USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 22:00

Oya Başak: Okuyup zenginleşmiş bireylere ihtiyacımız var

Kendimi çok şanslı biri olarak görüyorum. Bunu da önce beni sabırla yetiştiren, yön veren, ufuk açan, elimden tutan hocalarıma daha sonra da beraber çalışırken zamanını esirgemeyen ve güvendiğim, ilkeli meslektaşlarıma borçluyum

Oya Başak: Okuyup zenginleşmiş bireylere ihtiyacımız var

Benimle benzer değerleri paylaşan Boğaziçi Üniversitesi öğretim kadrosu sayesinde nice çok başarılı kişilerin, gazeteci, politikacı, sanatçıların aldıkları eğitim sonucu toplumda fark yarattıklarını gözlemledim.

Ama ne yazık ki kültürel, zihinsel ve etik alanlarda zenginleşmek yerine fakirleşmek ve sığlaşmaktayız. Niteliksiz yüzlerce üniversite, derinliksiz binlerce insan yetiştiriyor. Akılcılık, aydınlanma, eğitim gibi kavramların içleri boşaltılmış ve anlamsızlaşmış sözcüklere dönüşmüşken gençlere nasıl bir gelecek vaat edebiliriz? Yine de gençlerin yüreklendirilmesinin gereğine inanıyorum. Umudum her şart altında kendine ve başkalarına karşı sorumluluk duygusu taşıyan, ortak sorunlarımızı görüp onlara yanıtlar arayan, erdemli kişilerden oluşan bir topluma yeniden ulaşmak. Bunun için de insanlık tarihinin zengin mirasından örnek metinleri okuyup, okuyup, okuyup zenginleşmiş bireylere ihtiyacımız var.

Sevgilerimle;

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanlığı’nı 22 yıl yürüten Emeritus Prof. Dr. Oya Başak

EN ÇOK OKUNANLAR