USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

26 Ekim 2020 12:03

İhracatın ciro içindeki payı yüzde 35’lere çıkacak

Mobilya sektöründe en çok büyüyen firmalar arasında yer alan Yataş, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 'Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' (İSO 500) 2019 listesinde bir önceki yıla oranla 36 basamak birden yükselerek 258’inci sırada yer aldı.

İhracatın ciro içindeki payı yüzde 35’lere çıkacak

Yataş Grup olarak, gelecek beş yılda ilk 100’e girmeyi hedeflediklerini söyleyen Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, 2011 yılında başladıkları dönüşüm sürecinde 2019 yılındaki hızlı yükselişleri ile çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söylerken, fabrikalarına yaptıkları yatırımlarla ve son teknolojiden yararlanarak sürdürdükleri üretim ile sektörde fark yaratmaya devam ettiklerini dile getirdi. 

49 ÜLKEYE İHRACAT

Yataş Grup’un; Enza Home, Yataş Bedding markalarına Divanev’i de dahil ederek hem yurt içi hem de yurt dışında da sektörün lider markaları arasında yer aldığını aktaran Öztaşkın, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında bir yılda 36 basamak birden yükselerek 258’inci sıraya çıkmalarının da, bizim için bu süreçte istikrarlı yükselişlerinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. “Yataş Grup olarak Avrupa, Orta Doğu, Balkanlar ve Çin başta olmak 49 ülkeye ihracat yapıyoruz. Beş yıl içerisinde yurt dışı ciromuzun yurt içi ciromuza oranla yüzde 20’sini, 10 yıl içerisinde de yüzde 35’ini yurt dışı faaliyetlerimizle sağlamayı hedefliyoruz. Hedeflerimiz yolunda hızlı ilerleyişimiz adına çok mutluyuz” diyen Öztaşkın, müşterilerinden aldıkları güven, çalışanları ve iş ortaklarında aldıkları güçle, gelecek hedeflerine de başarıyla ulaşacaklarını inandıklarını kaydetti.

2020’DE DE HIZLI YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Bu noktada operasyonel anlamda da başarılı bir ilk yarı geçiren Yataş Grup, 2020 yılı ilk yarı finansal sonuçlarını da açıkladı. Şirket, bu yılın altı aylık döneminde net satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artırarak 605.7 milyon TL'ye ulaştı.

Pandemi döneminde de yatırımlarına ve sürdürülebilir büyümesine hız kesmeden devam eden Yataş Grup, bir yandan yatırımlarına devam ederken, 2020 yılının ilk yarısını ise 29.2 milyon TL net kâr ile kapatmayı başardı.

EN ÇOK OKUNANLAR