USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sosyal Fayda

14 Kasım 2022 14:38

Nestlé'de gönüllüler gelecek için pozitif etkiyi büyütüyor

Fayda yaratmayı çalışma kültürünün merkezine koyan Nestlé Türkiye'nin Çalışan Gönüllülük Kulübü, iyiliği büyütmeye devam ediyor. Son 3 yılda, 2 bini aşan çalışandan oluşan ekibin her bir üyesi gönüllülük çalışmalarına yaklaşık 270 saatini ayırarak dünyanın iyileştirilmesine katkı verdi.

Nestlé'de gönüllüler gelecek için  pozitif etkiyi büyütüyor

Dünyanın önde gelen beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketlerinden olan Nestlé'nin, çalışanlarını ortak değer yaratan projelerinin bir parçası haline getirmek amacıyla oluşturduğu Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübü, 2020 yılının başında kuruldu.

Global örneklerden farklı olarak Türkiye'de ilk kez "gönüllülük" anlayışıyla ile uygulanan ve yerelleştirilen Platform, toplumsal ve kurumsal dayanışmanın en etkin örnekleri arasında yer alıyor.

ORTALAMA 61 BİN SAAT İYİLİĞE DÖNÜŞTÜ

İyilik ve dayanışmayı, her alanda bir yaşam pratiği haline getiren Gönüllü Çalışanlar, ortaya koyduğu çalışmalarla ilham veriyor. Zamanı çığ gibi büyüyen iyilik adımlarına dönüştüren Kulüp üyeleri, son 3 yıla ağaç dikiminden kitap seslendirmeye, kütüphane kurmaktan hayvanlara destek olmaya kadar geniş yelpazede onlarca aktivite

sığdırdı. Sivil toplum kuruluşlarından yerel yönetim iş birliklerine kadar birçok alana dokunan 2 bin 250 kişiden oluşan Kulüp, ortalama 61 bin saatlerini iyilik için ayırdı.

GÖNÜLLÜ SAYISI HIZLA BÜYÜDÜ

Nestlé Türkiye çalışanları, kuruluşundan itibaren pandemiye rağmen programa yoğun ilgi gösterdi. Gönüllüler, ilk yıl Lösemili Çocuklar Vakfı'na kıyafet ve kitap desteği verirken, Fazla Gıda ile Gıda Kurtarma Derneği'ne gıda yardımı gerçekleştirdi. Aynı yıl gönüllü ekip, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı iş birliğiyle görme engelliler için kitap seslendirdi. Aynı zamanda, Nestlé Türkiye'nin T.C. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürüttüğü Sağlıklı Adımlar projesinin Adımcan öykülerine ses verdi. Geçen yıl gönüllüler Su Sanat Kukla Atölyesi'yle hazırladıkları kuklaları Kalben Derneği'ndeki çocuklara ulaştırdı. Gezegen içinse Kokopelli Şehirde Girişimi iş birliğiyle ekolojik dönüşüm ve fermante gıda eğitimi alındı.

274 MİLYON ADIM BAĞIŞI

Help Steps'in hızlı tüketim ürünleri kategorisinin ilk destekçisi olan Kulüp, 3 yılda adımlarını Yeryüzü Derneğine, Gıda Kurtarma Derneği'ne ve Her Eve Bir Pati Derneği'ne bağışladı. Kulüp, bu yıl AKUT Arama Kurtarma Derneği için kampanya düzenlerken, Bursa'da düzenlenen gönüllülük koşusuna katılarak adımlarıyla yine AKUT'u destekledi. Gönüllüler, toplamda 274 milyon adım bağışladı.

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN

Gönüller yerel yönetim iş birlikleri kapsamında ise bu yıl Bursa Karacabey'in kütüphanesi olmayan tek okulu olan Bakırköy Özel Eğitim Meslek Okulu'na kütüphane kurdu. Bursa Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle açılan ve boyamasından mobilya yerleşimine kadar tamamı gönüllüler tarafından hazırlanan kütüphaneye Nestlé Türkiye, 960 kitap bağışladı.

SARIYER KISIRKAYA PLAJI TEMİZLENDİ

Kulüp, Eylül 2022'de Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında İstanbul Kısırkaya Plajı'nı temizledi. Doğada hem spor hem de çevre temizliği yapmaya olanak veren "plogging" etkinliği düzenleyen gönüllü ekip, yaklaşık 300 kg çöpün geri dönüşüm sürecine dahil edilmesini sağladı. Ardından gönüllüler Kısırkaya Safiye Kaya Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi'ne destek ziyareti yaptı. Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübü, bireyler ve aileler, topluluklar ve gezegenimiz için fayda yaratan aktivitelerini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR