu'nun ara sokakları konulu resimlerin yanı sıra insanın içinde yaşadığı değerleri, doğa manzaralarını, yaz mevsiminde deniz ve insanı konu alan resimleri de görülebilecek. Resul Aytemür, 'Mega Kentin Kaotik Büyüsü' sergisini şöyle anlatıyor: "Sergide kendi arşivimden seçtiğim, son dönem çalışmalarımı kapsayan resimlerimi göreceksiniz. Resimlerim teknik olarak yağlı boya ve büyük ebatlı tuvallerden oluşuyor. Belgeci bir anlayışla resimlerimi üretiyorum. Yaşadığım şehri, semti ve zamanın ruhunu resimlerime aktarıyorum. Son yıllarda resimlerimde çok figürlü kompozisyonlar yapmayı tercih ediyorum. Beyoğlu'nun mahalleleri, sokakları, insanları resimlerimdeki ilham kaynağımdır."

'Mega Kentin Kaotik Büyüsü' sergisi, 2-28 Şubat 2024 günleri arası her gün, saat: 11.00 ila 20.00 arasında ziyaret edilebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR