USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

24 Mayıs 2022 13:46

YENİLİKÇİ ÇALIŞMA FELSEFESİ 26 MAYIS'TA OKRX 2022 ZİRVESİ‘NDE KONUŞULACAK

Çalışanların hedeflerini netleştirmeye, üretkenliğini artırmaya ve şeffaflığı teşvik etmeye yardımcı olmak üzere amaçlara ve ölçümlenebilir neticelere odaklanan yeni nesil yönetim metodu OKR esnek çalışmaya geçişle birlikte dünya genelinde yaygın kabul görürken; ünlü uzmanların yanı sıra alanında lider konuşmacıların katılacağı OKRX 2022 Zirvesi, 26 Mayıs'ta Talentmelon ev sahipliğinde online gerçekleşecek.

YENİLİKÇİ ÇALIŞMA FELSEFESİ 26 MAYIS'TA OKRX 2022 ZİRVESİ‘NDE KONUŞULACAK

Hibrit çalışma ekseninde dönüşen iş yaşamında şirketlerin hedeflerini çalışanların hedefleriyle birleştirerek net bir odak noktası oluşturan yenilikçi çalışma felsefesi OKR kurumlar tarafında hızla yaygınlaşırken, Türkiye'de de yoğun ilgi görüyor. 26 Mayıs'ta düzenlenecek OKRX 2022 Zirvesi'nde bu yeni yaklaşım bir kez daha masaya yatırılacak. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve katılımın ücretsiz olduğu online etkinlikte, dünyanın önde gelen OKR uzmanları ve bu yeni yöntemi uygulayan şirketlerin liderleri bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Çalışanların hedeflerini netleştirmeye, üretkenliğini artırmaya ve şeffaflığı teşvik etmeye yardımcı olmak üzere amaçlara ve ölçümlenebilir neticelere odaklanan yeni nesil yönetim metodu OKR esnek çalışmaya geçişle birlikte dünya genelinde yaygın kabul görürken; ünlü uzmanların yanı sıra alanında lider konuşmacıların katılacağı OKRX 2022 Zirvesi, 26 Mayıs'ta Talentmelon ev sahipliğinde online gerçekleşecek. Gtmhub ana sponsorluğu ve Twiser altın sponsorluğunda düzenlenecek Zirve'de; OKR nedir ve nasıl uygulanır, uygulamada temel başarı faktörleri nelerdir, şirketler bu yöntem sayesinde nasıl bir başarı sağlar gibi konular ele alınırken, OKR uygulayan şirketlerin liderleri de deneyimlerini aktaracak.

YENİ NESİL YÖNTEMİ DÜNYA DEVİ ŞİRKETLER KULLANIYOR

Dünya çapında Google'dan Facebook'a, Amazon'dan Twitter'a alanında lider çok sayıda şirket amaç ve netice odaklı bir kültür oluşturmak adına OKR yöntemini kullanıyor. OKR ile kurumlar, amaçlarını ölçümlenebilir neticelere bağlıyor. Bu sayede şirketin vizyon, misyon ve stratejisinin kısa vadeli operasyonel planlamaya bağlayabilmesi mümkün oluyor. OKR yönetim metodunda ilk adım olarak şirket çatısı altındaki her ekip kısa dönemli, ölçümlenebilir şirket amaçlarını sahipleniyor. Daha sonra bu amaçlar ekipler tarafından sık sık gözden geçiriliyor ve amaçlarda ilerleme olup olmadığı kolay bir şekilde ölçümlenebiliyor. Buna ek olarak bu yeni nesil yöntem, şirketteki en önemli işlerin herkes tarafından görülebilmesine olanak sağlıyor. Böylece ekipler amaçlarını oluştururken diğer ekiplerle birlikte de amaç belirleyebiliyor. Bu sayede ekiplerin kendilerinden ne beklendiğini net şekilde bir şekilde anlamasının önü açılırken,artan iş birliği sayesinde ekip çalışanlarının motivasyonu artıyor ve çalışanlar şirket amaçlarına anlamlı bir katkıda bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR