USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

25 Aralık 2020 09:37

Tiny House’lar pandemiyle birlikte Türkiye’de yaygınlaştı

Yako Groups Kurucusu Galip Ölmez, küçük evlerin (Tiny House) müşterilere ev konforunu her yere taşıma imkanı verdiğini belirterek, küçük ev akımının pandemi ile birlikte Türkiye'de de yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladığını söyledi.

 Tiny House’lar pandemiyle birlikte Türkiye’de yaygınlaştı

Amerika'da 2008 yılında ortaya çıkan bu akımı ilk günden itibaren takip ettiğini belirten Galip Ölmez “Minimalizm ve doğaya dönüşün anahtarı Tiny House akımını 2017 yılında Türkiye'de filizlendirmek istedik. Öncelikle ABD'de mimar ve mühendislerimizi göndererek yapımını, yasal prosedürlerini öğrendik, orada işbirlikleri ve partnerlikler geliştirdik. Ardından ilk Tiny House'umuz olan Yako Red House modelini ortaya çıkardık. Biz de bu modellerimize Yako House adını verdik. Ekonomik nedenler, çevresel problemler ve daha özgür bir yaşam tarzı arayan kişiler Tiny House yapılarını tercih etmeye başladı” dedi.

ÇEVRE DOSTU ÜRÜNLER

Yako House evleri karbon ayak izinin, atık enerjinin ve kaynak kullanımının daha az tüketilmesine olanak tanıdığını belirten Ölmez , Tiny House’ların bu sebeple çevre dostu olarak bilindiğini ve materyalizmin getirdiği kalabalık ve odaklanamama psikolojisini ortadan kaldırdığını söyledi.

“DENEYİM NOKTASI DİZAYN ETTİK”

Hali hazırda 9 farklı modelde Yako House modellerinin olduğunu ifade eden Galip Ölmez “En küçük yapımız 15 m2 ile Yako Mini House modelimiz olup, en büyük yapımız ise 37.5 m2 ile Yako Peace House modelimizdir. İstanbul/ Polonezköy'de bulunan bu merkezimizi bir "Deneyim Noktası" olarak dizayn ettik. Müşterilerimiz satın almadan önce burada Yako House modellerimizde konaklama deneyimi yaşayabilir, yine tesisimiz içinde yer alan Türkiye'nin en büyük Survivor parkurunda aktivite yapabilir, akşamları kişiye özel açık hava veya Tiny House içi sinema keyfi yaşayabilir, bahçe şöminenizi yaktırarak yıldızları seyredebilirsiniz” dedi.

ARTIK TINY HOUSE’LAR TERCİH SEBEBİ

Tiny House'ları Türkiye’deki turizmin geleceği olarak gördüğünün altını çizen Yako Groups Kurucusu Galip Ölmez “Her şey dahil konseptinde yer alan otellerin kişilerde bir hikaye yaratmaması, her şeyin ikinci günde rutine dönüyor söylemleri kişileri alternatif turizm seçeneklerine doğru hızla ittiğini, özellikle pandemi ve depremler sonrası kişilerin kendileri ve ailelerine doğanın daha fazla hikaye sunduğunu, daha sağlıklı ve izole bir yaşam yaratması sebebiyle "Eko Turizm ve Doğa Turizmi"nin ülkemizde canlanacağını, tatil yaparken konfor ve rahatlık arayan tatilcilerin Tiny House yapılarında ev ortamında rahat, konforlu, sıcak ve güvenilir bir seçeneği 12 ay tercih eder olduklarını gördüklerini” iletti.

FABRİKA ŞARTLARINDA PROFESYONEL ÜRETİM

Güvenilir ve kaliteli bir şekilde hizmetini sürdüren bir firmayla anlaşmak öneminden bahseden Ölmez, Yako Groups olarak; Kurumsal bir firma olduklarını, Yako House’ların uzman mimar ve mühendislerin tasarımları ile şekillendiğini, fabrika şartlarında profesyonel bantlarda üretimlerini gerçekleştirdiklerini, doğru bakım uygulandığında yapılarına en 30 yıl kullanım ömrü verdiklerinden bahsetti.

EN ÇOK OKUNANLAR