
Formül Plastik ve Metal Sanayi A.Ş. halka arzı için 7-9 Ocak tarihlerinde talep toplandı. Açıklanan sonuçlara göre halka arzda 679.834 adet yurt içi bireysel yatırımcıya, 8.588 adet yüksek talepte bulunacak yatırımcıya ve 142 adet yurt içi kurumsal yatırımcıya olmak üzere toplamda 688.564 adet yatırımcıya dağıtım gerçekleştirildi. İşte Formül Plastik halka arz sonuçları:
FORMÜL PLASTİK HALKA ARZ SONUÇLARI
KAP'ta yer alan açıklama şöyle:
İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum aracılığı ile Formül Plastik ve Metal Sanayi A.Ş. ("Formül Plastik") paylarının halka arzında 7-9 Ocak 2026 tarihlerindeki talep toplama işlemleri tamamlanmış ve satışa sunulan 40.000.000 TL nominal değerli payların tamamı dağıtıma konu edilerek yatırımcılara dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
Bu çerçevede, Formül Plastik paylarının halka arzında yurt içi bireysel yatırımcılar kategorisinde tahsisatın 2,1 katı, yüksek talepte bulunacak yatırımcılar kategorisinde tahsisatın 49,8 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılar kategorisinde ise tahsisatın 5,5 katı olmak üzere toplam halka arz büyüklüğünün 7,7 katı talep toplanmıştır.
Formül Plastik'in 1.209.600.000 TL halka arz büyüklüğüne sahip ve 40.000.000 TL nominal değerli paylarının halka arzında 679.834 adet yurt içi bireysel yatırımcıya, 8.588 adet yüksek talepte bulunacak yatırımcıya ve 142 adet yurt içi kurumsal yatırımcıya olmak üzere toplamda 688.564 adet yatırımcıya dağıtım gerçekleştirilmiştir.
Dağıtıma esas tahsisat oranları ise yurt içi bireysel yatırımcılar için %65,00, yüksek talepte bulunacak yatırımcılar için %10,00 ve yurt içi kurumsal yatırımcılar için ise %25,00 olarak gerçekleşmiştir. Halka arza ilişkin dağıtım tutarları ve talebi karşılanan başvuru sayısı, yatırımcı grubu bazında aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Formül Plastik halka arz sonuçları
FORMÜL PLASTİK KAÇ LOT DAĞITTI?
Halka arzda toplamda 40 milyon lot dağıtıldı. Bireysel yatırımcıya yaklaşık 40-41 lot pay düşüyor.
Z Gayrimenkul halka arz sonuçları başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz.