USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tasarım

18 Kasım 2023 09:33

Beymen'den Türkiye'deki 50. yılına özel sergi: Golden Opulence

Beymen 50. yılını, Türkiye'nin 500 yıllık tarihine ışık tutan sergi, kitap ve belgeselden oluşan küresel çapta bir projeyle kutluyor. Lüksün ve zanaatin nesillere, kültürlere ilham veren gücünü yansıtması amaçlanan projede, dünya markalarının Beymen için özel olarak tasarladığı eserler, 'Golden Opulence' sergisi ile Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya geliyor.

Beymen'den Türkiye'deki 50. yılına özel sergi: Golden Opulence

Küratörlüğünü Laurence Benaïm'in üstlendiği sergide; Valentino'dan Balmain'a, Dior'dan Givenchy'ye, Etro'dan Brunello Cucinelli'ye, Stella McCartney'den Dolce&Gabbana'ya, Zimmermann'dan Victoria Beckham'a varıncaya kadar moda dünyasının 50'yi aşkın lüks tasarımları yer alıyor.

Beymen Group CEO'su Elif Çapçı da ülkeye, markaya ve küresel ölçekte lüks moda sektörüne değer katacak, çok boyutlu bir projeyle yarım asırlarını geride bırakmanın heyecanını yaşadıklarını aktardı.

Çapçı, bu coğrafyanın lüksün tüm yaratıcı ışıltısını içinde barındıran çok güçlü bir kültürel mirasa sahip olduğunu vurguladı.

Bu mirası bugüne taşımayı görev olarak gördüklerini kaydeden Çapçı, "Ülkemize, markamızın 50. yılında, üstelik Türkiye Cumhuriyeti'nin, Cumhuriyetimizin 100. yılında böylesine anlamlı bir armağan sunabildiğimiz için de ayrıca gurur duyuyorum. Bu eşsiz topraklardaki kültürel mirasımızın bugün de dünya lüksüne ilham vermeye devam ettiğini görmek bizler için büyük gurur vesilesi.Bugün, modanın, sanatın, kültürün birleştiren, iyileştiren gücünü çok yönlü ve kuvvetli bir şekilde hissediyoruz. Kültür, sanat ve zanaatı merkeze koyarak lüks dünya modası ile ülkemiz arasındaki köprü olmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

'Golden Opulence' sergisinin küratörü Laurence Benaïm, projeyi şöyle değerlendiriyor:

"Projenin ilk gününden itibaren Beymen'in kültürel mirasına olan yaklaşımından çok etkilendim. Beymen, bu toprakların çok dilli, çok boyutlu ve çok renkli kültüründen köklenen güçlü kozmopolit mirasını, tarihi araştırmalara dayanan sergi, kitap ve belgesel projelerinin merkezinde konumlandırdı. Geçmişe olduğu kadar bugüne de saygı duyan bu proje, kültürel sürdürülebilirliği de kutluyor. Geçmişten ve günümüzden cömert bir sentez sunan proje, bizi lüksün 500 yılını kutlamaya, kendimizi ona kaptırmaya ve onunla bütünleşmeye, tüm yönleriyle benzersiz yaşam tarzını deneyimlemeye ve ondan ilham almaya davet ediyor."

EN ÇOK OKUNANLAR