USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

25 Kasım 2023 09:33

“Rekabetçi olmaktan vazgeçmeyin”

Ekva Group Genel Müdür Yardımcısı Mert Yücel, "2024 ve sonrasında başarıya ulaşmayı hedefleyen KOBİ ve girişimcilerin yeni nesil teknolojik uygulamalara adapte olmaları büyük önem taşıyor. 8 aşamayı gözden geçirenler ise açık ara öne çıkacak" diyor.

“Rekabetçi olmaktan vazgeçmeyin”
Ekva Group Genel Müdür Yardımcısı Mert Yücel, Platin Dergisi Kasım 2023 sayısında yer alan haber çalışmasında, e-ticaret girişimlerinin başarılı olma yolunda yeni nesil teknolojik uygulamalara adapte olmaları gerektiğine dikkat çekiyor. İşte Yücel'in konu hakkındaki görüşleri:

Bu yol haritası, e-ticaret şirketlerinin 2024'de rekabetçi bir şekilde büyümelerine yardımcı olacak. Ancak unutmayın ki her işletme farklıdır. Bu nedenle stratejilerinizi işletmenizin ihtiyaçlarına uyacak şekilde özelleştirmeniz gerekiyor.

VERİ ODAKLI KARARLAR

Müşteri verilerini toplayın, analiz edin ve bu verilere dayalı stratejiler geliştirin. Veri analitiği ve yapay zeka kullanarak kişiselleştirilmiş ürün önerileri sunun. Müşteri davranışlarına dayalı olarak stok yönetimi ve talep tahminleri yapın.

MOBİL DOSTU DENEYİM

Mobil uyumlu web siteleri ve uygulamalar geliştirin. Hızlı yükleme süreleri ve kolay gezinme sağlayarak mobil kullanıcıların memnuniyetini artırın. Mobil cihazlarda ödeme ve sipariş verme süreçlerini basitleştirin.

SOSYAL MEDYA PAZARLAMASI

Sosyal medya platformlarını etkili bir şekilde kullanarak hedef kitlenizle bağlantı kurun. İçerik pazarlaması stratejileri oluşturun ve videolar, hikayeler ve canlı yayınlar gibi görsel içerikleri kullanın.

ETKİN SEO UYGULAMALARI

Organik trafiğinizi artırmak için kaliteli içerik üretin ve anahtar kelime araştırmaları yaparak e-ticaret sitenizin görünürlüğünü yükseltin. E-ticaret pazar yerlerindeki ticaretinizin yanı sıra, kurumsal kimlik ve marka bilinirliğinizin sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla e-ticaret sitenizi efektif kullanın. Teknik SEO hatalarını düzeltin ve mobil uyumluluğu iyileştirin.

(Ekva Group Genel Müdür Yardımcısı Mert Yücel)

E-POSTA PAZARLAMA VE OTOMASYON

E-posta pazarlama kampanyaları oluşturun ve müşteri sadakatini artırmak için kişiselleştirilmiş e-postalar gönderin. Otomasyon araçları kullanarak terk edilmiş sepetleri hatırlatma ve özel teklifler sunma gibi işlemleri otomatize edin.

SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Çevre dostu ve sürdürülebilir ürünler sunarak sosyal sorumluluk vizyonunuzu yaygınlaştırın.

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER VE E-TİCARET ENTEGRASYONU

Yapay zeka (AI) ve makine öğrenme teknolojilerini kullanarak müşteri hizmetlerini iyileştirin ve chatbotları entegre edin. Sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) gibi yeni teknolojileri ürün tanıtımında kullanın. E-ticaret platformunuzu gelişmiş ödeme sistemleri ve güvenlik önlemleri ile güncelleyin.

GÜVENLİK VE VERİ KORUMA

Müşteri verilerini güvenli bir şekilde saklayın ve veri ihlallerini önlemek için sıkı güvenlik protokolleri uygulayın. Müşteri bilgilerinin güvenliğini vurgulayarak hedef kitlenizde güvenilirlik inşa edin.

EN ÇOK OKUNANLAR