USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

22 Mart 2019 11:38

BTM Sahne XL ile girişimcilik ekosistemi üç salonda 9 panelle masaya yatırıldı

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, 10’uncu sahnesini BTM Sahne XL adıyla gerçekleştirdi. Bu zamana kadar 10 projeyi 40 milyon lira değerleme ile yatırımcı ile buluşturan BTM, şu an 120 projeye aynı anda evsahipliği yapıyor. BTM, İTO Başkanı Şekib Avdagiç’in öngördüğü hedef doğrultusunda aynı anda ev sahipliği yaptığı proje sayısını 1000’e çıkarmayı amaçlıyor

BTM Sahne XL ile girişimcilik ekosistemi üç salonda 9 panelle masaya yatırıldı

İstanbul Ticaret Odası’nın girişimciliği desteklemek amacıyla kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı, faaliyete geçişinin 17’nci ayında büyük bir etkinliğe imza attı. Bünyesinde Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) ve İstanbul Düşünce Akademisi (İDA) olmak üzere iki ayrı kurumu barındıran Vakfın Fulya’daki yerleşkesinde dün, gün boyu paneller düzenlendi.

Vakfın faaliyetlerini destekleyen İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından verilen hibenin ilk dönemi sona ererken düzenlenen etkinlik, BTM Sahne XL adıyla start aldı. Açış konuşmasını İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’in yaptığı etkinlikte toplam üç salonda 9 panel düzenlendi ve girişimcilik ekosistemi masaya yatırıldı.

Ana salondaki “Startup Yatırımcılığında Pandora’nın Kutusu Açılıyor” başlıklı ilk panelin moderatörlüğünü BTM Direktörü İbrahim Elbaşı yaptı ve melek yatırımcılar Baybars Altuntaş, Kenan Çolpan ile Mehmet Onarcan panelist olarak yer aldı.

Gazeteci yazar Hakan Güldağ’ın moderatörlüğündeki ikinci panelin konusu ise “Ticaret Savaşları Görünenler/Gerçekler” başlığını taşıyordu. Bu panelde Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Dr. Can Fuat Gürlesel ile Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Ana salondaki son paneli ise İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kurulay yönetti ve BMD Başkanı Sinan Öncel konuşmacı olarak katıldı.

“BTM her zaman desteğe hazır”

Panellerin ardından 12 haftalık Güçlendirilmiş Hızlandırma Kampı’ndan başarı ile çıkan 10 girişimci, etkinliğe ismini veren BTM Sahne XL organizasyonu ile projelerini yatırımcılara tanıtma olanağı buldu.

BTM’nin bu zamana kadar düzenlediği 10’uncu sahne olan etkinlik kapsamında konuşan BTM Direktörü İbrahim Elbaşı, “Buradan yenilikçi iş fikri olan ve bu iş fikrini hayata geçirmek isteyen bütün girişimcilere seslenmek istiyorum: Fikrinizin hayata geçmesi için bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da BTM olarak bütün destekleri vermeye hazırız” dedi.

Konuşmasında BTM olarak bu zamana kadar yaptıklarına ve bundan sonra yapacaklarına da yer veren Elbaşı sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul Ticaret Odası’nın 1,5 yıl önce bir vakıf olarak kurduğu BTM ve İDA, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle, bugüne kadar yaklaşık 10 bine yakın girişimciden başvuru alarak, 4 bine yakın girişimciye ev sahipliği yaptı. BTM, 200’den fazla Startup’ı mezun etti. Bünyesinde hala 120’den fazla Startup’a ve yaklaşık 250 girişimciye yer veriyor. BTM, akıllı tarımdan yapay zekaya, e-ticaretten sağlık sektörüne kadar birçok alanda yenilikçi iş fikirlerine destek oldu. 1,5 yıllık süre zarfında 10 BTM girişimcisi 20 milyon lira değerleme ile yatırım aldı. Mucit girişimcilerimizden biri, patentini 5 yıllığına 25 milyon liraya kiraladı. Yaklaşık 20 BTM girişimi şirketleşti ve BTM girişimcilerinin toplam satışı 40 milyon lirayı geçti.

Hızlı bir şekilde girişimcilik ekosisteminde artık çatı bir örgüt olarak konumlanan BTM, İTO Başkanımız Sayın Şekib Avdagiç’in bizim için belirlediği hedef doğrultusunda ilerleyen günlerde başlatacağı ve bünyesinde 1000 startup’a destek vereceği “BTM 1000” projesi ile nitelikli ve global Startuplar’ın Türkiye’den çıkmasına destek olmayı amaçlıyor. “BTM 1000” projesi ile startuplara daha fazla yatırım yapılmasına teşvik ederek Türkiye’den henüz çıkacak Unicorn’ların adresi olmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

EN ÇOK OKUNANLAR