USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN ONS

-
-%

ALTIN GR

-
-%

AA

Yayın Tarihi:

25 Mart 2026 19:54

Yayın Tarihi:

25 Mart 2026 19:54

İşlerini bıraktılar, bu kafeyi kurdular

Ömer Kaan ve Nesligül Mısırlıgül Dönüm çifti, beyaz yakalı işlerini bırakarak farklı bir işletme açma fikriyle yola çıktı.

İşlerini bıraktılar, bu kafeyi kurdular

Çift, ilginç bir projeye imza atarak Samsun Atakum'da açtıkları kafelerinde mini inşaat sahası oluşturdu. Müşteriler, kahvelerini yudumlarken uzaktan kumandalı oyuncak iş makineleri ve 4x4 araçlarla oynama fırsatı buluyor. Oyuncaklar çocukların da ilgisini çekiyor.

Özellikle çocuklar ve ailelerin ilgi gösterdiği kafede, müşteriler belirlenen alanlarda görevler üstlenerek parkuru tamamlamaya çalışıyor.

Ömer Kaan Dönüm, AA muhabirine, uzun süredir hayalini kurduğu projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, minyatür iş makineleriyle oluşturdukları parkurda katılımcılara farklı bir deneyim sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Dönüm, oyuncakların gerçek iş makinelerinin çalışma prensiplerine benzer şekilde tasarlandığını, kullananların çok keyif aldığını ifade etti.

Çocukken bu tür oyuncaklarla oynamayı çok sevdiğini anlatan Dönüm, "Aslında bu benim çocukluk hayalimdi. Çocukken de hep bu oyuncaklarla oynamayı çok severdim. Özellikle tekerleklerini çıkartıp parçalamak, tekrar onları birleştirmek, benim için bir tutku gibiydi. Şimdi yıllar sonra beyaz yakalı hayattan sonra kendi işimizi kurmak, bir şekilde bu fikri, çocukluk hayalimi gerçekleştirebilmek benim için çok önemli. Çok heyecanlıyız. Atakum'da 4-5 gündür faaliyetteyiz. Kendimiz bir şeyler üretmek, yaratıcı bir şey geliştirmek ve aynı zamanda Samsun'da da bir ilk olmanın gururunu yaşamak istedik." dedi.

Yeni olmalarına rağmen müşterilerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Dönüm, "Daha dün akşam 47 yaşlarında bir abimiz bizi ziyaret etti. Eşiyle beraber geldi. Çocuk gibi oynadı diyebilirim, çok heyecanlandı. Eline aldığı anda da hemen becerebildi. Diğer insanlar gibi çocuklar gibi zorluk çekmedi. Çok keyif aldı ve tekrar geleceğini belirtti." diye konuştu.

"Oyun oynamayı ve biraz daha sakin oynamayı öğreniyorlar"

Nesligül Mısırlıgül Dönüm ise uzun süre "Ne yapabiliriz?" diye araştırdıklarını ve yurt dışındaki örneklere baktıklarını belirtti.

Çocuklar için de eğitici bir ortam olduğunu dile getiren Dönüm, şunları kaydetti:

"Uzaktan kumandalı 4x4 araçlarımız ve iş makinelerimiz var. Bunlar gerçek araçların birebir ölçekli küçükleri ve oldukça güçlü araçlar. Burada 10 yaş ve üzeri herkese hitap ediyoruz. Seanslarımız 20 dakika, açılışa özel olarak şu anda buna 10 dakika daha ekliyoruz. Yani yarım saatlik seanslar halinde insanlar gelip burada oyun oynayabiliyor. Araçlarımız biraz komplike. Örneğin, kepçelerimiz 24 farklı hareket yapabiliyor ve kumanda etmesi aslında biraz zor. Bu anlamda çocuklara sabrı teşvik ediyor.

Oyun oynamayı ve biraz daha sakin oynamayı öğreniyorlar çünkü burada araçlar hızlı kullanıma müsaade etmiyor. Yetişkinler için de hem çocukluğa dönme, nostaljik bir his hem de kafayı boşaltmak için oldukça güzel bir aktivite. Burada olduğunuz sürece sadece burayı ve aracı düşünüyorsunuz. Anda olmak insanı sakinleştiriyor. Bu yüzden buraya girip çıkan herkes daha sakin, keyifli ve rahatlamış şekilde ayrılıyor. Biz de bundan dolayı çok mutlu oluyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR