USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

28 Aralık 2021 16:03
AA

BTM 2021'i rekorla uğurladı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), ekosisteme hareketlilik getirmeye devam ediyor. Pandemi sonrasında online olarak gerçekleştirilen Sahne XL etkinliği, BTM'nin Fulya'daki yerleşkesinde bu kez hibrit olarak gerçekleştirildi. Geleceği Dönüş ana teması ile gerçekleştirilen etkinlik fiziki katılımın yanı sıra online platformlardan da canlı olarak izlenebildi.

BTM 2021'i rekorla uğurladı

Sahne XL'in açılış konuşmasını İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve BTM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan Salman yaptı. Dünyanın pandemi sürecinden sıkıldığını ve herkesin artık normalleşmek istediğini belirten Salman, "Bu pandemi bizden çok şey götürse de dünyada tüm insanların sağlık ve refahının birlikte korunmasıyla güvende olduğumuzu ve toplum olarak birlikte yaşamanın kurallarını hatırlamamıza imkan sağladı. İşte Covid 19 sonrası oluşacak yeni dünyada yeni normlara ihtiyaç duymamız da bundan dolayı" dedi.

Geride bırakmakta olduğumuz 2021'in BTM açısından son derece başarılı geçtiğini belirten Salman, "Ne mutlu ki, 2021'de 2020 yılını da geride bıraktık. 2021, BTM için tam anlamıyla bir rekorlar yılı oldu. Kurulduğu günden bu yana geçen 4.5 yıllık süreçte BTM girişimlerinin toplam değerleme miktarı, 1milyar lirayı aştı" dedi.

"Yeni normalin bizlere neler getireceğini net olarak görememekle beraber, birçok kapının aralandığını görüyoruz. 'Metaverse' yani 'Sanal Evren' de bunlardan biri" diyen Salman, "Sizlere kapıyı biraz daha aralaması açısından metaverse dünyasının bize sunduklarını bugün burada düzenlenecek panelle masaya yatıracağız. Eminim ki, bu panelle birlikte metaverse'e bakış açımız biraz daha değişecek" dedi.

2022'de de hayallerimizin peşinden koşacağız

Sunuculuğunu teknoloji yazarı ve programcı Ahmet Can Şit'in yaptığı BTM Sahne XL'in açılışında konuşan diğer bir isim BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı oldu. Elbaşı, "Bu yıl, bildiğiniz üzere girişimcilik ekosistemi için çok önemli bir yıldı çünkü ekosisteme yapılan yatırımlar, Türk girişimlerinin gösterdiği başarılar 2021 yılına damgasını vurdu. BTM için de 2021 rekorlar yılı olarak tarihe geçti diyebilirim. İnanıyorum ki 2022 yılı bundan da daha güzel bir yıl olacak. Siz değerli girişimcilerimizle, yatırımcılarımızla, mentörlerimizle ve tüm paydaşlarımızla bir olarak 2022'de hayallerimizin peşinden gitmeye devam edeceğiz" dedi.

Sahne XL'nin tam da bu noktada son derece önemli bir adım niteliği taşıdığına dikkat çeken Elbaşı, "Bugün izleyeceğiniz girişimler aslında geleceği bize anlatıyor. Bu nedenle bu etkinliğimizin konseptini de #GeleceğeDönüş olarak belirledik. Çünkü gelecek startuplarla şekilleniyor" diye konuştu.

En yetkin isimler metaverse'ü anlattı

Sahne XL etkinliği kapsamında düzenlenen ilk panel de son yılların en gözde konularından biri olan "Metaverse" (Sanal Evren) oldu. TÜBİTAK BİLGEM Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Metaverse Çağına Hazır Mısınız?" başlıklı panelde konunun en yetkin isimleri konuştu. Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Başkanı Kadir Kurtuluş ile Loud and Proud Kurucu Ortağı Elif Çetin metaverse konusunda merak edilen noktalara açıklık getirdi.

Günün ikinci paneli ise Yatırımcı Hızlandırma Platformu: Erken Aşama Girişimler İçin Yatırımcı Geliştirme Programı Proje Lansmanı konusunda gerçekleşti. Panelin maderatörlüğünü BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı yaparken, panelistler İSTKA Genel Sekteri İsmail Erkam Tüzgen, Lima Ventures Kurucu Ortağı Ahmet Argun ile Tarvenn CEO'su Mustafa Kopuk isimlerinden oluştu. Sahne XL'de projelerini yatırımcı karşısına çıkacak kadar geliştirmiş 16 girişimci de sahne aldı ve girişimlerini tanıttı. BTM Sahne XL'de sahne alan girişimler şöyle:

Skillflit: Etkin beceri geliştirmeyi kolaylaştıran, yeteneklerin proje bazlı beceri haritalarını/taksonomisini oluşturup beceri boşluklarını takip ederek bir beceri geliştirme altyapısı sunan, yazılım çözümü.

MedicaUroSim: MedicaUroSim simülatörü yazılım ve donanım ile birlikte gerçek hasta senaryolarını kullanarak endoskopik prosedürlerin oyunlaştırılmış ve fiziki simülatörler ile geliştirilmiş hali.

Sporlondo: Spor eğitmenleri ve spor akademileri için sunduğu web site ve mobil uygulama alt yapısında online eğitim ve e-ticaret imkanı sağlar.

Bullbeez: Bullbeez, girişim ekosisteminin sanal dijital platformu.

Arventek: Arventek tarafından tasarlanıp geliştirilen VTOL türündeki otonom İnsansız Hava Aracı, coğrafi görsel verileri yakalayabilir, Yapay Zeka Destekli Platform ile elde edilen görüntüler fotogrametrik analiz yapabilir, 3 boyutlu dijital ikize dönüştürüp, iş zekasına raporlarına çevirebilir ve endüstrilerin iş süreçlerini otomatikleştirebilir.

Jetermo: İçmek istediğiniz yerde ve zamanda 3 saniyede taze kahve hazırlayabilen yeni nesil kahve termosu Jetermo ile gün boyunca sıcak ve taze kahveniz yanınızda.

Bimmade: Endüstrisinin profesyonellerine üretken olmalarını sağlamak için dijital ürün bilgileri ve tasarım alternatifi sağlarken, üreticilere ise sektör ihtiyaçlarını anlama ve analiz etme fırsatı verir.

MOVE ON: Yapay zeka tabanlı tarım teknolojileri mottosuyla traktörler için otonom sürüş kiti ve robotik hasat ürünleri geliştirmektedir.

BiBip: Yüzde 100 elektrikli 2-3 kişilik kapalı kabinli araçların paylaşımlı olarak kullanılabildiği bir platform.

LetWOM: Tüm hobiler, ilgi alanları ve ihtiyaçlar için aylık abonelik kutusuna ev sahipliği yapan bir e- ticaret pazar yeri.

Technomind: İleri teknoloji ve yaklaşımlarla yenilikçi hizmet ve ürün çözümleri sunmak üzere araştırma ve geliştirme şirketi.

Cyou Live: Tüm dünyadan yetişkinlere popüler iş gücü yetenekleri ve meslek edindirme odaklı, sosyal ağ gibi çalışan küresel bir uzaktan öğrenme uygulaması.

Mobil Mekan: Müşteri ve mekan arasındaki iletişim sürecini dijitalleştiren ve teması en aza indiren dijital çözüm uygulaması.

Yancep: Bireylerin herhangi bir finansal bilgiye veya analize ihtiyaç duymadan hedeflerine ve risk tercihlerine göre modellenmiş portföylere yatırım yapabildiği bir birikim ve yatırım uygulaması.

Halısahavar: Halı saha organizasyonlarında yaşanan; oyuncu bulma, rakip arama, saha randevusu alma, maça katılma ve müşteri bulma problemlerine dijital bir çözüm sunuyor.

Medicurism: Uluslararası hastaların dünya çapındaki en iyi doktora uygun ücretle ulaşmasını kolaylaştırmak için kurulmuş ve sağlık turizmi kuruluşlarını listeleyerek hasta doktor arasında iletişimi kolaylaştırmayı amaçlayan yenilikçi sağlık teknolojisi "startup"ı.

EN ÇOK OKUNANLAR