USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dijital Dönüşüm

09 Kasım 2023 14:09

50 binin üzerinde restoranı dijitalleştirdi

Pandemi döneminde önemli atılımlar gerçekleştiren Yemeksepeti, 50 binin üzerinde restoranın dijitalleşmesine destek vererek, onların online sipariş sektöründe ayakta kalmasını ve hatta büyümesini sağladı. Bu restoranların yüzde 82'sini ise mahalle restoranları oluşturdu.

50 binin üzerinde restoranı dijitalleştirdi

Dijital dönüşümde öncü olma hedefiyle, kullanıcılarına en iyi hızlı ticaret (h-ticaret) deneyimini sunmaya ve işletmelerin h-ticaret ekosistemine daha kolay entegre olmaları için gerekli yatırımları yapmaya devam eden Yemeksepeti, yenilikçi bir yaklaşımla, bu değişimde sektördeki öncü kimliğini korudu. Bu başarıyı, sadece bir yemek teslimat platformu olmanın ötesine geçerek, kullanıcılarının her türlü ihtiyacına hızla cevap verebilmelerine borçlu olduklarını belirten Yemeksepeti CEO'su Mert Baki, "Bizim için en önemli değer, 'İçimizden Biri' yaklaşımıyla kurduğumuz o derin bağ oldu. 30 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcımızla, iş ortaklarımız olan restoranlar, esnaf ve Yemeksepeti arasında bu bağın gücü her geçen gün artıyor" diyor.

"ESNAFI DİJİTALLEŞTİREREK H-TİCARETTE BÜYÜMELERİNE DESTEK OLDUK"

Pandemi döneminde önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Baki, 50 binin üzerinde restoranın dijitalleşmesine destek vererek, onların online sipariş sektöründe ayakta kalmasını ve hatta büyümesini sağladıklarının altını çiziyor. Baki, Mahalle restoranlarının bu restoranların yüzde 82'sini oluşturduğunu belirterek, "Aynı zamanda, Yemeksepeti Market ile milyonlarca kullanıcıya 60 ilde hızla ulaştık. Fırın ürünlerimizden taze sıkım içeceklerimize, kendi kahve markamız Everyday Roastery'ye kadar ürün yelpazemizi genişlettik. Bu süre zarfında en gurur duyduğum projelerden biri, Yemeksepeti Mahalle oldu. Yerel esnafımızı dijitalleştirerek h-ticaret sektöründe sürdürülebilir bir şekilde büyümelerine destek olduk. Bu, sadece esnaf için değil, yerel ekonomi ve istihdam için de büyük bir katkı" açıklamasını yaptı.

(Yemeksepeti CEO'su Mert Baki)

"Özellikle teknoloji alanındaki çalışmalarımızda vites yükselteceğimiz bir yıla yaklaşıyoruz. Üye restoranlarımızın ve kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt vermek için yeni özellikler sunacağız"

"TEKNOLOJİ ALANINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZDA VİTES YÜKSELTECEĞİZ"

"2023 yılı, Yemeksepeti için inovasyon, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik açısından oldukça verimli ve hareketli geçti" diyen Mert Baki, sürdürülebilirlik konusunda 2023 yılında ciddi ilerlemeler kaydettiklerini vurguluyor. Yemeksepeti Park'ta hayata geçirdikleri çevreci uygulamalarla WWF-Türkiye'den 'Yeşil Ofis Diploması' alarak, plastik ve kağıt atık geri dönüşümünde önemli artışlar sağladıklarını dile getiren Baki, şöyle devam ediyor: "Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile 'Sıfır Atık Belgesi'ni kazandık ve üçüncü yıl üst üste karbon emisyonlarını dengeleyerek sektörde bir ilke imza attık. 2023 yılında basketbol alanında da önemli adımlar attık. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ile sponsorluk anlaşması imzaladık. Özellikle teknoloji alanındaki çalışmalarımızda vites yükselteceğimiz bir yıla yaklaşıyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR