USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

07 Kasım 2018 11:14

Dünyaca ünlü şefler Türk mutfağını dünyaya duyuracak

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) resmi sponsor olduğu, sahipliğini ise Beyoğlu Belediyesi’nin üstlendiği 4. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı Dünyanın en iyi şeflerinin yanı sıra; The World’s 50 Best Restaurant listesinde yer alan mekânların şefleri, Avrupa’nın önde gelen Michelin yıldızlı şefleri ve dünyaca ünlü pasta şeflerini İstanbul’da bir araya getirecek.

Dünyaca ünlü şefler Türk mutfağını dünyaya duyuracak

Dünyanın en iyi şeflerinin yanı sıra; The World’s 50 Best Restaurant listesinde yer alan mekânların şefleri, Avrupa’nın önde gelen Michelin yıldızlı şefleri ve dünyaca ünlü pasta şeflerini İstanbul’da bir araya getirecek. Resmi sponsorluğunu İstanbul Ticaret Odası (İTO), ev sahipliğini ise Beyoğlu Belediyesi’nin üstlendiği 4. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı 17 Kasım’da Wyndham Grand Levent’te gerçekleşecek

Dünyanın ünlü şefleri konuk edilecek

Türk mutfağının lezzet yolculuğuna ve başarısına değinilerek çok katmanlı yapısını ve zengin sofra kültürünü tanıtmak, Türk Gastronomisi ile dünya mutfakları arasında köklü bir ilişki yaratmak amacıyla düzenlenen 4. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nın bu yılki teması “Creativity” olacak. Ülkemizde geçerli olan yeni trendlerin yanı sıra yeme içme turizminin yerelden globale uzanan yolculuğuna değinilecek Gastronomi Konferansı’nda “Denizin Şefi” olarak anılan İspanyol şef Angel Leon, Endülüs’ün ilk kez iki Michelin yıldızlı şefi olma özelliği taşıyan Şef Dani Garcia, Fransız mutfağının başarılı şefi Christian Le Squer, dünya gastronomisinin en deneyimli şeflerinden biri olan Paco Morales gibi dünyaca ünlü şefler Türk mutfağının lezzet yolculuğunu tüm dünyaya duyuracak.

Lokal lezzetleri keşfedecekler

Metro Toptancı Market ve Gastronometro’nun ana sponsorluğuyla düzenlenen, THY’nin ulaşım, Divan Otelleri’nin ise konaklama sponsoru olduğu 4. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı öncesi ünlü şefler, ülkemizin güçlü mutfakları arasında yer alan ve özgün gastronomisiyle UNESCO Gastronomi Şehirleri listesine giren Gaziantep’i ziyaret edecekler. Dünyaca ünlü şefler Gaziantep gezilerinde hem bölgenin lokal lezzetlerini keşfe çıkacak hem de zengin bir tadım deneyimi yaşayacaklar.

 

EN ÇOK OKUNANLAR