USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

28 Şubat 2024 13:34
AA

Türkiye'de 2023 yılında 700 milyon doları aşkın erken aşama teknoloji yatırımı oldu

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, "Uluslararası yatırımcının gündeminde Türkiye'ye yatırım yaparak buradan çevre ülkelerde büyüyebilecek teknoloji şirketlerini tespit etmek arzusu var." dedi.

Türkiye'de 2023 yılında 700 milyon doları aşkın erken aşama teknoloji yatırımı oldu

Globalturk Capital'in 'Türkiye ile Çevresindeki Yatırımlar ve Halka Açılan Özel Sermayenin 2024 ve Sonrası Görünümü' başlıklı konferansı, Londra Borsası işbirliğiyle İngiltere'de düzenlendi.

"YATIRIMLARIN YAKLAŞIK YÜZDE 10'U FİNTEK ALANINDA GERÇEKLEŞTİ"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, finansal teknolojiler alanındaki yatırımlar üzerinde sıklıkla çalıştıklarına dikkati çekerek, "Bu duyurmaya çalıştığımız alanlardan biri çünkü Türkiye bu alanda da çok güçlü. Özellikle yetkin girişimcilerin olması, bu alanda nitelikli iş gücüne sahip olması, olgun bir mevzuatımızın, regülasyon çerçevesinin olması yatırımcıların rahatlıkla Türkiye'de finansal teknolojiler alanına yatırım yapmasını sağlıyor." diye konuştu.

Dağlıoğlu, "Özellikle teknoloji alanında çok yüksek bir yatırımcı algısı var. 2023'te Türkiye'de 700 milyon doların üzerinde erken aşamada teknoloji yatırımı oldu. Erken aşama teknoloji yatırımlarında geçen yıl toplam 325 işlem gerçekleşirken, burada yine fintek sektörü öne çıkıyor. Yatırımların yaklaşık yüzde 10'u adet olarak bu alanda gerçekleşmiş oldu." ifadelerini kullandı.

Uluslararası yatırımcı için Türkiye'nin sadece iç pazarının değil, Türkiye'den erişebilecekleri yeni coğrafyaların da önemli olduğuna belirten Dağlıoğlu, "2023'te çok kabaca Türkiye 10,6 milyar dolar gibi uluslararası yatırım çekmiş oldu. Tabii dünyada merkez bankalarının politikalarıyla biraz yatırımların daraldığı bir yıl oldu. Bu bağlamda yine dünyadaki performanstan daha iyi bir performans gösterdiğimizi öngörüyoruz. Dünya rakamları mayıs ayına doğru netleşecek." değerlendirmesinde bulundu.

SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye başta olmak üzere yükselen pazarlardaki girişimciler ve küresel özel sermaye fonlarına, yatırımları ve büyümeleri kapsamında satın alma, birleşme ve stratejik iş geliştirme işlemlerinde destek olmak amacıyla üst düzeyde çözümler sunan Globalturk Capital'in düzenlediği konferansa, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofis Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu da katıldı.

"Neden Türkiye'ye Yatırım Yapmalısınız?" başlıklı sunumunda ülkedeki yatırım fırsatlarını anlatan Dağlıoğlu, uluslararası fon yöneticilerini yatırıma davet etti. Dağlıoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital'in yatırım dünyasını bir araya getirdiği etkinlik son derece verimli geçti. Türkiye, dijital ve yeşil dönüşüm sürecine verdiği öncelik, küresel tedarik zincirlerine entegrasyonu, nitelikli insan kaynağı, üç kıtanın kesişim noktasında bulunan jeostratejik konumu ve güçlü lojistik, enerji ve dijital altyapısıyla, uluslararası yatırım çevrelerinde bölgesel bir üs ve cazibe merkezi şeklinde konumlanmış bulunuyor. Son yıllarda giderek güçlenen girişimcilik kültürüyle bir araya gelen tüm bu özelliklerin, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2053 vizyonu hedeflerine giden yolda ülkemizi dünyanın geri kalanından ayrıştırdığına inanıyoruz."
EN ÇOK OKUNANLAR