USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

23 Mayıs 2022 08:00

BELEK'E ELMAS YATIRIM

TURİZM SEKTÖRÜNE YENİ BİR MARKA KAZANDIRAN AYGÜN ŞİRKETLER GRUBU YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET AYGÜN; ANTALYA'DA MAVİ VE YEŞİLİN ORTASINDA 80 MİLYON EURO'LUK BİR YATIRIMLA, 'CULLINAN BELEK'İ İNŞA ETTİ. DOĞAYLA BARIŞIK EKOLOJİK MİMARİYLE TASARLANAN İŞLETME, ZİYARETÇİLERİNİ KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ LÜKSÜN TADINI ÇIKARMAYA DAVET EDİYOR

BELEK'E ELMAS YATIRIM

İstanbul, Antalya, Bodrum ve Berlin'de toplam 12 oteli ve 8 bin 917 yatak kapasitesiyle hizmet veren Aygün Şirketler Grubu, bugün beş bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor. Büyümesini hız kesmeden sürdüren grubun yönetim kurulu başkanı Mehmet Aygün, şu sıralar yeni bir markayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Antalya'nın ilçesi Belek'in en etkileyici ve en uzun sahil şeridinde 'Cullinan Belek' isminde yeni bir otel inşa eden Mehmet Aygün ile yeni işletmeleri üzerine keyifli bir söyleşi yaptık.

* Öncelikle bu yatırım fikri nasıl doğdu? İşletmeye toplamda ne kadarlık bir yatırım yapıldı?

Çok özel bir lokasyon, nefes kesici bir doğa, birçok güzelliğin bir arada sunulduğu çok özel bir alanda konumlanacak yeni bir değer, yeni bir heyecan, bir otelden öte bir yaşam tarzı ve lüks sunan bir destinasyon fikri yaratmak istedik. Tam olarak bu sebepten yeni bir marka yaratma ihtiyacı hissettik ve 80 milyon Euro'luk bir yatırım yaptık. Otelimiz haziran ayında resmen faaliyette olacak.

* Otelinizin adını 'Cullinan' olarak tercih etmenizin özel bir sebebi bulunuyor mu?

Işıltılı ayrıcalıklar, göz alıcı bir mimari ve tam da Akdeniz kalbinde mavi ve yeşilin ortasında pırlanta gibi parlayan etkileyici bir tasarıma sahip bir proje. Markayı yaratırken Güney Afrika'nın Cullinan kentinde bugüne kadar keşfedilmiş en ihtişamlı elmas Cullinan'dan ilham aldık.

* Hedef kitleniz kimlerden oluşuyor? Hangi segmente hitap edeceksiniz?

Otelimiz; Belek'in en etkileyici, en güzel ve en uzun sahil şeridinde 170 bin metrekarelik alanda bulunuyor. Doğayla barışık ekolojik mimariyle tasarlanan Cullinan Belek, iç mimaride ruhu dinginleştiren turunç tonları, ışıltılı mermer detaylar, dekoratif seçkiler ve cennet bahçelerini andıran peyzaja sahip. Tamamen yeşilin içinde, dört bir yani yeşile bakıyor. Bunun yanı sıra kendi bahçesi olan odalar, dinlenme bahçeleri, mimari ile iç içe yeşil alanlar ve odaları ve diğer alanları birbirinden ayıran yeşille oluşturulmuş doğal seperatörler mimaride çok fazla öne çıkıyor.

Üst düzey gelir segmentine sahip farklı ve seçkin deneyimler yaşamak isteyen çocuklu aileler, çiftler, balayı çiftleri ve arkadaş grupla- rına hitap edeceğiz.

* Bu işletmeyi diğer markalardan ayıran farklar neler olacak?

Culinan Belek'te açılan her odanın kapısı sizi başka bir güzellikle buluşturuyor. Odanızın kapısını araladığınızda kendinizi yeşilin içinde veya masmavi denize bir adım ötede buluyorsunuz. Ve bu ayrıcalık her oda için geçerli. Restorandan, spadan, fitness merkezinden veya çocuk kulübünden hangi alandan çıkarsanız çıkın sizi etkileyici bir doğa karşılıyor. Oldukça geniş çim ve deck (güverte) güneşlenme alanları bulunuyor. Sükunet ve eğlenceyi bir arada sunuyor olacağız. Farklı yaş gruplarının yaşam stillerinden öğeler bulacakları bir konsept oluşturuldu.

KALİTELİ HİZMET TASARIMI

Aile dostu konaklama önemli bir özellik, hem aile konaklamaları için sunduğumuz aile oda seçeneği hem de aile ile birlikte keyifli vakit geçirmek için var olan alanlarla ayrışabiliyoruz. Düzenli yapılacak aile katılımı ile gerçekleşecek,'Kendi Belgeselini Yaşa' etkinliği, içinde bulunduğumuz benzersiz doğayı keşfetmek ve bu eşsiz doğaya tüm misafirlerimizin dikkatini çekmek için hazine değerinde bir imkân. Akıllı oda kontrol sistemiyle odalara uzaktan erişim imkanı sunuyoruz. Cullinan Belek'e özel ince işçilik ve kaliteli malzemelerle kaliteli ve sağlıklı bir uyku keyfi garanti eden yataklar tasarlandı. Lagoon Golf ve Lagoon Beach odalarında; konumları ve hizmet içeriği gereği otel içerisinde ayrı bir butik alan olarak farklı bir seçenek dileyen misafirlerimize TechnoGym markalı spor aletleri ile odada spor yapma imkanı sunabiliyoruz.

AYRICALIKLI BİR YAŞAM STİLİ SUNACAK

Dünyanın önde gelen lisanslı oyun ve oyuncak markalarının temalı çocuk showlarını çocuk misafirlerimizle buluşturuyoruz. Havalimanında özel karşılama, havalimanı transferi, havalimanı hizmeti -exclusive check-in hizmetlerimiz bulunuyor. Akşamüstü eğlence konsepti ile gün batımının en keyifli ve en renkli saatlerinde sıra dışı bir eğlence deneyimi sunuyoruz. Lobby havuz bar, jazz ve canlı müzikler eşliğinde Akdeniz akşamlarına imza niteliğinde özgün bir eğlence anlayışına sahip. Galapagos Beach Club, dünya eğlence trendlerini misafirlerine sunarak müziğin ritmini doyasıya yaşatacak. Seçkin bir o kadar da sofistike dizayna sahip Galapagos Beach Club, günün her saatinde zaman geçirmek için son derece keyifli bir mekân. Tüm bu özelliklerle Cullinan Belek'te ayrıcalıklı bir yaşam stili sunacağız.

* Ulaşmayı hedeflediğiniz pazarlar hangileri? Kapasitenin yüzde kaçı yerli, yüzde kaçı yabancı olacak?

İç pazarı hedefleyerek Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve bazı Orta Doğu ülkelerine ulaşmak istiyoruz. Kapasitemizin yüzde 25'ini iç pazar, yüzde 75'ini ise diğer pazarlar oluşturacak.

* Oda fiyat aralıklarınızı öğrenebilir miyiz? Bu sezon için kaç misafire ulaşmayı hedefliyorsunuz?

Oda fiyatlarımız 300 Euro'dan 8 bin Euro'ya kadar farklı fiyat aralığında seyrediyor. Farklı özelliklere sahip oda ve villa seçeneklerimiz bulunuyor. Haziran ayında açılmasını planladığımız Cullinan Belek için altı aylık dönemde 180 bin kişilik geceleme hedefliyoruz.

* Bu marka için yeni yatırım planlarınız var mı? Varsa yeni rota neresi olacak?

Bu yönde çalışmalarımız mevcut. İstediğimiz koşullarda olması durumunda öncelikle Bodrum'da bu markamızla bir otelimizin daha olmasını arzu ediyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR