USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Gastronomi

19 Ağustos 2023 09:51

“Yemek Kültürü Dünyaya Anadolu'dan Yayılıyor”

İlk kez geçtiğimiz yaz, Michelin yıldızlı şeflere ev sahipliği yapan Be Premium Bodrum, bu etkinlik ile Ace of Mice 2023'te 'En iyi Halkla İlişkiler Etkinliği' ödülüne layık görüldü. Bu yıl da gastronomi şöleninde birbirinden özel yıldızlı şefler, Söke Profesyonel ve Savalan Grup katkıları ile benzersiz bir deneyim sunmaya devam ediyor.

“Yemek Kültürü Dünyaya Anadolu'dan Yayılıyor”

Etkinliğin ilk şefi Poala Griffa'nın eşsiz tasarımı ile harmanlanmış menüsü büyük beğeni aldı. Etkinliğe katılan ikinci şef, 2017 yılında ülkesinde yerel üreticileri teşvik ederek Projecto Materia'yı kuran, Unesco'nun desteğini alan Portekizli João Rodrigues'di. Kariyerine yardımcı şef olarak başlayan João Rodrigues, 2013'te baş aşçı pozisyonuna terfi etti. Son zamanlarda temeli ürün olan, çok kişisel ve tutarlı bir mutfak geliştiren João Rodrigues'in çalışmaları uzman eleştirmenler tarafından geniş çapta övgü topluyor. 2015 yılında Uluslararası Gastronomi Akademisi'nden seçkin Chef d'Avenir unvanını aldı. Bir yıl sonra Boa Cama Boa Mesa Guide, Wine Magazine ve Mesa Marcada Awards jürisi tarafından 'Yılın Şefi' seçildi. Michelin yıldızına sahip ünlü şef, 30 Temmuz tarihine kadar Be Premium Bodrum'da misafirlerini ağırladı.

GELENEKSEL PORTEKİZ MUTFAĞINI YANSITIYOR

João Rodrigues; "Üçüncü kez Türkiye'ye geliyorum. Bu ülkeyi havasıyla, suyuyla ve insanlarıyla çok seviyorum. Türk mutfağının Dünya mutfağı üzerinde çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Dünya lezzetlerinin de Anadolu'dan yayıldığını düşünüyorum. Kokoreç, döner, baklava benim en çok sevdiğim Türk lezzetleri. Yemek kültürüm de kendi köklerine bağlı. Portekiz'de eskiden beri kullanılan yemek kültürünü günümüzle harmanlamaya çalışıp mutfağıma yansıtıyorum" yorumunda bulundu.

(Şef João Rodrigues)

"Kokoreç, döner, baklava benim en çok sevdiğim türk lezzetleri... yemek kültürüm de kendi köklerine bağlı."

SIRA İSPANYOL ŞEF DIEGO GUERRERO'DA

Aşçılık kariyerine İspanya, Alava'daki El Refor'da başlayan Diego Guerrero; İki Michelin yıldızına sahip. Enfes tariflerini 1-15 Ağustos tarihleri arasında Be Premium misafirlerine sunacak. Dünya mutfağına tutkuları ve özgünlükleriyle yön vermiş Michelin yıldızlı şeflerini tüm yaz boyunca misafirleri ile buluşturmaya devam eden olan otel grubunun Satış ve Pazarlama Koordinatörü Volkan Gökay, "Be Premium Bodrum'u Bodrum turizminde farklı bir noktaya getirmek için yaptığımız çalışmalarımız sürüyor. Geçen yıl ve bu yıl Türkiye'de ilk defa yapılan bu organizasyonda dünyaca ünlü, kendi mutfaklarında fark yaratmış toplam yedi değerli Michelin yıldızlı şefi ağırladık. Bu büyük organizasyon ile hem Türkiye turizmine hem de Bodrum'un gastronomi merkezi olarak gelişmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR