USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kripto Para Haberleri

09 Mart 2021 17:38

Dünyadaki Bitcoin ATM sayısı 10 bini aştı

Dünyada kripto paraların değeri ve kullanım alanları genişledikçe, Bitcoin ATM'leri de aynı hızda yaygınlaşmaya başladı. Türkiye de bu yaygınlaşmadan payını düşeni alıyor

Dünyadaki Bitcoin ATM sayısı 10 bini aştı

Öncelikle Bitcoin ATM'si nedir, ne işe yarar, onun yanıtını vermemiz daha uygun olur. Bitcoin ATM'si, kabaca elinizdeki nakdi Bitcoin'e çeviren ya da Bitcoin'lerinizi nakde çeviren bir ATM çeşidi. Bitcoin ATM'ler ile kripto para birimlerinizi hızlı, basit ve güvenli bir şekilde alıp satabiliyorsunuz. İlk zamanlarda Bitcoin ATM'lerinden sadece Bitcoin alım ve satım işlemi yapılıyorken, artan işlem hacmi ile bu ATM'ler üzerinden altcoin'ler ile de işlem yapılmaya başlandı.

TÜRKİYE'DE DE RAKAM ARTIYOR

CoinATMRadar'a göre, ilk Bitcoin ATM'si 2013'te kuruldu ve yedi yıl içinde sektör 10 binin üzerinde kurulu makineye ulaştı. Dünyanın ilk İlk Bitcoin ATM'si de Vancouver'da Waves Coffee House'da kuruldu ve orada hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye'nin ilk Bitcoin ATM'si ise TravelersBox adlı bir şirket tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı'nda hizmete sunulsa da daha sonra bu ATM ilgisizlikten kapandı. Ardından 2018 yılında Thodex tarafından Türkiye'deki tek Bitcoin ATM'si Nişantaşı City's'de hizmete sunuldu. Şu anda Türkiye'de yedisi İstanbul, biri de İzmir'de olmak üzere toplamda sekiz adet Bitcoin ATM'si bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR