USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 20:09

Hande Çilingir: Girişimcilere ve profesyonellere

Bundan 7-8 yıl önce girişimcilik dünyasını keşfetmeye çalıştığım dönemlerde izlediğim ve en çok etkilendiğim videolardan biri Apple’ın reklam filmiydi. Reklam filminde insanoğlunu bir adım daha öteye götüren insanlardan bahsediyordu. Bana en fazla ilham kaynağı olan insanlar, insanoğlunu ve insanlığı bir adım daha öteye götürecek kadar cesur olan ve buna yürek veren insanlar

Hande Çilingir: Girişimcilere ve profesyonellere

Bu yola kendini adamış ve bunu yapabilmiş her insanın hayat hikayesini kendime büyük bir ilham kaynağı olarak görüyorum. İşin felsefesi benim açımdan insanlık için bir şey yapmak. Çünkü hayata anlam katan şey, insanlar için bir şeyleri değiştirmek ve iyileştirmek; insanoğlunun hayatına yeni bir şeyler katıp, bir dokunuş ile farklılık yaratan bir girişimin parçası olmak. Bunu kendi girişiminizi kurarak, bir girişimin parçası olarak ya da daha farklı şekillerde yapabilirsiniz.

Biz hiç bir zaman iş ve özel hayat şeklinde bir ayrım yapmadık; hayatta aslında birbirinden farklı alanların entegrasyonu ve etkileşimi başarıyı getiriyor. İşte de, sporda da, başka alanlarda da gelişim motivasyonunuz olduğu zaman böyle bir ayrım kalmıyor ve hayat anlam kazanıyor. Benim için hayata anlam katan şeylerden birincisi, hayatta her alanda gelişim motivasyonuna sahip olmak ve ikincisi de hayatın her anına insanlar için bir şeyler yapabilmeyi temel olan anlamlar yüklemek. Başka insanlar için bir şeyler yapmak, başka insanların hayatlarını değiştirebilmek ya da bir ülkenin kaderini değiştirecek bir teknolojiyi yaratmak yaşama katılan en en ilham verici anlamlardan.

Dünyanın en büyük araştırma şirketlerinden olan Forrester’ın CEO’sunun önemli bir sözü var, o da: “Her şirket, bir gün bir yazılım şirketi olacak.” Biz de gelecek için bunu öngörüyoruz ve gittiğimiz bu yönde datanın her şeyin temelinde olan en önemli faktör olduğunu düşünüyoruz. Bizim vizyonumuz datayı sadece e-ticarette değil, herhangi bir sektörde doğru şekilde kullanmayı ve kullandırtmayı sağlamak. Bunu yaparken hem yapay zeka, makine öğrenimi öngörüsel tahminleme gibi teknolojiler ile değer yaratmak hem de Türkiye’deki yazılım ve bilgisayar mühendisliği öğrencilerinde bu teknolojileri öğrenme ve kullanma konusunda fırsatlar sağlamak istiyoruz. Bu hayalimiz doğrultusunda başlattığımız 1+1+1 projesi ile şirket kârının yüzde 1’i, maaşlarımızın yüzde 1’i ve zamanımızın yüzde 1’ni bir havuzda toplayıp, bu kaynaklar ile lise çağındaki farklı geçmişlerden gelen gençlerimize kodlama, kültür ve dil eğitimleri veriyoruz.

Profesyonellere tavsiyemiz, daha fazla dijital bilen, daha fazla kodlama bilen, kendi uzmanlık alanlarında kullanmayacak olsalar bile yazılım dünyasını ve ileri teknolojileri öğrenen gençler yetiştirmeleri ve bu gençleri yanlarına alarak her daim desteklemeleri. Özellikle kurumsal şirketlerde çalışan profesyonellere kurumsal girişimciliğe önem vermelerini, kurumsal girişimcilik alanında projeler yapan profesyonellerden destek almaları ve gençleri geliştirmek üzerine kurulu projelerde aktif görev almalarını tavsiye ediyorum

Sevgilerimle,

Insider Kurucu CEO'su

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR