USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

19 Ağustos 2019 11:58

Anker Eufy RoboVac 11S ile vakitlerinizi geri kazanın

Bir ev aletinden beklediğiniz en önemli şey nedir diye sorduğumda, sanırım herkesin yanıtı hayatı kolaylaştırması olur. Bir çamaşır makinesi ya da bulaşık makinesi ne yapıyor ya da hangi işinizi hızlıca hallediyorsa, Anker Eufy RoboVac 11S’in de yaptığı iş de tam da bu oluyor: Hayatınızı kolaylaştırmak

Anker Eufy RoboVac 11S ile vakitlerinizi geri kazanın

Mustafa Gündoğdu / [email protected]

Sanırım son söylemem gereken şeyi, ilk önce söylemem gerekecek. Açıkçası bundan birkaç ay evvel kadar akıllı temizlik robotları denildiğinde kafamda oluşan algı, bu robotların ‘idare edebilecek’ bir alet olduğu yönündeydi. Fakat bu robotları kullanmaya başladığım ilk andan itibaren hissettiğim ilk şey, koca koca süpürgelerle bugüne kadar barındığım evleri onca efor sarf ederek, yorularak geçirdiğim tüm o zamanlarım oldu… Çünkü bu kadar güçlü bir performansı hayal bile edemiyordum…

Neler yapabiliyor?

Anker Eufy RoboVac 11S HEPA filtreli yüksek emişli akıllı robot süpürge modeli ev süpürme sürecini son derece zahmetsiz hale getiren bir ürün. Robotu ilk kullanımda şarj ettikten sonra, kullanımının da oldukça kolay olduğunu anlıyorsunuz. Kumandasında üç farklı temizleme modu bulunan Eufy’de, isterseniz otomotik, isterseniz odalarınızın yalnızca dip köşesi, isterseniz spiral tarzda bir süpürme yapabiliyorsunuz. Ya da bunlardan bağımsız, kumandadaki yönlendirme tuşlarıyla oturduğunuz yerden manuel bir temizlik imkanı da sunuyor Eufy.

Farkları neler?

Eufy’nin ayrıca diğer akıllı robotlardan farkı altında iki tane fırça bulundurması. Bu da daha yoğun bir süpürme ve toz toplama imkanı sunuyor. Ayrıca robotumuzun eni 7.2 santim; yani koltuk, konsol, gardırop hatta yatak altlarına girmesiyle, çok kolay bir temizlik de sağlıyor kendisi. Önüne çıkan 1.5 santime kadar çıkan engelleri de rahatlıkla geçtiğini söyleyelim. Yani evet, ilk akla gelen ‘Halıların da üstüne çıkıyor mu?’ sorusunu da yanıtlamış oluyoruz. İkinci merak edilen soru ise ‘Merdiven ya da diğer yükseltilerden aşağıya düşmüyor mu?’ Bunun da yanıtı hayır. Üzerindeki akıllı sensörler, aletin önündeki engelleri ve boşlukları fark edebilmesini sağlıyor ve Eufy buna göre aksiyon alıyor.

Daha daha…

Bir tam şarjla 1.5 saate kadar temizlik yapabilmesi de Eufy’nin bir diğer artısı. O yüzden büyük bir eviniz varsa, tek şarjla tüm temizliği bitirebiliyorsunuz. HEPA filtresi sayesinde nitelikli bir temizlik elde ederken, 1300 Pa’lık yüksek emiş gücü sunması ve bunu sadece 55 dB’lik bir sesle yapması da takdire şayan. Aletin toz haznesi ise 0.6 litre. Her temizlikten sonra bu hazneyi kolayca çıkarıp temizleyebiliyorsunuz. Robotumuz yalnızca kuru süpürme imkanı sunuyor bu arada. Ah bir de yerleri de silebilseydi J.

Kişisel fikrim

Aletin en sevdiğim üç özelliği var. İlki zamanlayıcı özelliği. Evde değil misiniz? Ve diyelim ki Eufy’nin evinizi her gün saat 14:00’te süpürmesini istiyorsunuz. Bir kereliğe mahsus kumanda üzerinden saatini kurduğunuzda, siz evde olun olmayın, alet tüm evinizi dip köşe temizleyebiliyor. En sevdiğim ikinci özelliği ise Eufy’nin şarjı azaldığında ya da işi bittiğinde, kendi şarj yuvasına kendisinin gitmesi… Son olarak en sevdiğim üçüncü özelliği, süpürgeye harcayacağım tüm zamanı ve eforu bana bırakması. İşte bu son söylediğim şeye hiçbir paha biçilemez.

Son olarak…

Fiyat performans açısından da sınıfının lideri Eufy RoboVac 11S. Özellikle geçtiğimiz yıl Amazon’da en fazla tercih edilen akıllı temizleme robotu olan Eufy 11’in ikinci jenerasyonu olan Eufy RoboVac 11S’in iki aylık kullanımım sonrasında kafamdaki en net tanımı şu oluyor: hayat kolaylaştırıcı… Çünkü süpürge işi belli bir güç sarf ettiğiniz ve zaman ayırdığınız bir iş. Bu işi hiç yorulmadan halledebileceğinizi bilmekse yüzünüzde güzel bir tebessüm bırakıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR