USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

09 Haziran 2022 13:41

LES BENJAMINS, İSTANBUL'DA BAĞDAT CADDESİ'NDE AÇTIĞI YENİ MAĞAZASI İLE ALIŞVERİŞ DENEYİMİNDE YENİ BİR ÇIĞIR AÇIYOR

Tasarımlarında hikayeleri, kültürleri ve gelenekleri harmanlayarak günümüz sokak modasına yansıtan LES BENJAMINS İstanbul'daki üçüncü mağazasını Anadolu Yakası'nda Bağdat Caddesi'nde açıyor. Çok markalı bir sokak modası, sanat ve teknoloji merkezi olacak mağaza, Bağdat Caddesi'ne yeni ve özgün bir konsept getirecek.

LES BENJAMINS, İSTANBUL'DA BAĞDAT CADDESİ'NDE AÇTIĞI YENİ MAĞAZASI İLE ALIŞVERİŞ DENEYİMİNDE YENİ BİR ÇIĞIR AÇIYOR

2011 yılında İstanbul'da kurulan lüks ve çağdaş sokak giyim markası Les Benjamins, 11. yılında yeni atılım, uluslararası işbirlikleri ve projeleri ile yoluna hızla devam ediyor. Les Benjamins'in kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın'ın 11 yıl önce yarattığı lüks sokak giyim markası, bugün ülkemizin de önde gelen tanıtım elçisi olarak yer alıyor. Les Benjamins'in kurucu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın ve Les Benjamins ailesine 2020 yılında katılan yatırımcısı, Les Benjamins Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Sabancı Kamışlı, markanın Bağdat Caddesi'nde açılan yeni mağazası haberinin yanı sıra, 11 yıllık kilometre taşlarını, yola çıkış hikayesini, T-shirt tasarımlarıyla başlayan, dünyaca ünlü moda markalarıyla yarışan, Türkiye'yi dünyada başarıyla temsil eden bir marka haline gelişini paylaştılar.

Les Benjamins'in 11 yıl içinde Türkiye ve global perakende sektöründe ciddi bir yeri oldu ve Türkiye'nin önde gelen markaları arasında yerini aldı. Marka, pandemi dönemi ile 2020 yılında e-ticarete daha fazla yatırım yapıldı ve e-satış rakamları da bir önceki yıla oranla üç kat artış gösterdi, e-ticaret satış rakamlarının 2021 yılında iki kat arttı. Yurtdışında özellikle Orta Doğu'da da ilginin de çok yüksek olduğu Les Benjamins, Orta Doğu'nun en lüks perakende gruplarında mevcut ve satış rakamı olarak ilk 5'in içerisine girdi. Les Benjamins, 2021 yılın Aralık ayında yurtdışındaki ilk mağazasını Dubai Mall of Emirates'te açtı.

LES BENJAMINS markası kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın Bağdat Caddesi mağazası için, "Les Benjamins Bağdat Caddesi flagship (amiral gemisi) mağazasının eşi benzeri olmayan kendine has özellikleriyle tanınmasını istiyoruz. Les Benjamins Cadde mağazasının amacı "Çok kültürlü evrenimizin ruhunu yakalamak ve İstanbul gençliğinin buna katılmasına ve birlikte evrimleşmesine katkıda bulunmak" sözleriyle anlatıyor. Suadiye'de konumlanan yeni Les Benjamins Cadde mağazası, eskiden Louis Vuitton'un yer aldığı binada konumlanıyor. Nişantaşı, Akasya AVM ve hatta Dubai Mall of Emirates'te yer alan diğer Les Benjamins mağazalarından önemli ayrıntıların da yer aldığı yeni mağaza aynı zamanda mimari tasarım estetiği sunuyor. Fethi Sabancı Kamışlı'nın geçtiğimiz 3 yılda Les Benjamins'e yaptığı yatırım, perakendede büyümemize ve tasarıma odaklanmamı sağladı. Markayı genişletmek ve vizyonumu gerçekleştirmeme izin vermek için onun ve ailesinin arkamızda olmasından gurur duyuyorum. "dedi.

Fethi Sabancı Kamışlı Les Benjamins'in Bağdat Caddesi'nde açılan İstanbul'daki 3.mağazası için düşüncelerini şu sözlerle aktardı; "Moda sektöründeki ilk yatırımımızı ülkemizi başarıyla temsil eden Les Benjamins'e yapmakla ne doğru bir karar verdiğimizi şimdi daha da iyi görüyorum. Ortaklığımızın üçüncü yılına girerken tecrübemiz, network gücümüz ve vizyonumuz ile Les Benjamins'e farklı bir ivme kazandırdık. Yeni açılan Bağdat Caddesi mağazamız bunun son örneği. Daha yeni başlıyoruz, planlarımız arasında yakında duyacagınız daha önce yapılmamış yeni projeler var. Les Benjamins'in bir parçası olarak bu başarı hikayesinde yer almak hem kendim hem de ülkem adına beni çok gururlandırıyor."

Şık ve modern bir yapıya sahip olan Bağdat Caddesi No: 438 adresli bina, Les Benjamins'in uzun süreli mimari ortağı FOOD NYC'den Dong-Ping Wong ile birlikte tasarlandı. Bünyamin Aydın Les Benjamins Cadde için "Birinci katın ve dış cephenin güçlü ve sağlam bir yapıya sahip olmasını istediğimiz için ve daha kaba bir görünüm veren taşlarla yapılmış olan cepheyi kullandık. Ben şahsen hammaddesi ham beton olan cesur, yapısal olarak yenilikçi formlar içeren mimarileri sevdiğim için aynı zamanda ikiliği tanımlamasını ve karşıtlığı seviyorum. Bir Türk olarak Almanya'da büyüdüğüm için tasarım estetiğindeki ikilik ilgimi çekiyor ve bunu Les Benjamins tasarımlarında olduğu kadar mimaride de kullanmak hoşuma gidiyor."

Lüks sokak giyim markası Les Benjamins'in önemli ve birbirinden özel erkek ve kadın giyim koleksiyonlarının yanı sıra, çocuk giyim, parfüm, aksesuar ve ayakkabı kategorilerini de barındıran yeni Les Benjamins Cadde mağazasında, aynı zamanda diğer noktalarda olduğu gibi Nike, North Face, Y-3, Adidas gibi farklı markalar da satışa sunulacak.

Mağaza aynı zamanda İstanbul'un kreatif çevrelerinin buluşabileceği ve yaratıcı sinerjiler paylaşabileceği bir mekan sunuyor. Bağdat Caddesi'nde alışveriş deneyimini değiştirecek mağazada, Devon Ojans tasarımı bir plak çalar ve hoparlörler de zemin katta yer alıyor. Les Benjamins'in Bağdat Caddesi yeni mağazası için "Evim gibi hissetmeliyim." diyen Aydın, "Ofisim, stüdyom ve atölyem mağazanın en üst katında yer alacak bu sebeple benim için Bağdat Caddesi'nde böyle bir dünya yaratmak tarifi benzersiz bir duygu. Hayatımın bu yeni bölümüne başlayacağım için çok heyecanlıyım. Les Benjamins Cadde, marka için de yepyeni bir sayfa açıyor. Bunu sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz." dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR