USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Gastronomi

23 Şubat 2024 13:43

"Ülkemizin her noktası gıda ve gastronomi turizmine fırsat sağlayacak olanaklarla dolu"

Masterchef ve Ziraat Mühendisi Deniz Orhun, 'Eskişehir İli Turizm Çalıştayı'nda gastronomi dünyasının son dönemdeki önemli trendlerine değindi.

"Ülkemizin her noktası gıda ve gastronomi turizmine fırsat sağlayacak olanaklarla dolu"

Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün katkıları ile Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen 'Eskişehir İli Turizm Çalıştayı' geçtiğimiz günlerde düzenlendi. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Avnamak'ın katıldığı, moderatörlüğünü Prof. Dr. Volkan Altıntaş'ın yaptığı çalıştayda, Masterchef ve Ziraat Mühendisi Deniz Orhun iki gün süren panele katılarak "Gastronomi Turizmi" adına önemli veriler paylaştı.

Lokal şehir özelliklerinin her zaman lezzet değil aynı zamanda tüm yaş gruplarına hitaben sağlıkla da örtüşen yanlarına dikkati çeken Deniz Orhun, var olan kaynakları kullanmak ve bu doğal kaynakları kullanırken "kullanma rehberi" oluşturmak gerekliliğinin altını çizdi. Gastronomi Turizmi için pozitif dil yapısının kullanımının yaygınlaştırılmasını belirtti.

"YABANCI TURİSTLER İÇİN BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMESİNİ SAĞLAYABİLİRİZ"

Mevsim festivallerinin yeme-içme gibi folklorik ögelerle birleştirilmesini öneren Deniz Orhun, "Ülkemizin her noktası gerçekten sağlıklı bir gıda ve gastronomi turizmine fırsat sağlayacak olanaklarla dolu. Özellikle Eskişehir'de sürdürülebilir özellikler taşıyan, çevreye duyarlı, aynı zamanda doğanın içinde onun bir parçası olabileceğimiz pek çok etkinlikler düzenleyebilir ve bu etkinliklerimizin hem yerli hem yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline gelmesini sağlayabiliriz. Kuş göçlerinin izlenme noktaları ve buralarda oluşturulacak lokal yiyecek noktaları, tarihin izleri olan patika yollarının düzenlenmesi ve bu yolların üzerinde tadımlık boyutta paketli ürünlerin satışı, üçüncü yaş grubunu 21. Yüzyıla hazırlayacak, kuşakları buluşturacak "50 yaş üzeri akıllı yaşam köyü" ve bu bölgelerde yaşa, kronik hastalıklara uygun bir mutfak tasarlanabilir" diye konuştu.

İki gün süren çalıştayın sonunda Deniz Orhun'a Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.

EN ÇOK OKUNANLAR